Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Пускане на големи шарани?
Модератор: sapuna
- Ники каракудата
- новобранец
-
- ще става разбирач
-
- новобранец
Прав си адаш - то се види че го е вързАл за пишката! Поне там оди туй въже! Апа нали и го знаеш кой е! Изхаби цела година да говори за хвани и пусни на шарани, ама само пунтира - яде ги като стой та гледай? Гоцов - ти ял ли си 10 кг. шаран? Аз не съм, ама като се има предвид колко са тлъсти над трите кила - ае нема нужда! Момчето е сериозен шаранджия! Шапка му свалям! Аз лично шарана го поставям в дъното на хранителната верига - дори и еднокилограмовите имат толкова кости че въобще няма да си помисля да ям шаран повече! В щатите ги сметат за слънчаци и ги фъргат на брега да измрат! Манете я тая риба - не става за ядене! Гадна е!
-
- ще става разбирач
Ехееееееееее. Това не съм вярвъл, че някой ще ме пита.Жоро Гоцов написа:в долния десен ъгъл на снимката с пускането се вижда нещо като въженце под шарана???....да не си го пуснал вързан ???

Са нема да се обяснявам като някоя п***а, ако изявиш желание ще ти пратя оригиналната голяма снимка да видиш какво е това "долу в дясно". Споко не е въженце. А за пускане на риби имам некъде около стотина снимка, та който има желани и на него ще ги пратя.
По язовирите са ме питали много пъти, защо пускам шараните.
Отговора е бил ЗАЩОТО МЕН ЛИЧНО МИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ. А и немога да си представя да убия някаква риба, която е колкото третокласник. Когато тръгна да трепя деца по на 10-15 години по улиците, тогава и шараните ще ги убивам, защото рибите от 10 до 15 кг са на по толкова

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По въпроса за маломерните риби сте абсулютно ПРАВИ
Пускаш и му казваш да извика баба си или дядо си
А като те навестят повече от родата аз лично си оставям 1-2 от най
големите защото просто обичам риба.По принцип всяка година си запазвам най големия , защото на Никулден се събираме доста приятели любители на рибата, но от тях само аз съм рибар
и все пак трябва да се отсрамвам

големите защото просто обичам риба.По принцип всяка година си запазвам най големия , защото на Никулден се събираме доста приятели любители на рибата, но от тях само аз съм рибар

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
http://www.***.com може ли едно леко въпросче това сниманото в България ли еwww.***.com написа:Нищо страшно няма да се пускат рибиНики каракудата написа:Ще ми каже ли някой кога за последно епуснал шаран 2.5-3.00кг.![]()
Ето как се пуска един 10кг от миналата седмица![]()
![]()

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
-
- ще става разбирач
-
- сериозен играч
Здравейте
Позволете и аз да попитам нещо.(въпреки че постижението ми е единствено и направо смешно в шаранския риболов)Тези шарковци от снимката от колко дневен излет са?И ако е повече от ден то във втория или третия ден са хванати от излета.
Наслука и все по големи да ги хващате

Наслука и все по големи да ги хващате
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
Няма ядове за излети. Проблема е в това, че свободното време е кът. От 12 ще съм отпуск, но излета е организиран с един колега. Октомври месец /живи здрави/ ще почивам пак десетина дни и за тогава не съм мислил.Жоро Гоцов написа:
http://www.com хайде да организираме заедно един риболов...?
А за топчетата не се притеснявай.

Това, че някой е решил да си купи 2-5 кг от магазина разни консерванти или като прави няма и най-малка представа от баланс на хранителните вещества ги зарежи

Иначе ако направим излет от мен риба няма да получиш за убиване и храна

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- научил се да хвърля
риба ловя за удоволствието при удар,за емоцията при вадене,за релаксация но не и за ядене-почти никога не прибирам риба..Гошо Тъпото написа:Прав си адаш - то се види че го е вързАл за пишката! Поне там оди туй въже! Апа нали и го знаеш кой е! Изхаби цела година да говори за хвани и пусни на шарани, ама само пунтира - яде ги като стой та гледай? Гоцов - ти ял ли си 10 кг. шаран? Аз не съм, ама като се има предвид колко са тлъсти над трите кила - ае нема нужда! Момчето е сериозен шаранджия! Шапка му свалям! Аз лично шарана го поставям в дъното на хранителната верига - дори и еднокилограмовите имат толкова кости че въобще няма да си помисля да ям шаран повече! В щатите ги сметат за слънчаци и ги фъргат на брега да измрат! Манете я тая риба - не става за ядене! Гадна е!

