KOKEMÄKIJOKI - KALASTUS , РИБОЛОВ В ЛАПЛАНДСКО

Модератори: bobopeli, sapuna

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

KOKEMÄKIJOKI - KALASTUS , РИБОЛОВ В ЛАПЛАНДСКО

Мнение от laplandeca »

Айде и аз да кажа нещо за риболова в долното течение на река Кокемаки.
За тази година имам около 6 излета, всичките успешни :D .Уборудването ми е примитивно, като очаквам тази година да се сдобия с всичко необходимо за спиниг , че ми е слабост :D
Температурата на водата е от 2 до 3 гр., ледено студена,сега се топят снегове,рибата е мудна и аз съм принуден да ловя на дъно.Пробвах за бяла риба и щука, но без успех, на рибка.Има кефал, който в предишните риболови незнаех изобщо че съществува, лятото със сигурност е близо до дъното и не удря на клатушки и блесни.Та ловя на стръв морски продукти/стриди и скариди.Извадени кефали от 200 до 600 / 700 гр./много.Най големия около 1,5 кг. Платики и бабушки много.
Когато купя големи куки единички , смятам да мина на дъно за много едри кефали,пък може да се закачи и бяла риба,михалца,дъгова пъстърва,змиорки.
Като се позатопли преследвам основната си цел, едра щука,правя снимки на такива над 3 кг, бяла риба,михалца/такова чудо не съм хващал,както и змиорки.
Всички риби които ловя,биват връщани у водата, снимки правя само на трофеи,ако изобщо си взема апарата,че ми тежи :D ,като порасна още малко мога и да мина на морски риболов, пример, щуки над 15 кг,и бели риби но от лодка около 5/6 кила., морето е многослабо солено.Калкано подобни към 20 кила идр.Да не приказваме за пъстърви и сйомги :D .
От мен това за начало от тая година, очаквайте включвчне. :wink:
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: KOKEMÄKIJOKI - KALASTUS , РИБОЛОВ В ЛАПЛАНДСКО

Мнение от MIR4EV »

ного интересно-щуки в море :weedman: :smt043 :smt043 то
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

На туй му се вика Баракуда(морска или океанска щука)
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
ioska70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ioska70 »

Успех, в чуждоземския риболов.А при нас е 10-15 градуса на въздуха и е по лесно да се ходи за риболов.Дано да хванеш и Сьомга ,че на мен ми е мъничка мечта.Само дето не разбрах къде се намира таз река до Норвегия ли е по близко или до Русия :roll:
Наслука.
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

ного интересно-щуки в море
Кво му е интересното -Балтийско море е една от най добрите дестинации за риболов на щука/ не на баракуда а на нормална Esox lucius/
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Kokemäkijoki или kokemäenjoki реката на град Kokemäki се намират в югозападна Финландия и се влива в Бутническия залив, което е малко по различно море в сравнение с балтийско.
Има сйомга, ама още не съм готов да я ловя :D .
Diletant , което име хич не му отива :lol: , е напълно прав за бутническия залив, мноооооооого щуки.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

След работа пак отидох за риба с последните си останали подходящи куки и други такъми.Време е да избирам нови :D .Исках първо да проверя активноста на дребната риба и въпреки че водата е ледена, имах много удари на дъната.Изкарах пак кефали , патики, смених с ново место и там ми удари изненада, оказва се че тук има морунаш.
По някое време хванах подходяща по размер рибка, нещо като бибан , някаква дънна малка рибка и реших да пробвам за змиорки,михалца и бяла риба.Михалцата и змиорките са предимно нощни , но при студената вода май и през деня се хранят.Не хванах нищо, само скъсах тъкъми.
Та до тук от дребната риба сам хващал : бабушки,платики,кефал,костур,нещо като бибан,морунаш,whitefish
От едрите : Щука , и распер , макар че расперите тук не ги уважават много :lol:
Основна цел : Търся бяла риба,михалца, змиорки, дъгова пастърва, голяма Щука.
Морските риби и сйомгите за сега ще чакат :lol:
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Днес се закачи една по интересна риба, мисля че е whitefish , но не е много сигурно :lol: . Рибката да е между 1,3/1,5 кг.
Ще пробвам да къча снимки, но апарата ми нещо се е разбазикъл и не са качествени.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Ако някой обясни много подробно и ясно как се прикачват снимки може и да пробвам, мнооого ме дразнят тея компютри. :lol:
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Прочети тази тема там е обяснено много добре как се качват снимки.Дано успееш,че искам да видя тези прочути лапландски риби!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p ... ght=#86479
А ще ти е най лесно да си ги качиш в Галерията!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Колега, не мога да се оправя с тея снимки, хич не ми е ясно как да ги кача в темата.Хубаво е поне че сега сме в началото на сезона, още няма сериозни риби. :lol:
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

laplandeca написа:Ако някой обясни много подробно и ясно как се прикачват снимки може и да пробвам, мнооого ме дразнят тея компютри. :lol:
Здравей колега.

Значи ще ти обясня как аз ги слагам.

1. Отиваш в някой сайт за снимки аз използвам http://www.snimka.bg/
2. Регистрираш се и си прикачваш снимките, гледаш да не сложиш парола.
3. Отваряш си снимката на цял прозорец.
4. Цъкаш десен бутон върху снимката
5. Даваш Copy image location или незнам там на български как беше, Запази адреса на снимката или нещо такова
6. Влизаш в поста който си почнал да пишеш и натискаш от горе "Img", където пише и излизат чифт скоби
7. Цъкаш с десния бутон между двата чифта, гледаш да не е в скобите и даваш Paste

и готово
Изображение
Според мен ще ти е по-лесно направо в галерията да ги слагаш, ама ти си знаеш.
ЗАРИБЕН
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Днеска и аз „открих„ сезона :wink: , бях на семеен излет в голямата жега 22 гр,, прекалено топло за нас и трудно се диша :lol: .Носих само УЛ спининг с воблери, лових сериозно около 1 ч. , закачих 2 малки щуки под 1,5 кг, и 2 костурчета .Костура не беше много активен , много преследвания на примамките без атаки.Водата много ниска, не естествено за сезона, при нас има тежка суша, не е валяло от 1,5 седмица :D .Лятото набира скорост , всичко е много красиво, нашто лято е кат БГ пролет, всичко е зелено.Пробвах на близък „канал„ за лодки , дълбоко около 2 , 2,5 м. Търсих бяла или нещо „дъно„, но само проклети щуки и костур :wink: .
Иначе тук ще да върви много платика , бабушки , кефал , морунаш , и др. знайни и незнайни но на перо и на дъно .Никакви признаци за распер , и няма надежда да хвана кефал на нещо „неживо„ :wink:
Имам информация , прясна , от Марица, към 20,15 ч. днес мои познати са извадели шаран към 4 кг. , както и няколко по дребни , също и много кефал , карабълък , 2 малки сомчета , и скобар , който са избягвали да ловят.Дръпнали са и доста мряна и уклей.Захрани ли са участък от реката още в четвъртък , голяма група хора са и са там до вторник.Повечето риба е била върната обратно.Това е от мен.
Наслука.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”