Избори

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Избори

Мнение от G.Petkov »

Ибаси ! :shock:

Няма Избори без чепарета, дейба ! :D
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Димо Михалев написа: ...... Няма нищо нищо изненадващо,в една икономика или се печели от стокооборот или от цена,намалее ли стокооборота цената се качва.

Тук вече не съм съгласен.

Освен в тази икономика да има само един магазин, което бе възможно само при диктатурата на пролетариата !

Но, за наш късмет сме в ЕС и има много магазини.

Но да се абстрахираме и от ЕС.
Пазарът в Одрин е класически пример за цени.
Дори и К-19 не можа да спре наплива на нашенци към комшиите.
На мен ми е далече,
А нямам и кой знае какви нужди.
Но от първа ръка знам, че Одрин е обект на масова и целогодишна търговия.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

G.Petkov написа: Но от първа ръка знам, че Одрин е обект на масова и целогодишна търговия.
Е като се ходи в Одрин в коя икономика отиват парите,а турците са 60 милиона,а ние 6,къде е по-голям стокооборота!?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

G.Petkov написа:....Изненадан съм !...
Ти па кво съ праиш на ударен с мокър парцал :roll:
Нали все пак се водиш професионален икономист а не като мен лаик графоман :roll:
Респективно трябва да си пределно наясно , че причинно следствените нещица случващи се след увеличаване на осигурителната тежест от типа МРЗ и МП съчетани с вдигане на бюджетните заплащания взаимодействат с повишаване на цените именно в диаспората където МРЗ е водещ фактор . Теб това не те касае защото вашата фирма винаги се е придържала близо до тавана но много добре знаеш , че борбата на копърките е жестока . Вдигането на цените на някои неща определено не влияят на потребителска кошница от типа на нашата , републиканска икономика , защото е как е в момента имаме фрии свободна работна ръка от нищо неможещи друго , предимно сервитьори и пр. затворени професии , но и досега живели при 50 нюанса сиво та що да не заработват пак при 4 часово осигуряване но в друга сфера та да запълнят опразнената ниша от ефтини продукти :roll: Е аз примерно от Коледа насам два пъти вдигам цените докато гледам колеги които се опитват да държат старите цени въпреки повишаването на складовите такива и въпреки това бездействат докато аз не мога да се оплача от към бач , даже напротив :oops:
Димо Михалев написа:... в коя икономика отиват парите,...
Общо взето черният пазар е регулатор на на състоянието , на икономиката в момента .
Докато андрешко отива в Одрин за да направи оборот 30 евра с цел да се фали на мегдана , че е спестил 20 като същото време е похарчил 50 логистични и е спал като скот в рейса или комбето е приемливо . Кофтито е когато тук нещо по принцип е по-евтино но го има единствено в Кореком и за да си го заприходиш го заплащаш десетократно , примерно .
За притесненията ти относно гръцкият вариант мога да те успокоя графомански , нема да се пуашиш , ножо е дървен !
Респективно докато пенцията нараства яваш , яваш до "колосалните" 150 евра в края на нечии мандат и не натоварва осигурителните миншевики , проблем няма . Виж ако някой реши хората да се почувстват хора и реЗко вдигне отведнъж пенциите на 700 евра как в Гърция , нормално да скапе цялата икономика и да завърти всичко в порочният кръг Параграф 22 .

Да кажа мен какво ме изненада ?
Начи прибирам се преди малко от ненатоварващ седмичен воаяж от по официално свободните за момента кръчми и гледам до нас и по двете улици минал снегорин :shock:
Напрау уби рибата с бомби тая дейност екстремно случила се :lol: :lol: :lol:

Сега да кажа какво ми прави неприятно впечатление ?
Вместо да си върви темата в тематичното полит предизборно русло , изби на икономика и неясни ни неща като ни кара да фърляме боп по звездите и да тълкуваме какво ни ги говорят .
Начи вместо да се разисква настъпването на Боцевата мотичка и да се съпоставя с настъпването на големият червен търнокоп , зехме да се праим на икономисти 8)
Аре да си я вкараме темата у руслото и да си цъкаме полит предпочитания на кой кво и поради кви причини ?
Моа пофала детко , че е агитирал през двете седмици къде не беа онлайн , сите си съученици навършили или навършващи 18 преди заветния 04.04 да гласуват с две ръце за Светльо Витков !
Е те така се праи полит пропаганда :drinkers:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Павел Иванов написа:...... настъпването на Боцевата мотичка и да се съпоставя с настъпването на големият червен търнокоп , ...........
Баси---и кво излиза, че освен БКП-1/ ГЕРБ/ и БКП-2/БСП/ други алтернативи няма...??? :roll:
И щом предпочитанията са между мотика и търнокоп - тежко ни! Затуй - Народеееееее....напред към светлото бъдеще със Светльо.......!!! :mrgreen: :lol:

П.П.
А това, че българският народ е по- велик от най- великите си остава в сила............ :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа: ....... Сега да кажа какво ми прави неприятно впечатление ?
Вместо да си върви темата в тематичното полит предизборно русло .......

