Пускане на големи шарани?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Пускате ли риби над 3кг обратно?

да
311
58%
не
228
42%

Общо гласове: 539

Аватар
Ники каракудата
новобранец
новобранец

Мнение от Ники каракудата »

Ще ми каже ли някой кога за последно епуснал шаран 2.5-3.00кг.
Според мен трябва да си задаржим по 1-2 риби а другите да пускаме. Колеги пускаите за да има и утре!!!!!!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ники каракудата написа:Ще ми каже ли някой кога за последно епуснал шаран 2.5-3.00кг.
Нищо страшно няма да се пускат риби :D

Ето как се пуска един 10кг от миналата седмица :wink:
Изображение Изображение
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Гошо Тъпото
новобранец
новобранец

Мнение от Гошо Тъпото »

Прав си адаш - то се види че го е вързАл за пишката! Поне там оди туй въже! Апа нали и го знаеш кой е! Изхаби цела година да говори за хвани и пусни на шарани, ама само пунтира - яде ги като стой та гледай? Гоцов - ти ял ли си 10 кг. шаран? Аз не съм, ама като се има предвид колко са тлъсти над трите кила - ае нема нужда! Момчето е сериозен шаранджия! Шапка му свалям! Аз лично шарана го поставям в дъното на хранителната верига - дори и еднокилограмовите имат толкова кости че въобще няма да си помисля да ям шаран повече! В щатите ги сметат за слънчаци и ги фъргат на брега да измрат! Манете я тая риба - не става за ядене! Гадна е!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Жоро Гоцов написа:в долния десен ъгъл на снимката с пускането се вижда нещо като въженце под шарана???....да не си го пуснал вързан ???
Ехееееееееее. Това не съм вярвъл, че някой ще ме пита. :lol: :lol: :lol:
Са нема да се обяснявам като някоя п***а, ако изявиш желание ще ти пратя оригиналната голяма снимка да видиш какво е това "долу в дясно". Споко не е въженце. А за пускане на риби имам некъде около стотина снимка, та който има желани и на него ще ги пратя.

По язовирите са ме питали много пъти, защо пускам шараните.
Отговора е бил ЗАЩОТО МЕН ЛИЧНО МИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ. А и немога да си представя да убия някаква риба, която е колкото третокласник. Когато тръгна да трепя деца по на 10-15 години по улиците, тогава и шараните ще ги убивам, защото рибите от 10 до 15 кг са на по толкова :)
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

По въпроса за маломерните риби сте абсулютно ПРАВИ :lol: :lol: :lol: :lol: Пускаш и му казваш да извика баба си или дядо си :wink: :wink: :wink: А като те навестят повече от родата аз лично си оставям 1-2 от най
големите защото просто обичам риба.По принцип всяка година си запазвам най големия , защото на Никулден се събираме доста приятели любители на рибата, но от тях само аз съм рибар :oops: и все пак трябва да се отсрамвам :lol: :lol: :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

www.***.com написа:
Ники каракудата написа:Ще ми каже ли някой кога за последно епуснал шаран 2.5-3.00кг.
Нищо страшно няма да се пускат риби :D

Ето как се пуска един 10кг от миналата седмица :wink:
Изображение Изображение
http://www.***.com може ли едно леко въпросче това сниманото в България ли е :?:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

zograf написа: http://www.***.com може ли едно леко въпросче това сниманото в България ли е :?:
Да. Рибата хванах на 20-ти този месец заедно с още няколко други по-малки /5 и 8,500/. Язовира е свободен водоем.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Здравейте :) Позволете и аз да попитам нещо.(въпреки че постижението ми е единствено и направо смешно в шаранския риболов)Тези шарковци от снимката от колко дневен излет са?И ако е повече от ден то във втория или третия ден са хванати от излета.
Наслука и все по големи да ги хващате
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

rimohit написа:Тези шарковци от снимката от колко дневен излет са?И ако е повече от ден то във втория или третия ден са хванати от излета.
Наслука и все по големи да ги хващате
На третия ден.

