Разкази за сома от Камилската долина (vol.2)

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от Камилската долина (vol.2)

Мнение от Мilena »

robber_79 написа:
Мilena написа:
robber_79 написа: Изпити с приятели, напук на душманите. :wink:
Вашия човек, явно доста работа е вършил, за да го изтърпите толкова време, и със толкова амбалаж . :rolleyes:
Преди, или по време на пандемиаята го разкрихте ? :?:
Ние по канцелариите, той в склада, кой да го следи, дали вода пие :lol:
Без да те познавам, съм убеден.. че първа си го надушила :D
Хм! Ще ми бъде интересна обосновката ти :roll:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Мilena написа:
yco написа:Не е хубаво да показваш лицата болни хора, които не мога да с защитят сами. Рано или късно Господ ти го доставя в семейството ти, без да иска обратна разписка... ,а по някога и по няколко пъти, докато не ти уври канчето....:wink:
Споко, бате Ицо! Ваш Донча, си е същият, само е леко попарен, като от сланата :lol:
Я,бот Миленку сигурно след 1 :drinkers: няколко пъти,пак взе да ръси глупости,но ние си го знаем и никой не го отчита...някой ако не знае кво е Бот,значи това е човек дето се крие като мишка по форумите и не смее да се покаже публично,тъй че на Дончо му е през неуморния изобщо кво пише Нещото :lol:
пп. Ристьо, казаха ми за тия вървежни примамки,че много се арчели по Камилския,но от рибари или мигранти :lol: ,не знам,ти си по вещ та кажи :D
Photo-0945.jpg
Уикипедия:
Бот (скъсено от „робот“) се нарича компютърна програма, която използва мрежови услуги, предназначени за хората, с цел да извършва автоматични действия, например обработка на данни. Използването на бот позволява иначе трудоемки задачи да бъдат решени автономно. В редица обстоятелства използването на ботове обаче не се счита за етично.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Роби,имам инфо,че на пресялната на Копринка е тръгнала едра каракуда,теб ти е близо и ако искаш иди да ги изкъртиш,разбираш им :D ако искаш подробности на лични ще ти пиша къде точно е мястото
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Troli Rapala написа:Ице,прав е Донча и не излизаш на чист въздух покрай гьола, само се уливаш зад решетките! :mrgreen: :drinkers:
Саше,Ицо не е лош и е забавно с него,но проблема му е че обича да подиграва хората,но разбра,че колелото се завърта :wink: и нящо много хрисим ми се вижда тия дни :roll: :D :drinkers:в тоя форум няма вече какво да научи човек,щото всичко се знае :D остана само да се шегуваме един с друг,но без да се обиждаме на характер :lol:
Последно промяна от Don4o_62 на Пон Мар 22, 2021 9:09 am, променено общо 1 път.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Don4o_62 написа: Я,бот Миленку сигурно след 1 :drinkers: няколко пъти,пак взе да ръси глупости,но ние си го знаем и никой не го отчита...някой ако не знае кво е Бот,значи това е човек дето се крие като мишка по форумите и не смее да се покаже публично,тъй че на Дончо му е през неуморния изобщо кво пише Нещото :lol:
пп. Ристьо, казаха ми за тия вървежни примамки,че много се арчели по Камилския,но от рибари или мигранти :lol: ,не знам,ти си по вещ та кажи :D
Photo-0945.jpg
Каза умник Гюро :mrgreen: :lol:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

МиленкУ,не изкара ли козите на паша...щото вали ли или не си ги издойл още :roll: действай по бързо,че Отеца ще се сърди и няма да ти даде :drinkers: от комката :mrgreen: :lol:
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Don4o_62 написа:Значи,четох назад дискусия за кльонки....няма лошо,всеки има право на мнение,но проблема е че много хора четат тук и се дава някаква грешна информация - дрянки,череши,мъждрянки за подпори,чугунени разфасовки и ако продължа....ще се разплачем всички :lol: ,та истината е само една която спомена Сашо,само Карбонов и нищо друго,чукал съм и е перфе,другото е чесане на......кой квото се сети :lol:
Дончо, и карбонов имам, но удоволствието да си сътвориш монолитен дървен кльонк от качествено дърво (маслина, чемшир, ИПЕ, орех, и каквото още ти хрумне) и с него да ловиш успешно е огромно. :drinkers: Още не съм правил от дрян и люляк, защото люляка, който пробвах много се нацепи при сушенето, а дрян все се каня и още не съм пробвал.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Колев,нека да споделя нещо относно кльонките,точно 89 - та год. лятото за пръв път видях кльон и се научих да хващам,хвана ме голям мерак и се почна,разни дръвета,сушене,на струг петите,дръжките от брега над Камилския,без майтап,изсушени и с малко преправяне стават екстра,но петите бяха проблем,всичките дрянки,сливи,череши,мъждравки и още, та след изтъняване по края като бръснач тънки,почваха да се цепят,без значение колко лак и т.н. само едно дърво издържа,огъваше се,усукваше се по края а ножа беше тънък и режеше чак,и това беше Ясен,никоя изтънена друга пета не издържаше,но Ясена трябва да е сух иначе не става,после почнах от пластмаса да ги правя,и накрая вече само,помниш ли едно време,та ако правиш,само от Ясен,другото е губене на време,вервай ми
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Don4o_62 написа:Колев,нека да споделя нещо относно кльонките,точно 89 - та год. лятото за пръв път видях кльон и се научих да хващам,хвана ме голям мерак и се почна,разни дръвета,сушене,на струг петите,дръжките от брега над Камилския,без майтап,изсушени и с малко преправяне стават екстра,но петите бяха проблем,всичките дрянки,сливи,череши,мъждравки и още, та след изтъняване по края като бръснач тънки,почваха да се цепят,без значение колко лак и т.н. само едно дърво издържа,огъваше се,усукваше се по края а ножа беше тънък и режеше чак,и това беше Ясен,никоя изтънена друга пета не издържаше,но Ясена трябва да е сух иначе не става,после почнах от пластмаса да ги правя,и накрая вече само,помниш ли едно време,та ако правиш,само от Ясен,другото е губене на време,вервай ми
От скоро си играя, ама пак казвам МОНОЛИТНО. От едно цяло дърво без лепене, пети и подобни. За удоволствие и естетика, не че всеки път стават хубави или работливи. Скоро ще пробвам и от ясен. Трябва да си търся добре изсъхнал, ама за никъде не бързам, когато намеря или изсуша, тогава. :drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Don4o_62 написа:......,та ако правиш,само от Ясен,другото е губене на време,вервай ми
...къв си го брал - бял, полски, планински, Ясен ли съм.. :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ристьо,значи Ясена трябва да съхне най малко 3 г. на сянка от дърводелци го знам и тогава се обработва за тънка пета,чувал си от мен че трябва да е тънка да реже стара сланина иначе не става за чукане и лесен звук,ако се прави монолитен кльон тия упражнения са безсмислени,щото ще е само за украса
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

nkolev66 написа:......
От скоро си играя, ама пак казвам МОНОЛИТНО. От едно цяло дърво без лепене, пети и подобни. За удоволствие и естетика, не че всеки път стават хубави или работливи. