Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Което си е комплимент. Аз лично много се радвам, че нямам никакъв досег до твоите приятели и хора с такъв статут. Митака може да е поласкан, че сганта покрай теб не е чувала за него. То и няма как да са чули, като се има предвид техния ценз.lusienn написа:Човек моля те не ме намествай в твойтеdobria1 написа:Това с боядисването на куките сме го коментирали преди 400-500 страници, но навярно ти не си чел тамlusienn написа:Е нали искаше да ти го покажа,
Не съм казал че е номер 1 модел.
Колко пъти ти казвам че не копирам,
Никой.
Ел не се прави на шмайзер.На теб един "приАтел" ти го е казал
Постове!!!
Никога не съм се интересувал от тях!!
Не те познавам и никой от мойте приятели
Не знае за теб!!!
И сам не знаеш какво си написал, но спокойно можеш да приемеш мнението ми за меродавно.lusienn написа:Твоето мнение не значи обобщение?!!
-
- ще става разбирач
Извинявайте ,че се намесвам в професионална тема,ама точки направени с лак за нокти по куките съм виждал преди близо 50 години.
На дългите чипарета за влачене.
Даже мога да кажа кой ловеше редовно с такива.
Имаше и друг вариант- Понеже тогава се ловеше изкл'чително ,да не кажа само,на щъркелово перо ,слагахме Бели точки на черното. Нещо между зебра и токачка се получаваше...
Имаше един голям майстор,ама рибар ,не производител,който избелваше с нещо перото на ивици или точки да не го товари с бои и лакове.
Почти всичко Ново е Старото,ама позабравено...
Наслука!
Не се карайте !
ПП
Люси,мое мнение е ,ама като си пиеш бирата не духай пяната в лицето на седящите около теб!
Взимаш риба приятелю',защото си на най-доброто място и си постоянен,явно можеш да се го позволиш...
Тук на север има много по-добри риболовци от теб и южните колеги -само да не се обиди някой ,нямам това за цел,а и навсякъде си има изключения/ !
Така е в Черно море/и не само/- Колкото повече отиваш на юг ,толкова повече е рибата и толкова повече майсторлъка намалява...
Накрая стигаш Турция и кво виждаш- една заргана не могат си хвана като хората...
Въртят едни волти като хеликоптери,гледат като изумени какво правим ний и толкоз...
За Гърция да ти разправям ли ?!
Знаеш ли какво казва един украинец,невероятен риболовец - като я има и пирон да хвърлиш в морето,ще я уловиш...
Едни от най-големите заблуждения идват от... боллука/от имането/ !
Ела тука при нас по същото време когато ходиш надолу и ще се сблъскаш с две неща:
1. Нямане на количества/нисък,непостоянен рибен тираж/
2. Майсторлък по време на това нямане...Ела виж майсторите какво правят !
Кал от риба не създава точни критерий нито за майсторлъка по взимането,нито за качеството на такъмите !!!
Поздрави !
На дългите чипарета за влачене.
Даже мога да кажа кой ловеше редовно с такива.
Имаше и друг вариант- Понеже тогава се ловеше изкл'чително ,да не кажа само,на щъркелово перо ,слагахме Бели точки на черното. Нещо между зебра и токачка се получаваше...
Имаше един голям майстор,ама рибар ,не производител,който избелваше с нещо перото на ивици или точки да не го товари с бои и лакове.
Почти всичко Ново е Старото,ама позабравено...
Наслука!
Не се карайте !
ПП
Люси,мое мнение е ,ама като си пиеш бирата не духай пяната в лицето на седящите около теб!
Взимаш риба приятелю',защото си на най-доброто място и си постоянен,явно можеш да се го позволиш...
Тук на север има много по-добри риболовци от теб и южните колеги -само да не се обиди някой ,нямам това за цел,а и навсякъде си има изключения/ !
Така е в Черно море/и не само/- Колкото повече отиваш на юг ,толкова повече е рибата и толкова повече майсторлъка намалява...
Накрая стигаш Турция и кво виждаш- една заргана не могат си хвана като хората...
Въртят едни волти като хеликоптери,гледат като изумени какво правим ний и толкоз...
За Гърция да ти разправям ли ?!
Знаеш ли какво казва един украинец,невероятен риболовец - като я има и пирон да хвърлиш в морето,ще я уловиш...
Едни от най-големите заблуждения идват от... боллука/от имането/ !
Ела тука при нас по същото време когато ходиш надолу и ще се сблъскаш с две неща:
1. Нямане на количества/нисък,непостоянен рибен тираж/
2. Майсторлък по време на това нямане...Ела виж майсторите какво правят !
Кал от риба не създава точни критерий нито за майсторлъка по взимането,нито за качеството на такъмите !!!
Поздрави !
Морето обича хората,които го обожават !
-
- Модератор
Вярно е това. Исках да го спомена, но да не обидя някого не го сторих.Чакала от Варна написа: ..... Колкото повече отиваш на юг ,толкова повече е рибата и толкова повече майсторлъка намалява... !
Около Поморие въобще не хващаме това, което край Созопол.