П.П. Нека се придържаме към темата.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Жоро Гоцов написа:
http://www.com хайде да организираме заедно един риболов...?
Няма ядове за излети. Проблема е в това, че свободното време е кът. От 12 ще съм отпуск, но излета е организиран с един колега. Октомври месец /живи здрави/ ще почивам пак десетина дни и за тогава не съм мислил.

А за топчетата не се притеснявай. :wink: Лично мога да ти покажа как се хващат и как им текът гъзовете от лакомия по мойте вълшебни топченца.
Това, че някой е решил да си купи 2-5 кг от магазина разни консерванти или като прави няма и най-малка представа от баланс на хранителните вещества ги зарежи :lol: Всичко е просто, но не е за прости хора 8)

Иначе ако направим излет от мен риба няма да получиш за убиване и храна :D
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6tukata »

Гошо Тъпото написа:Прав си адаш - то се види че го е вързАл за пишката! Поне там оди туй въже! Апа нали и го знаеш кой е! Изхаби цела година да говори за хвани и пусни на шарани, ама само пунтира - яде ги като стой та гледай? Гоцов - ти ял ли си 10 кг. шаран? Аз не съм, ама като се има предвид колко са тлъсти над трите кила - ае нема нужда! Момчето е сериозен шаранджия! Шапка му свалям! Аз лично шарана го поставям в дъното на хранителната верига - дори и еднокилограмовите имат толкова кости че въобще няма да си помисля да ям шаран повече! В щатите ги сметат за слънчаци и ги фъргат на брега да измрат! Манете я тая риба - не става за ядене! Гадна е!
риба ловя за удоволствието при удар,за емоцията при вадене,за релаксация но не и за ядене-почти никога не прибирам риба.. :roll: Гадна била..ама борбата с нея гадна ли е? :wink:
Кефал-ти мислиш за всичко :lol:
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

http://www.***.com, този свободен водоем няма ли си име?
И аз пускам всичката риба която улавям, но не считам това решение за единственно правилно. Зная, че така тя се възпроизвежда много по-добре от колкото ако искуствено зарибяваш, зная и за 10% вземи 90% пусни, но не считам че има само едно вярно решение. Ни е с теб обичаме да пускаме рибата, добре, но не виждам защо и Жоро Гоцов трябва да я пуска заради това, че на нас ни харесва. Нормално е да взима част от нея щом това му харесва. Все пак всички се храним. Смешничко ми звучи призива - пускаите уловената от Вас риба, а за Никулден си купете от магазина. Нали и тя е била жива? Какво от това, че се я отгледали специално за храна? Предлагам и нова тема "Пускане на прасета преди коледа" - това само за закачка, не го възприемай сериозно.
Успешен улов и разсекрети пустия му водоем с големи шарани, ние не сме специалисти, няма страшно, няма да ги изловим.

И аз гласувах, че пускам риби над 3 кг. Но всеки път когато го правя си спомням как миналата година пуснах една добра щука, а внука ми, който беше на пет години, като ме видя от другият бряг на водоема заплака с пълен глас като пригласяще "Искам си щукатаааа. Искам да я изямммм." Та всеки има право на мнение.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Аз риба ям само морска и то избрана. Речна риба немога да понасям.

За споменаване на имената на малки водоеми във форума съм дал мнение някъде по-горе в темата. Много съм страдал за споменаване на имена, дори и пред познати и сега се ограничавам максимално. От известно време сам си търся водоеми с големи шарани из цяла България и си ловя само с близки приятели, които мислят като мен.
В нашата страна има 37 000 малки водоеми и смятам, че които е ценител винаги ще намери своето златно място. :wink:
Но да минавам хиляди километри, да сипвам бензин за 2лв., да храня като идиот и след това да кажа къде е и да "пратя" мрежари, харпунджии и всякаква сган ми се струва мазохизъм :evil:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
telkedgiev
новобранец
новобранец

evala

Мнение от telkedgiev »

tva za mregarite e dobre kazano
Аватар
orkam_12
новобранец
новобранец

Мнение от orkam_12 »

[ :lol: :lol: :lol: :wink:
Последно промяна от orkam_12 на Пон Сеп 19, 2005 5:58 pm, променено общо 1 път.
Наслука на всички!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”