Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Martin Mihailov »

Мilena написа:За бате Данчо става на въпрос!
А другите :shock: :drinkers:
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Martin Mihailov написа:
Мilena написа:За бате Данчо става на въпрос!
А другите :shock: :drinkers:
Кучета ги яли :lol:
:wink:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Пак ще поналазя в идиличната картина на "прехода" с едно-две уточнения! Павле, писал съм, че в Либия в периода 1983-88г. работеха между 25 и 28 хиляди българи, някои и със семействата си! А като прибавим и тези в останалита страни от арабският свят, латиноамериканският и черноафриканският надхвърляхя, 100 хиляди нашенци на работа зад граница без тези в СССР! Един статистик бе определил, че в Света имало 11 вида социализъм Георги, като почваше със съветският, но минаваше през арабският на Насър и Кадафи, през латино на Кастро и Че, и китайски на Мао, но отбелязваше и скандинавски тип. В Швеция социалдемократите управляват с редки изключения от ПСВ, а в Китай след Дън Сяо Пин промените станаха такива, че и САЩ се надяваха на техните поръчки за смекчаване на кризата. Та Китай от страна дето ядяла "само гарнитура" стана първи износител на свинско месо, и е втора икономическа сила, с тенденции в близките години да измести САЩ от първото място по БНП! Това уплаши Тръмп и го доведе до провеждане на икономическа война. Та те и сега при пандемията запазиха ръст на нарастване над 7 при планирани 9% ! В цял Свят нарастването е минимално или има регрес, а там е значимо! Що така сте се вторачили в КНДР. Бил глад и мизерия! Чудно ми е, освен мантрите налагани от медиите, не си ли задавате въпроса, как една страна измерима с нас по площ и три пъти по-голяма по население има такова научно развитие, електроника, машиностроене! Вярно е, че са всичките в еднакви дрехи, но не са гладни и не са в колиби! Тези дето сами произвеждат междуконтинентални ракети и имат полигон за ядрени тестове, не са за пренебрежение и присмех! Друг е въпросът , че един образован, дисциплиниран и работлив народ, зомбиран от Култ може да причини неизмерими злини! Особено, ако лидерът с култа има шизофренични проявления! Имаме пример от Германия, дано никога да не се повтори! Казваш че 10 процента живеели у нас преди добре, а останалите бедно! Мисля, че не си прав, защото всеки у нас имаше възможност да си построи или купи жилище! Та този факт, че у нас 99% са собственици на едно или повече жилища, а това не всеки може да си го позволи и живее на кредит или под наем в западните демокрации, не дава мира на доста анализатори, как да променят ситуацията! Човек с дом и гарантирана от Конституцията работа не може да се нарече беден! Сега имаш уж право на труд, но де факто , не е така! Нито профсъюзи те защитават в частните фирми, нито съд! Не е ли факт, че стачки има само в държавни фирми, а десетки фирми на кипърци, гърци, италианци например с години бяха плащали само аванси, без никакви осигуровки и после като изчезнаха с произведената конфекция, трикотаж и друго, нашенците останаха жестоко ощетени! Това никога не можеше да стане "преди"! И другата мантра, че "държавата била лош стопанин", а сега при пандемията всички се наредиха на опашка за държавни помощи! Онова било казваш Павле "планова" икономика, а истината била в пазарната! Пак нещо не е точно така! Защото плановост има но на фирмено до транс национално корпоративно ниво! И то планиране до най-дребните елементи! От квалификация на състав, праз суровини, екология та да емкост на пазара! Кое, къде да се премести, да се осигури с кадри, с инфраструктура и транспорт се планира най-внимателно с оглед извличане на печалба!
И пак за стрелбата по границите ни! Ми затова граничарите и полицаите ходят с оръжие! Не да чупят орехи с пищовите, а да спират тези дето не се подчиняват на заповед да спрат! За минаване на граница имаше правила:-редовен паспорт, положена изходна и входна виза, основание за пътуването! Дали е командировка, екскурзия от турингклуб или наследство . А сега не е ли обърната нашата гранична полиция на своего рода таксиметрова служба, прекарваща мигрантите преминали границата през дупки или под оградата до съответните мигрантски лагери? Ми има си за преминаване правила и КПП, от там следва да преминават желаещите, а не нелегално! Аз не мисля, че е нормално граничарите да стават транзитери, а полицаите да не употребяват оръжие, когато ги бият!
Павле, съжалявам за това, което сподели от твоето семейство! ВЯРВАМ, че е било така и е крайно несправедливо! Но се и питам, да ли всичка ти е известно? Изградил съм си за теб добро мнение, благодарение на твоята работа и участие за реализацията на инициативите на Форума в Нови хан! Те не бяха единични, а станаха традиция! И там хората участваха не заради това да се харесат един на други или на някоя инстанция, а от човещина! Та мисълта ми е, че човещината, патриотизмът, добротата не са цветни! Също така не са цветни завистта, миждуличностната омраза и отмъщение, ревност и алчност, а най-лошото е когато има неустоима жажда за власт употребена за личностна изгода! Примери колкото щеш! И в миналото и в настоящето! И пак повтарям, че НЯМА само бяло и само черно! Налагането на черни дамги и табута водят до повторение на добре забравени грешки в развитието ни!
Утрешна България, ще е на младите и ще е такава, каквато те я направят! Но ще им е по-лесно , ако си правят поуки от допуснатите грешки в растежа и ползват градивното и позитивното фиксирано в историята ни!
Довиждане на всички ви! Ще ви чакам на колибата! Там ще си говорим по-лесно от колкото да си пишем!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Диканаров написа:........ Та те и сега при пандемията запазиха ръст на нарастване над 7 при планирани 9% ! .....

Днес споменаха за 2.3 %.

А колко са наистина................ само те си знаят.

Диканаров написа:...... Що така сте се вторачили в КНДР. Бил глад и мизерия! ! ......
Най-вероятно, защото има и Южна Корея.
Разликата между две държави с един народ е ........ колосална.
Като знаем, че БВП на Южна Корея е колкото на Руската Федерация.

Нещо подобно на ГФР и ГДР, ама много по страшно !

Приемам поканата за яз.Сопот с удоволствие.
Като знам, че все някога ще се пенсионирам, това е добро предложение ! :D
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Диканаров написа:Пак ще поналазя в идиличната картина на "прехода" с едно-две уточнения! Павле, писал съм, че в Либия в периода 1983-88г. работеха между 25 и 28 хиляди българи, някои и със семействата си! А като прибавим и тези в останалита страни от арабският свят, латиноамериканският и черноафриканският надхвърляхя, 100 хиляди нашенци на работа зад граница без тези в СССР! Един статистик бе определил, че в Света имало 11 вида социализъм Георги, като почваше със съветският, но минаваше през арабският на Насър и Кадафи, през латино на Кастро и Че, и китайски на Мао, но отбелязваше и скандинавски тип. В Швеция социалдемократите управляват с редки изключения от ПСВ, а в Китай след Дън Сяо Пин промените станаха такива, че и САЩ се надяваха на техните поръчки за смекчаване на кризата. Та Китай от страна дето ядяла "само гарнитура" стана първи износител на свинско месо, и е втора икономическа сила, с тенденции в близките години да измести САЩ от първото място по БНП! Това уплаши Тръмп и го доведе до провеждане на икономическа война. Та те и сега при пандемията запазиха ръст на нарастване над 7 при планирани 9% ! В цял Свят нарастването е минимално или има регрес, а там е значимо! Що така сте се вторачили в КНДР. Бил глад и мизерия! Чудно ми е, освен мантрите налагани от медиите, не си ли задавате въпроса, как една страна измерима с нас по площ и три пъти по-голяма по население има такова научно развитие, електроника, машиностроене! Вярно е, че са всичките в еднакви дрехи, но не са гладни и не са в колиби! Тези дето сами произвеждат междуконтинентални ракети и имат полигон за ядрени тестове, не са за пренебрежение и присмех! Друг е въпросът , че един образован, дисциплиниран и работлив народ, зомбиран от Култ може да причини неизмерими злини! Особено, ако лидерът с култа има шизофренични проявления! Имаме пример от Германия, дано никога да не се повтори! Казваш че 10 процента живеели у нас преди добре, а останалите бедно! Мисля, че не си прав, защото всеки у нас имаше възможност да си построи или купи жилище! Та този факт, че у нас 99% са собственици на едно или повече жилища, а това не всеки може да си го позволи и живее на кредит или под наем в западните демокрации, не дава мира на доста анализатори, как да променят ситуацията! Човек с дом и гарантирана от Конституцията работа не може да се нарече беден! Сега имаш уж право на труд, но де факто , не е така! Нито профсъюзи те защитават в частните фирми, нито съд! Не е ли факт, че стачки има само в държавни фирми, а десетки фирми на кипърци, гърци, италианци например с години бяха плащали само аванси, без никакви осигуровки и после като изчезнаха с произведената конфекция, трикотаж и друго, нашенците останаха жестоко ощетени! Това никога не можеше да стане "преди"! И другата мантра, че "държавата била лош стопанин", а сега при пандемията всички се наредиха на опашка за държавни помощи! Онова било казваш Павле "планова" икономика, а истината била в пазарната! Пак нещо не е точно така! Защото плановост има но на фирмено до транс национално корпоративно ниво! И то планиране до най-дребните елементи! От квалификация на състав, праз суровини, екология та да емкост на пазара! Кое, къде да се премести, да се осигури с кадри, с инфраструктура и транспорт се планира най-внимателно с оглед извличане на печалба!