А щъркеловото перо го избелвахме с перхидрол. Тогава нямаше и го вземахме само от аптека чрез познати.
-
- ще става разбирач
Да с перхидрол беше,мажеше май с мас на ивици перото и след това нанасяше перхидрола.dantho.mihov написа:Вярно е това. Исках да го спомена, но да не обидя някого не го сторих.Чакала от Варна написа: ..... Колкото повече отиваш на юг ,толкова повече е рибата и толкова повече майсторлъка намалява... !
Около Поморие въобще не хващаме това, което край Созопол.
А щъркеловото перо го избелвахме с перхидрол. Тогава нямаше и го вземахме само от аптека чрез познати.
Какво да се обиждаме,в Турция и Гърция какви чапи има,няма да казваме...
Просто имането /боллука/ създава мързел и илюзий.
Глада,нямането е тоя ,дето движи нещата -
Сиромах човек -жив дявол.
Повтарям,дължа извинение на всички които живеят на юг от мен или риболуват там !
Наслука !
Морето обича хората,които го обожават !
- Димо Михалев
- Модератор
Люси с твоите ли чепарета ловиха с тея кривите бидеми с тая кука дето си изпуснал възела и намотките минават под бидема.Снимки на риби всеки има и съм гледал твоите чепарета в Хоби тв някакви шаранджии как се хвалеха,че са закачили две риби.Правиш клипове и с по пет риби и викаш ура,щото не си хващал повече.Тия лакардии с килограмите ги запази за приятелите си или си застанал в Люлин на бул."Захари Стоянов"до табелата Люлински Фантазии ( не знам дали я има още) и си пропуснал,че една част от живота ми е минала в София,но втората,една част съм живял на морето иlusienn написа:Чакале доста приятели пратих на север,
Тоя сезон знам какви чепарета им дадох,
И колко риба донесоха от Шабла.
Те инфо от чата между един комшия
И мен.Той ходи септември за седмица,
Лови с един стар рибар който го даваха
По телевизията в предаването
"Ничия земя"
там съм роден и израснал, и знам ,и двете страни.В София и морска кука не можеш да намериш,а камо ли и чепаре.Говориш за хора,които не познаваш изобщо.Връзваш и раздаваш чепарета на разни аджамии,които хал хабер си нямат от тоя риболов и тука си вдигнал носа все едно си открил Америка.Е аз ти обещавам,че в тая тема докато съм модератор в морски раздел ти повече пост няма да пуснеш,а в другите теми само една излишна дума да видя и да доловя лек спам ще те трия и ще те трия докато съм тук!
-
- новобранец
Може ли, да ми кажете от Бургас, къде мога да си купя 20-50мл от оранжево светещата боя
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
По магазините няма да намериш. Аз си взимам едни светещи прахчета от Ali Express и ги разтварям в лак за метал (безцветен)рибар.от.бургас. написа:Може ли, да ми кажете от Бургас, къде мога да си купя 20-50мл от оранжево светещата боя
Другият вариант е фирма LUXNOX мисля, че са от Стара Загора - там можеш да си поръчаш направо готова светеща боя в голям избор от цветова, но излиза много скъпо.
Наслука и успех.
-
- новобранец
Мерси, наслука и на теб, последната ти разработка е уникат, а тази боя се надявах, че лесно се намира демек в магазина.Братята ми предлагаха зелена фосфорна за разреждане
- Димо Михалев
- Модератор
Аз искам да те питам тая боя за,какви риби ще я използваш и за дневен или нощен риболов.рибар.от.бургас. написа:Мерси, наслука и на теб, последната ти разработка е уникат, а тази боя се надявах, че лесно се намира демек в магазина.Братята ми предлагаха зелена фосфорна за разреждане
-
- новобранец
Не съм запознат, предполагам че е за по-тъмната част на денонощието или при голяма дълбочина и основно за чернокоп, а аз искам нещо за сафрид и мисля да пробвамДимо Михалев написа:Аз искам да те питам тая боя за,какви риби ще я използваш и за дневен или нощен риболов.рибар.от.бургас. написа:Мерси, наслука и на теб, последната ти разработка е уникат, а тази боя се надявах, че лесно се намира демек в магазина.Братята ми предлагаха зелена фосфорна за разреждане
- Димо Михалев
- Модератор
За чернокопа има време,за сафрида си вземи един лак за нокти,ама тоя за рисуване с тънка четка.Како влезеш в някой магазин за помади и други,кажи че ти трябва лак за рисуване на нокти и ще ти дадат.Почни с него другото после има време.рибар.от.бургас. написа:
Не съм запознат, предполагам че е за по-тъмната част на денонощието или при голяма дълбочина и основно за чернокоп, а аз искам нещо за сафрид и мисля да пробвам
-
- ще става разбирач
Като се замисля, никога не съм ловил риба по Бургаско(с малки изключения), чувал съм че имат големи дълбочини. Максимумът който съм стигал из Варненско е 35 м, но въпреки всичко рибата която ме интересува държи макс до 17 метра (черньо) по Бургаско дали е същото с дълбочината и отстоянието на рибата от повърхността, за да мислим евентуално за разновидности на чепарета!?!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана