Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Избори
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Избори
"РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Национален статистически институт
Инфлация и индекси на потребителските цени за септември 2020 година
Публикувано на: 14.10.2020 - 11:00
Индексът на потребителските цени за септември 2020 г. спрямо август 2020 г. е 99.4%, т.е. месечната инфлация е минус 0.6%.
Прессъобщение:
Инфлация и индекси на потребителските цени"
Това чета аз.
Хубаво е ти да напишеш за кои 40 км са похарчени за 2 години 190 мл лева и как при отрицателна инфлация се постига този ефект !
Защото написаното, изглежда като престъпление от ОПГ.
Национален статистически институт
Инфлация и индекси на потребителските цени за септември 2020 година
Публикувано на: 14.10.2020 - 11:00
Индексът на потребителските цени за септември 2020 г. спрямо август 2020 г. е 99.4%, т.е. месечната инфлация е минус 0.6%.
Прессъобщение:
Инфлация и индекси на потребителските цени"
Това чета аз.
Хубаво е ти да напишеш за кои 40 км са похарчени за 2 години 190 мл лева и как при отрицателна инфлация се постига този ефект !
Защото написаното, изглежда като престъпление от ОПГ.
- G.Petkov
GODzillata написа: ..... Да де, ама па те викат прво да гласуваме за тях, пък после...ще видим.....
Ами тогава хвърли за Прецедателката.
После може и да не гледаш !
Вече си го гледал !

- GODzillata
Цъ!G.Petkov написа:Ами тогава хвърли за Прецедателката.

После тряа си отрежа ръката.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Аз не съм и искал да те обидя, а да те предпазя, доколкото е възможно, от по-нататъшно писане на глупости ...
Нищо не е нужно да ми показваш, не си прави труда да цитираш. Не цитатите са важни, а тълкуването им.

Щот Модераторът ме попита защо съм си изтрил поста, без да бе нужно да го прави - наново го пиша:
Павле Три , а ти не си ли се замислял дали не бе по-удачно темата да бъде, като се има предвид пишещите в нея, ....ИЗБОРИ - Фарс, Шоу, Хумор, Сатира, Забава и за цвЕт някой и друг скакауец...???
Не за друго, ама сега си спомням , че моят дядо , за разлика от баба ми, ми казваше - К.р се вкарва, ама акъл Нееееее....!!!
А иначе - запас от глупаци и наивници в БГ има поне за още сто години напред...!!!
Българинът по традиция е по-велик от най-великите, затова че обича да настъпва мотиката не два , не три, а многократно............. !!!
Павле Три , а ти не си ли се замислял дали не бе по-удачно темата да бъде, като се има предвид пишещите в нея, ....ИЗБОРИ - Фарс, Шоу, Хумор, Сатира, Забава и за цвЕт някой и друг скакауец...???
Не за друго, ама сега си спомням , че моят дядо , за разлика от баба ми, ми казваше - К.р се вкарва, ама акъл Нееееее....!!!
А иначе - запас от глупаци и наивници в БГ има поне за още сто години напред...!!!
Българинът по традиция е по-велик от най-великите, затова че обича да настъпва мотиката не два , не три, а многократно............. !!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Такааааа,темата я нарекох " избори" щото мисля ,че за момента е актуална.
Ако някой иска може да продължи заглавието както иска.
Разрешавам,нямам нищо против.
Ако някой иска може да продължи заглавието както иска.
Разрешавам,нямам нищо против.

Късмет.Всичко е до късмет. 

- Димо Михалев
- Модератор
Аз да ви питам ,никой ли не забеляза колко нови пари се напечатаха без покрите през последната година и каква инфлацията ни очаква?!
- G.Petkov
Павел Три написа: ...... Ако някой иска може да продължи заглавието както иска. Разрешавам .....
Браво, Трифонов !

Знам, че си ларж !

Веднага се възползвам !
"Избори - поредната победа на Баце Боце!"

- Павел Иванов
Аз като пълен лаик разбиращ от икономика до ниво да си водя фирмите и домашната такава тук виждам съвсем друга бираdantho.mihov написа:.... Останалата част е депозирана в други чужди банки....

