Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Тапа за щука...
Модератор: emo vasilev
Тапа за щука...
Здравейте, реших да си направя по-големи тапи за щука, защото в магазина все няма.Имам балсови дъсчета с дебелина около 3 см.Изрязвам 3 кръгли парчета с диаметър 7 или 8 см. и ги залепвам едно за друго с лепило за дърво.След като изсъхнат прокарвам един винт през средата и хващам за бормашината.Получава се нещо като малък струг.Придавам формата на тапата с шкурка.Понеже нямам ярък цвят боя, оцветих два пъти горната част на тапата с цветен маркер и след това я лакирах два пъти.Имам две тапи като за начало.По моя преценка тапите са с носимост 70\80 гр., а може и повече.
Извинявам се за качеството на снимките, но са правени в мазето на тъмно при запалена лампа с телефона ми.Ето една от тапите:
в начално състояние:

и в завършен вид:

Извинявам се за качеството на снимките, но са правени в мазето на тъмно при запалена лампа с телефона ми.Ето една от тапите:
в начално състояние:

и в завършен вид:

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
-
- ще става разбирач
Re: Тапа за щука...
Хубави плувки си си направил колега. Понякога подготовката за риболовът е по сладка от самия риболов .И аз преди години използвах бормашината за струг като застопорявах плувките с тънка и дълга видия. Най си харесвах моите плувки. 

И падащата звезда е била изгряваща .
Re: Тапа за щука...
Опа, в сезона на щуката и от мен малко тапи. Правил съм ги още като млад-еж. Необходими материали:
1. Шоколадово яйце
2. Счупен чадър
3. Бамбуково шишче
4. Секундно лепило
5- Сламка за сок

А ето и първата уловена щука от мен на тапа. Позволих си да запазя трофея "за вървеж"

Желая ви успех!
1. Шоколадово яйце
2. Счупен чадър
3. Бамбуково шишче
4. Секундно лепило
5- Сламка за сок
А ето и първата уловена щука от мен на тапа. Позволих си да запазя трофея "за вървеж"
Желая ви успех!