Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
- kukukuka
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
тъз макара аванс няма ли
или беше с директен

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Има, ама не беше нагласен. А и с тоя аванс, ким го ядеш из папури и драки? То да не ти е язовир, или море 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Диканаров написа:Привет на всички ! .......
Здравей Диканаров,
От много време никой не е писал толкова дълъг пост в Прехода.

Написал си го от сърце,
Отчитам и това.
Бъди жив и здрав,
Имаш си своя кът на спокойствието,

За което много ти завиждам!
Ако мина това лято по района - ще се видим да избистрим политиката !

И да видим дали има гъби и риби !

- kukukuka
- кандидат преподавател
Мilena написа:Има, ама не беше нагласен. А и с тоя аванс, ким го ядеш из папури и драки? То да не ти е язовир, или море
ам нъл знаеш че има дзверове

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- G.Petkov
Миленче,
Не се коркай !
Аз миналата есен изтървах две капитални щуки,
Случва се, я куката слаба,
Я повода тънък !
Мартине,
Ти можеш ли като дедо Гошо да ловиш такива красиви пъстърви ?

Не ми дърпаше на пливка и като извадих Pezon Michel- а,
И ги разбих !
Тази блесна, оранжевката, ми е любима.
Като я купувах ме заболя сърцето, дейба !
Дадох цели 3 или 4 лева !
Още не мога да го преживея.
Китайците са станали големи скъпари, дейба !
Другите не ги питам,
Щото само Борислав лови риби и снима.
Пък нали сме се разбрали - вярваме само на снимки !
Не се коркай !
Аз миналата есен изтървах две капитални щуки,
Случва се, я куката слаба,
Я повода тънък !
Мартине,
Ти можеш ли като дедо Гошо да ловиш такива красиви пъстърви ?
Не ми дърпаше на пливка и като извадих Pezon Michel- а,
И ги разбих !

Тази блесна, оранжевката, ми е любима.
Като я купувах ме заболя сърцето, дейба !
Дадох цели 3 или 4 лева !
Още не мога да го преживея.

Китайците са станали големи скъпари, дейба !
Другите не ги питам,
Щото само Борислав лови риби и снима.
Пък нали сме се разбрали - вярваме само на снимки !

Е, това ми е сефте сблъсък с такъв! Ще се науча, практика му е майката.Преди седмица, ми къса поводи, 0.20, сега съм с плетено, изправя ми куките. Утре ще си купя малко по-големи и ще си стоя до въдицата 

- G.Petkov
bobopeli написа:......... Сега целия свят е пред теб (изключвам Северна Корея)
Много се смях !

"......Великоооооо ,... руснаци бягат с дрезина от ''рая на Земята'' Северна Корея.... "
https://dnes.dir.bg/svyat/ruski-diploma ... na-drezina
- G.Petkov
А ти къде стоиш ?Мilena написа:Е .............. и ще си стоя до въдицата .....
Да не готвиш и ти рибена чорба ?