Когато имаме "въздушни" които отиват за покриване на дълг се освобождават едни планирани и заложени в бюджета такива и респективно се покриват едни харчове до ниво зиро + да остане нещо више .
Демек къ проЗдичък лаик го виждам по тоя начин .
Купува си човек чистак бърсак тлъста жипка и влага чувал паре .
Да ама жипката се оказва със седем места , нещо къ изчакващи точният момент запорирани парета и ти връщат една виртуална ДДС торбичка на Билла с паре . От тая торбичка ти приспадат за други данъци и арчове към бюджета и па ти остаа некой уев въздушен да ти пратят в сметката

Все пак имаме и един от топ икономистите в страната ако и да се праи на скромен , Андре с флексо и може да даде вариант на неговото си тълкуване без да ощетява собственият си лбизнес ако има ищах

Е , не са без покритие , при това доста стабилноДимо Михалев написа:...колко нови пари се напечатаха без покрите ...

Примерно печатането съвпада с няколко случващи се едновременно неща .
- подмяна на стари банкноти .
- евро субсидии по евро програми плащани ни в евра а ние съответно ги трансформираме в неналична за момента местна валута лев .
- евро субсидии по ковид пътечки които пак са в евро а тук се трандформират в левове .
Та ме съмнява да потънем във финансова дупка как Гърция и едва ли инфлацията у нас ще е по-висока от средната за ЕС която няма да е малка най-вече заради ковид кризата . Със сигурност ще сме по-добре от към инфлация от Германия примерно , но тук пак навлизам във водите на Андре и моите аматьорско лаишки графомански списвания може да се окажат тотално грешни .
Виж на приказките на Андре може да се хване 99.98% вера относно инфлации и пр . Все пак е консултант на БНБ , ПаРиба , дедо шорош и още куп величия определящи именно инфлационната рамка не само в страната .
пп - Андре , една питанка дал ще може

Какво би ми препоръчал да загледам , йена или ЮК вон за у шкафчето

Па ако кажеш и ще почерпя за съвета

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Приема се.Приемат се всякакви допълнения.G.Petkov написа:Павел Три написа: ...... Ако някой иска може да продължи заглавието както иска. Разрешавам .....
Браво, Трифонов !![]()
Знам, че си ларж !![]()
Веднага се възползвам !
"Избори - поредната победа на Баце Боце!"

Късмет.Всичко е до късмет. 

- G.Petkov
Димо Михалев написа:......,цените на основните неща се вдигнаха с 15-20 %,.......
Посочи 3 основни неща,
Без горивата, защото там цените не се определят в БГ.
На мен за тази година ми се вдигна пенсията и рентата за земеделската земя !
- G.Petkov
Павел Три написа:Приема се.Приемат се всякакви допълнения.G.Petkov написа:......!"Избори - поредната победа на Баце Боце!"
Трифонов,
Аз се смея, но е доста тъжно, че този посредствен човек и неговата още по-посредствена партия,
Отново ще спечелят избори.
За съжаление.
Просто няма реална конкуренция.
Чалга певци;сини пребоядисани в червено; червени, пребоядисани в синьо;
Фалшиви националисти; провокатори, финансирани от сивият сектор; копейкаджии и прочие.
И ББ се възползва успешно от ситуацията.
- Димо Михалев
- Модератор
Веднага,хляб,който аз купувам от 1.39лв сега е 1.59лв,кисело мляко,от 1,05 сега е 1.19.печено пиле от 8лв сега е 10лв.Това са цени на едни и същи неща купувани от едно и също място.За горивата трябва да погледна,че карам на метан,но беше 1.17,сега е 1.35лвG.Petkov написа:
На мен за тази година ми се вдигна пенсията и рентата за земеделската земя !
- G.Petkov
Димо Михалев написа:......Това са цени на едни и същи неща купувани от едно и също място.......
Изненадан съм !
Възможно е да има големи разлики в различни региони.
При мен, ако в "едно място" вдигнат така цените,
Отивам в съседният магазин и ................... .
Единственото повишение бе при хляба.
Преди години, така бе в Ловеч.
Местният "благодетел" бе обсебил търговията на дребно
И цените на всичко бяха много по-високи от тези в София.
Тогава захарта бе 2 лв/кг, пък като му взеха монопола - стана 1 лв/кг.
- Димо Михалев
- Модератор
Няма нищо нищо изненадващо,в една икономика или се печели от стокооборот или от цена,намалее ли стокооборота цената се качва.G.Petkov написа:
Изненадан съм !