Ами то политиката е в пряка зависимост от икономиката, бре Павле.

Никога не бих искал да се повторят 1990 година, 1992 година, 1996 година, 2005-2009 година.

Тогава хайдуците от БСП-2 ни обраха до дъно, създадоха организираната престъпност, създадоха си партийните милионери и олигарси, сега членове на ИБ на Партията, а накрая си избаха за Прецедателка бивша функционерка на СДС, за която сега са готови да дадат живота си !

Румен Гечев, като голям специалист по фалитите, още си го пазят,
Да е готов, на линия, ако се яви възможност!

Ако не бяха тези срутища,
Може би щяхме да сме доста по-напред.
Ама ............ не стана.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Сега ще се надцакваме ли ??? :roll: :mrgreen:

- Кой по- малко крал....
-Кой по-малко далаверки въртял...
- На кой чекмедженцето му е по пълно, или по- празно...?? :roll:

:lol: :lol: :lol:

П.П.
Тези срутища продължават от 89 година насам!
Най- тъпия от възможните тъпи начини, България осъществи Прехода.........

Та лафа с мотиката си остава в сила за неопределено време....!!! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ачо ♣ написа:...-и кво излиза,...
Тоа па , човек седем страници му расправа коя е най-добрата алтернатива срещу всички бкпта , по всички земни кълбета , ама он по почина , сал бкп си баба знае , сал за него тя си бае се праи на утепан лисунгер :lol: :lol: :lol:
Но па от друга страна рипва къ ужилен га засегнат именно неговото си бкп :
Ачо ♣ написа:Сега ще се надцакваме ли ??? ...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Иначе да , основната грешка на нашия си преход е , че не го започнахме като румънците по почина "лустрация с въже" :idea:
Ако го бяхме направили нещата щеха да изглеждат по съвсем друг начин днес а и през времето на целия досегашен преход :D

Павел Иванов
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Виж част от горните "мъдрости" няма да коментирам, ама това с удоволствие :
Павел Иванов написа:.........Иначе да , основната грешка на нашия си преход е , че не го започнахме като румънците по почина "лустрация с въже" .............
Та, ако бе станало, сега пишещите в темата щяха да са съссссс.....N пъти ....ПО- МАЛКО.....!!! Оставам на твоята интелигентност да прецениш кой, какво и защо ??? :roll: :mrgreen: :lol:

За себе си съм спокоен - за сега не бесят таквиЗ, кат мен! :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Защото навремето, първичният партиен секретар в службата, ме заклейми, като НЕБЛАГОНАДЕЖДЕН ЕЛЕМЕНТ , макар че не съм носил значката на Ленин с главата надолу...!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ех, тез партийни секретарчета , бре - и до днес ги има, като хлебарките са, нЕмат изтребване!!! :wink:
От гъвкави , по - гъвкави са...!!! Та да знаеш - никва лустрация нямаше да ги "ликвидира"...!!! :wink: :mrgreen:
Последно промяна от Ачо ♣ на Чет Мар 11, 2021 4:12 pm, променено общо 1 път.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа: ...... Иначе да , основната грешка на нашия си преход е , че не го започнахме като румънците ......

Ееее,
Ти сега като фен на БСП-1/синьо/ ще разпалиш отново страстите ! :D
Скивай кво става с дъвката за партийните секретари !
Чак слюнки летят във всички посоки !
Успокой малко топката !

При братският румънски народ нещата загрубяха през 1989 година, ама защото техният соцялизъм беше доста по тираничен и безжалостен.
Нещо като смес от ранният Калигула и късният Нерон ! :wink:
И другарката Чаушеско - като Мария Антоанета в допълнение.
Та им дойдоха в повече, и двамата.

Преди не ги брояхме за нищо румънците,
Сега им дишаме прахта, дейба !

Ама вместо Гечев да е в затвора,
Той - несменяем депутат ! :rolleyes:
Никой, за нищо не им потърси отговорност за фалита през 1996 година.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да поддържаме предизборната агитация жива все пак :partyman:

Павел Иванов
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Ачо ♣ написа:
Павел Иванов написа:......... .
Няма нужда от поредните ти графомански "напъни" - начели сме се достатъчно на тях... :wink: :P :P :P :mrgreen:
Лично, лично, колко да е лично, бая хора го споделят, но няма как да го схване човек, който осмива хората, че имали бая свободно време апише камара постове в работно време.
Огледало - нарцис, нарцис - огледало.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

radoadvokat написа:... в работно време...
Е го па тоя !
МилиМи радко , работното време го определя работодателят , демек моето си такова си го определям аз :idea:
Ако нямаш какво да кажеш по темата искрено ти препоръчвам да не се включваш в нея :idea:
Капиш ?!?

Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа: ......Е го па тоя !
МилиМи радко , работното време го определя работодателят , демек моето си такова си го определям аз ...

:lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”