И пак за стрелбата по границите ни! Ми затова граничарите и полицаите ходят с оръжие! Не да чупят орехи с пищовите, а да спират тези дето не се подчиняват на заповед да спрат! За минаване на граница имаше правила:-редовен паспорт, положена изходна и входна виза, основание за пътуването! Дали е командировка, екскурзия от турингклуб или наследство . А сега не е ли обърната нашата гранична полиция на своего рода таксиметрова служба, прекарваща мигрантите преминали границата през дупки или под оградата до съответните мигрантски лагери? Ми има си за преминаване правила и КПП, от там следва да преминават желаещите, а не нелегално! Аз не мисля, че е нормално граничарите да стават транзитери, а полицаите да не употребяват оръжие, когато ги бият!
Павле, съжалявам за това, което сподели от твоето семейство! ВЯРВАМ, че е било така и е крайно несправедливо! Но се и питам, да ли всичка ти е известно? Изградил съм си за теб добро мнение, благодарение на твоята работа и участие за реализацията на инициативите на Форума в Нови хан! Те не бяха единични, а станаха традиция! И там хората участваха не заради това да се харесат един на други или на някоя инстанция, а от човещина! Та мисълта ми е, че човещината, патриотизмът, добротата не са цветни! Също така не са цветни завистта, миждуличностната омраза и отмъщение, ревност и алчност, а най-лошото е когато има неустоима жажда за власт употребена за личностна изгода! Примери колкото щеш! И в миналото и в настоящето! И пак повтарям, че НЯМА само бяло и само черно! Налагането на черни дамги и табута водят до повторение на добре забравени грешки в развитието ни!
Утрешна България, ще е на младите и ще е такава, каквато те я направят! Но ще им е по-лесно , ако си правят поуки от допуснатите грешки в растежа и ползват градивното и позитивното фиксирано в историята ни!
Довиждане на всички ви! Ще ви чакам на колибата! Там ще си говорим по-лесно от колкото да си пишем!
Поздравления за поста ти!
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

kukukuka написа:тоз модератор като мародер го играе .......
Кука,

Като ти чета постовете - ще се набодеш сам !
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Диканаров написа:.......
И пак за стрелбата по границите ни! Ми затова граничарите и полицаите ходят с оръжие! Не да чупят орехи с пищовите, а да спират тези дето не се подчиняват на заповед да спрат! За минаване на граница имаше правила:-редовен паспорт, положена изходна и входна виза, основание за пътуването! Дали е командировка, екскурзия от турингклуб или наследство . А сега не е ли обърната нашата гранична полиция на своего рода таксиметрова служба, прекарваща мигрантите преминали границата през дупки или под оградата до съответните мигрантски лагери? ..........
Ще си позволя да хвърля хвърля малко светлина, върху тия доста спорни твърдения. 2 години съм бил граничар на втора елховска застава - село Филипово :D

С нарушения от съседна към наша територия и тогава не се занимаваха Гранични Войски, веднъж преминали съоръжението, работа на МВР беше да ги издирва :D Целия ресурс ГВ беше съсредоточен в това някой да не духне от развитото социалистическо общество. Затова и козирките на С- 100 скала, бяха обърнати към наша територия. Затова и цялата сигнално охранителна система по турската и гръцката граница отиде в небитието, защото не вършеше работа когато бежанския поток се обърна!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Диканаров написа:...в Света имало 11 вида социализъм...

Абе и бракята срби имаа социализъм, ама па не беа врзани на сиджимка и моеха да маат крачол из цел свет, основно у Швайцарску и Немачко, та си идваха с чували с франкове и марки, дигаха къщи-палати и па кинеха синджира. В такъв соц сигур и ние биме живеле, щехме да си идваме у таа ефтиния и да одиме на нащо море, и па по странство - ама наще соц другари не смееха да дигнат бариерите, що тълпите, които щеа да се 'юрнат, щеа да ги смажат и после само они биа си седели тук да люпат семки или па последния да дрпне шалтера и те така.
Ние и на соц не случиме, сички други бивши соц држави беа по-добре от нази, изключая братушките, 'ма щото си им беме 16-а республика. :twisted:
И ся сме си па у лайната, щото си е исти курац, децата на бкп-арите ся ни управляват и управия нема и нема да има, щото казано е още преди 100 и кусур години - сички са маскари! :evil: :axe:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

kukukuka написа:дреме ми–не ми дреме :shock: :shock: как го разбираш :shock:
Искрено казано - не ти разбирам нищо.

Ама нали сме "Хайд парк" - пиши си, не ми пречиш !
Само не обиждай никого.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Кире,

Да те питам като голям познавач на сръпското !

Скивай това кенче, Пиринско,

IMG_9116.JPG

Същият надпис имаше и на кен с бира "Загорка" !

И как ги праат тия бири в Сърбия, дейба ?
Няма ли мита ?

Аре, бях свикнал Шуменско да се прави в Благоевград,
Загорка в Пловдив, Астика в Плевен,
Ама .............. в Сърбия,
Малко се сътписах ! :shock:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

слушам политиците и им вервам :lol: :lol: :lol:
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Мilena написа:
Диканаров написа:Пак ще поналазя в идиличната картина на "прехода" с едно-две уточнения! Павле, писал съм, че в Либия в периода 1983-88г. работеха между 25 и 28 хиляди българи, някои и със семействата си! А като прибавим и тези в останалита страни от арабският свят, латиноамериканският и черноафриканският надхвърляхя, 100 хиляди нашенци на работа зад граница без тези в СССР! Един статистик бе определил, че в Света имало 11 вида социализъм Георги, като почваше със съветският, но минаваше през арабският на Насър и Кадафи, през латино на Кастро и Че, и китайски на Мао, но отбелязваше и скандинавски тип. В Швеция социалдемократите управляват с редки изключения от ПСВ, а в Китай след Дън Сяо Пин промените станаха такива, че и САЩ се надяваха на техните поръчки за смекчаване на кризата. Та Китай от страна дето ядяла "само гарнитура" стана първи износител на свинско месо, и е втора икономическа сила, с тенденции в близките години да измести САЩ от първото място по БНП! Това уплаши Тръмп и го доведе до провеждане на икономическа война. Та те и сега при пандемията запазиха ръст на нарастване над 7 при планирани 9% ! В цял Свят нарастването е минимално или има регрес, а там е значимо! Що така сте се вторачили в КНДР. Бил глад и мизерия! Чудно ми е, освен мантрите налагани от медиите, не си ли задавате въпроса, как една страна измерима с нас по площ и три пъти по-голяма по население има такова научно развитие, електроника, машиностроене! Вярно е, че са всичките в еднакви дрехи, но не са гладни и не са в колиби! Тези дето сами произвеждат междуконтинентални ракети и имат полигон за ядрени тестове, не са за пренебрежение и присмех! Друг е въпросът , че един образован, дисциплиниран и работлив народ, зомбиран от Култ може да причини неизмерими злини! Особено, ако лидерът с култа има шизофренични проявления! Имаме пример от Германия, дано никога да не се повтори! Казваш че 10 процента живеели у нас преди добре, а останалите бедно! Мисля, че не си прав, защото всеки у нас имаше възможност да си построи или купи жилище! Та този факт, че у нас 99% са собственици на едно или повече жилища, а това не всеки може да си го позволи и живее на кредит или под наем в западните демокрации, не дава мира на доста анализатори, как да променят ситуацията! Човек с дом и гарантирана от Конституцията работа не може да се нарече беден! Сега имаш уж право на труд, но де факто , не е така! Нито профсъюзи те защитават в частните фирми, нито съд! Не е ли факт, че стачки има само в държавни фирми, а десетки фирми на кипърци, гърци, италианци например с години бяха плащали само аванси, без никакви осигуровки и после като изчезнаха с произведената конфекция, трикотаж и друго, нашенците останаха жестоко ощетени! Това никога не можеше да стане "преди"! И другата мантра, че "държавата била лош стопанин", а сега при пандемията всички се наредиха на опашка за държавни помощи! Онова било казваш Павле "планова" икономика, а истината била в пазарната! Пак нещо не е точно така! Защото плановост има но на фирмено до транс национално корпоративно ниво! И то планиране до най-дребните елементи! От квалификация на състав, праз суровини, екология та да емкост на пазара! Кое, къде да се премести, да се осигури с кадри, с инфраструктура и транспорт се планира най-внимателно с оглед извличане на печалба!

Миленче,

Защото днес си по забележките,
Сега ще получиш една и от мен.

Постът на Диканаров не е позив, че да го преписваш целият.
Кратка справка в Правилата ще ти подскаже какво да правиш !

За всеки случай, ще ти го покажа !

Мilena написа:
Диканаров написа:Пак ще поналазя в идиличната картина на "Прехода" с едно-две уточнения! ............ !

А ние, защото не сме глупави,
Ще се досетим за какво става дума !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Мартине,

Днес се сетих, че вие -перничани, изпускате една "златна мина" !
И тя е Тоца !

Вместо Баце да разглежда ВиК системата на Перник,
За която знаем, че е неспасяема,
Да бе разгледал Тоца.

Ако я сложи в листата на ГЕРБ за Перник - поне 20 000 гласа ще вземе.
То в Перник, освен Тоца, друга значима фигура няма.

А вие в замяна трябва да искате метрото от Г.баня да стигне до Перник, дейба !
Пробивната машина е там, пари от ЕС има в изобилие.

Само глобалнио да не попречи,
Ама не вярвам да е чак толкова анти- ! :D
Все пак Перник е обект на бъдещи инвестиции.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа:И как ги праат тия бири...
Сигур е тайна технологията, пазена куту рецептата за кока-кола или па за видинско офче сиренье. :wink: :mrgreen:

Не нам, Жоре :smt102 , сичко е "Куче влачи рейс", дейба.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

G.Petkov написа:....Ама .............. в Сърбия....
Ти па си ебати реотано , а Кире :
GODzillata написа:... Не нам, ....
Е ебати деменцията у в ранен стадии :lol:

Абе нали преди пет , шес години оревах орталъка как може Шуменско и Пиринско да съ праат у срЪпско а ти Георге ми распрааше къ у Димитровград ебети благата бира а Кире се захласваше по оная помия Зайчарско :roll:
Пийте го тва Гинко бре , за чий са ви го отпущили от здравната каса :lol: :lol: :lol:

Диканаров написа:............
Да бе да , само къде пак пренебрегваш реалността за сметка на соц ненаучната фантастика :lol:
За ск и за границата от която ни пазеха да не излезем , а не някой да не влезе , Георге и Борката се включиха , но да се отметнем по перото "работници с червени потници , копаеха канал" в страните от третият свят :roll:
Не друго ами и тук имам доста конкретни наблюдения :oops:
От една страна вуйча ми , необременен от към другият ми дядо с партийно неглижиране , що годе читав машинен инженер и връл верен партиец по съвместни разменни начала си изкара съвсем спокойно и необезпокояван от никой 10 години в Куба .
От друга страна чича ми , обременен от тегобите на този ми дядо , но пък златна кокошка относно валута поради тия причини :
Образование:
Средно: 1955 - 59, 26 СУ, София.
Висше: 1959 - 63 , Софийски университет – физика
1963 - 66, Харковски унивеситет – радиофизика и електроника
Специализация в чужбина:
1974 – 77 г. Натционален изследователски съвет на Канада, Отава. Канада.
1981 – 1982г. Университет на Алберта, Едмонтон, Канада.
1984г – 3 м. Университет на Алберта, Едмонтон, Канада.

Научни звания и научни степени:
Стажант асистент, Физически факултет, СУ- София, 1966 - 67.
Асистент , Физически факултет, СУ- София, 1970 - 76.
Доцент, Физически факултет, СУ – София, 1977 – 85.
Професор, Физически факултет, СУ – София, 1985 - 92.
Член кореспондент БАН, 1989
Научен сътрудник, Отделение по Физически науки, Университет на Калифорния, Ървайн, Калифорния, САЩ. 1990 – 2009.
Кандидат на физико-математически науки, Московски университет, 1970.
Доктор на физическите науки, Софийски университет, 1979.

Други активности в областта на науката.
Член на СНС по физика към ВАК
Член на СНС по физическа елетроника и радиофизика
Член на ВАК, физика и математика, 1982 - 86.
Редколегия на „Българското физическо списание” 1982 - 2004.
Редколегия (Аadvisory board) на “Experimental Technique of Physics” , Германия, 1993 – 96.
Член на Европейската комисия за СLЕО, 1986 - 90.
Член на Chemistry Review Panel, CRDF-Corporative Grant Program, 1999-2000. USA
Член на Българското физическо дружество.
Старши член на IЕЕЕ, 1982 – 2000.
Съавтор на7 авторски свидетелства в България и един патент в Канада.

Преподавателска дейност.
Лекции по: Квантова електроника и лазери, Нелинейна оптика, Статистическа радиофизика в СУ, Лазери и фотоника в UCI, USA.
Рководител на 12 докторанти.

Професионална биография.Заемани управленски позиции в научни и университетски институции.
Декан на Физическия факултет, СУ, 1986 - 89
Ръководител катедра по Квантова електроника, СУ, 1985 - 90
Директор на института по Лазерна техника, СУ, 1985 - 90
Него го експлоатираха до дупка от цкто на партеата . Само ще упомена , че патента който държеше , миниатюрна свръх атомна електроцентрала състояща се от ядро заливано с течен литий в което се взривява термоядрено микро топче от дитрий , натрий и тритий и като крайно отделя енергия равняваща се на няколко хиляди АЕЦ от типа Чернобил се разработваше в Канада под негово ръководство и като изтече францетата го закупиха от канадчетата и сега на база него правят най-голямата АЕЦ в света . Та докато работеше там родителите му бяха под постоянно наблюдение от партийните доносчета и подлежеше на регулярни проверки от ДС . Заплатата кротко му я разпределяха , 30% му оставяха там за да живее от нещо , 10% му превеждаха във "валутни бонове" по сметка тук и останалото прибираха во имя бкп ! Е , и тук му течаха някакви заплати заради деканатите и пр. които заемаше , ама е , човека сега въпреки , че е на 78г си преподава все още в Калифорнийският университет и го направи още от времето когато успя да отхвърли партийната десница от рамото си .
Та както казах , наясно съм кои и как работеха на разменни начала по третият свят тогава и какъв трябва да бъдеш , освен шпионин , за да работиш "свободно" по белият свят .

пп - два пъти съм участвал в акциите при отеца , вторият път даже водих детко като малък да раздаде куп играчки на циганетата там лично , но някои дейности на отеца реЗко ме възпряха да му обръщам повече внимание :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”