На 5 метра от въдицата, щото слънчо грее зад мен и ми се види сянката у водата, а тя е бистраG.Petkov написа:А ти къде стоиш ?Мilena написа:Е .............. и ще си стоя до въдицата .....
- Павел Иванов
Ебати , от бач не ми остава време да ви обърнем внимание муцкОФФци , че даже и да седнем да пробвам армагана от видинско офче , но утре ще си взема розУф домат да го асамблирам и ще поправя пропуска си
Тъй , първо :
ЧРД на Емо , ако и да е на патерица
Второ
Незнам по каква причина пропусна основното което споменах , 90% от списващите в "Прехода" са живели и по онова време и са видели за какво иде реч .
Ще пробвам по-сбито , на две , на три па кво се получи
Тъй , в годините на голямото нямане и малкото което ти дават ти стига по простата причина , че нищо няма и няма къде да си ги похарчиш .
Пак казвам , най-реалната оценка на нереалната статистика която изтъкна е средната заплата за страната от 1985г равняваща се на 213,67лв или 71.22$ по тогавашният реален курс на долара и дипломи които никъде не ни ги признаваха !
Тук ще отметна осемдесетте а не шейсетте .
С баща ми сме на опашка за цимент на гарата , отишли сме в 05:30ч защото касата отваря в 07:30ч и да сме от първите които евентуално ще си вземат цимент .
Е, не сме първите , но за сметка на това записването за цимент е за след няколко месеца ако има .
Тока два часа има , два часа няма и пр. и пр. "убавини" от рога на изобилието .
Случайно ли пропусна зоната с открит лист километри преди да стигнеш до заветната граница където не по случайност да те застрелят ако искаш да отскочиш до загнилият запад ?
Под "репарации" сигурно имаш предвид на нещо от сорта 89 640 000 златни лева , или 32 тона злато които трябва да заплатим на "освободителката" ни от турско робство веднага след двугодишната наложена ни от нея окупация след "освобождаването" ?
Или безусловно прибраният златен резерв на страната пак от същата "освободителка" 1945г въпреки , че ние не сме пратили и един войник срещу нея , но за сметка на това изпращаме последствие на "източният фронт" 450 хиляди войници и изразходваме над 133 милиарда лева (1 милиард златни франка) във вид на оръжие, стоки, материали и пари, както за нуждите на българската армия, така и като материална помощ за съветския съюз и югославската народна освободителна армия ?
Даваш ми база от 25 и 28 хиляди българи годишно работили в АФРИКА за да може част от заплатите им във валута да се събира во имя нечии куфарчета а сигурно по случайност пропускаш едни 2 000 000 били си камшика от страната веднага щом имаха тая възможност и то определено не в посока Африка или ссср ?
Само информативно на тая база , ако границите не се пазеха с цел да не излезе някой от "проспериращата соц действителност" , едва ли в страната тогава са щели да останат някои освен цк на партЕата и упоменатите между 25 и 28 хиляди българи .
Казваш за "новите" коли ?
По-горе споменах голямото нямане , респективно пак си взимаш кола на лизинг но я получаваш едва след петнайсет години !
Ако сега се ограничи човек както тогава , то всеки ще може да си закупи чисто нова кола , при това не руски боклук .
Сега не виждам много да се купуват лади и пр. все пак , не че ги няма .
Най ме потресе обаче частта с "демокрацията" тогава
Споменаваш как някой си "изразявал мислите открито" като случайно пропускаш , че преди да ги "изрази" те са били редактирани от партийната редколегия за да звучат уж критично .
Малък пример .
Дядо ми , герой от войната , прострелван на Балатон , куп медали ордени и пр. , при един опит да изрази мислите си открито без да са редактирани от партията и в неин ущърб му коствало определен престой в курорта Белене !
Такива дребнавости къде моя милост му се случваше да "спи" в районното , че носел значка на ленин надолу с главата та да му расте коса са си направо незначителни такива .
Пет века турско робство не са успели да смачкат толкова човек , да му отнемат правата , свободите и да го принизят до нищожно съществуване както 45 години социалистическо такова !
Още помня културният шок който изпитах при първото ми посещение в Италия след краха на соца и нямаше нищо в негова полза .
Уж набързо па се отплеснах , а колко още мога да си пиша ....
Нищо против да седнем на маса да ги дохротуваме тия неща , много против фейк агитация на база бяхме млади и с преференции

Тъй , първо :
ЧРД на Емо , ако и да е на патерица

Второ

Сорри , ама пак ми прозвуча като извадка от "работническо дело"Диканаров написа:....2. България ...

Незнам по каква причина пропусна основното което споменах , 90% от списващите в "Прехода" са живели и по онова време и са видели за какво иде реч .
Ще пробвам по-сбито , на две , на три па кво се получи