Кефал-ти мислиш за всичко 

http://www.***.com, този свободен водоем няма ли си име?
И аз пускам всичката риба която улавям, но не считам това решение за единственно правилно. Зная, че така тя се възпроизвежда много по-добре от колкото ако искуствено зарибяваш, зная и за 10% вземи 90% пусни, но не считам че има само едно вярно решение. Ни е с теб обичаме да пускаме рибата, добре, но не виждам защо и Жоро Гоцов трябва да я пуска заради това, че на нас ни харесва. Нормално е да взима част от нея щом това му харесва. Все пак всички се храним. Смешничко ми звучи призива - пускаите уловената от Вас риба, а за Никулден си купете от магазина. Нали и тя е била жива? Какво от това, че се я отгледали специално за храна? Предлагам и нова тема "Пускане на прасета преди коледа" - това само за закачка, не го възприемай сериозно.
Успешен улов и разсекрети пустия му водоем с големи шарани, ние не сме специалисти, няма страшно, няма да ги изловим.
И аз гласувах, че пускам риби над 3 кг. Но всеки път когато го правя си спомням как миналата година пуснах една добра щука, а внука ми, който беше на пет години, като ме видя от другият бряг на водоема заплака с пълен глас като пригласяще "Искам си щукатаааа. Искам да я изямммм." Та всеки има право на мнение.
И аз пускам всичката риба която улавям, но не считам това решение за единственно правилно. Зная, че така тя се възпроизвежда много по-добре от колкото ако искуствено зарибяваш, зная и за 10% вземи 90% пусни, но не считам че има само едно вярно решение. Ни е с теб обичаме да пускаме рибата, добре, но не виждам защо и Жоро Гоцов трябва да я пуска заради това, че на нас ни харесва. Нормално е да взима част от нея щом това му харесва. Все пак всички се храним. Смешничко ми звучи призива - пускаите уловената от Вас риба, а за Никулден си купете от магазина. Нали и тя е била жива? Какво от това, че се я отгледали специално за храна? Предлагам и нова тема "Пускане на прасета преди коледа" - това само за закачка, не го възприемай сериозно.
Успешен улов и разсекрети пустия му водоем с големи шарани, ние не сме специалисти, няма страшно, няма да ги изловим.
И аз гласувах, че пускам риби над 3 кг. Но всеки път когато го правя си спомням как миналата година пуснах една добра щука, а внука ми, който беше на пет години, като ме видя от другият бряг на водоема заплака с пълен глас като пригласяще "Искам си щукатаааа. Искам да я изямммм." Та всеки има право на мнение.
-
- ще става разбирач
Аз риба ям само морска и то избрана. Речна риба немога да понасям.
За споменаване на имената на малки водоеми във форума съм дал мнение някъде по-горе в темата. Много съм страдал за споменаване на имена, дори и пред познати и сега се ограничавам максимално. От известно време сам си търся водоеми с големи шарани из цяла България и си ловя само с близки приятели, които мислят като мен.
В нашата страна има 37 000 малки водоеми и смятам, че които е ценител винаги ще намери своето златно място.
Но да минавам хиляди километри, да сипвам бензин за 2лв., да храня като идиот и след това да кажа къде е и да "пратя" мрежари, харпунджии и всякаква сган ми се струва мазохизъм
За споменаване на имената на малки водоеми във форума съм дал мнение някъде по-горе в темата. Много съм страдал за споменаване на имена, дори и пред познати и сега се ограничавам максимално. От известно време сам си търся водоеми с големи шарани из цяла България и си ловя само с близки приятели, които мислят като мен.
В нашата страна има 37 000 малки водоеми и смятам, че които е ценител винаги ще намери своето златно място.

Но да минавам хиляди километри, да сипвам бензин за 2лв., да храня като идиот и след това да кажа къде е и да "пратя" мрежари, харпунджии и всякаква сган ми се струва мазохизъм

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- новобранец
evala
tva za mregarite e dobre kazano