Тъй , в годините на голямото нямане и малкото което ти дават ти стига по простата причина , че нищо няма и няма къде да си ги похарчиш .
Пак казвам , най-реалната оценка на нереалната статистика която изтъкна е средната заплата за страната от 1985г равняваща се на 213,67лв или 71.22$ по тогавашният реален курс на долара и дипломи които никъде не ни ги признаваха !
Тук ще отметна осемдесетте а не шейсетте .
С баща ми сме на опашка за цимент на гарата , отишли сме в 05:30ч защото касата отваря в 07:30ч и да сме от първите които евентуално ще си вземат цимент .
Е, не сме първите , но за сметка на това записването за цимент е за след няколко месеца ако има .
Тока два часа има , два часа няма и пр. и пр. "убавини" от рога на изобилието .
Случайно ли пропусна зоната с открит лист километри преди да стигнеш до заветната граница където не по случайност да те застрелят ако искаш да отскочиш до загнилият запад ?
Под "репарации" сигурно имаш предвид на нещо от сорта 89 640 000 златни лева , или 32 тона злато които трябва да заплатим на "освободителката" ни от турско робство веднага след двугодишната наложена ни от нея окупация след "освобождаването" ?
Или безусловно прибраният златен резерв на страната пак от същата "освободителка" 1945г въпреки , че ние не сме пратили и един войник срещу нея , но за сметка на това изпращаме последствие на "източният фронт" 450 хиляди войници и изразходваме над 133 милиарда лева (1 милиард златни франка) във вид на оръжие, стоки, материали и пари, както за нуждите на българската армия, така и като материална помощ за съветския съюз и югославската народна освободителна армия ?
Даваш ми база от 25 и 28 хиляди българи годишно работили в АФРИКА за да може част от заплатите им във валута да се събира во имя нечии куфарчета а сигурно по случайност пропускаш едни 2 000 000 били си камшика от страната веднага щом имаха тая възможност и то определено не в посока Африка или ссср ?
Само информативно на тая база , ако границите не се пазеха с цел да не излезе някой от "проспериращата соц действителност" , едва ли в страната тогава са щели да останат някои освен цк на партЕата и упоменатите между 25 и 28 хиляди българи .
Казваш за "новите" коли ?
По-горе споменах голямото нямане , респективно пак си взимаш кола на лизинг но я получаваш едва след петнайсет години !
Ако сега се ограничи човек както тогава , то всеки ще може да си закупи чисто нова кола , при това не руски боклук .
Сега не виждам много да се купуват лади и пр. все пак , не че ги няма .
Най ме потресе обаче частта с "демокрацията" тогава

Споменаваш как някой си "изразявал мислите открито" като случайно пропускаш , че преди да ги "изрази" те са били редактирани от партийната редколегия за да звучат уж критично .
Малък пример .
Дядо ми , герой от войната , прострелван на Балатон , куп медали ордени и пр. , при един опит да изрази мислите си открито без да са редактирани от партията и в неин ущърб му коствало определен престой в курорта Белене !
Такива дребнавости къде моя милост му се случваше да "спи" в районното , че носел значка на ленин надолу с главата та да му расте коса са си направо незначителни такива .
Пет века турско робство не са успели да смачкат толкова човек , да му отнемат правата , свободите и да го принизят до нищожно съществуване както 45 години социалистическо такова !
Още помня културният шок който изпитах при първото ми посещение в Италия след краха на соца и нямаше нищо в негова полза .
Уж набързо па се отплеснах , а колко още мога да си пиша ....
Нищо против да седнем на маса да ги дохротуваме тия неща , много против фейк агитация на база бяхме млади и с преференции

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павле! Таз дълга писаница, я...........
Да те питам нещо? Защо отчелниците са дълголетници, здрави, трудоспособни и не ги лови Ковид?
Сигурно , защото не живеят в София
, а и най-вероятно, нямат 5-джи 
Да те питам нещо? Защо отчелниците са дълголетници, здрави, трудоспособни и не ги лови Ковид?
Сигурно , защото не живеят в София

Чужденци търсят при нас първобитното, щото са по- изостанали, или........явно ние сме по-напреднали 

Това с тока не бе хубаво, но държавата се крепеше!
За да имаш трябва да дадеш-жертва! Сега хем има жертви, хем сме в блатото, от която и сфера да погледнеш!
Що ли?
За да имаш трябва да дадеш-жертва! Сега хем има жертви, хем сме в блатото, от която и сфера да погледнеш!
Що ли?
Що ли? Риторичен! Щото от 1000, 100 живеят поносимо!
Айде да си наврете филосовските възгледи някъде на тъмно
Айде да си наврете филосовските възгледи някъде на тъмно
Това е за сирджията Д-р Флекс!
Понеже утре ще одя рано за риба, това е закуската за моето семейство!
Понеже утре ще одя рано за риба, това е закуската за моето семейство!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.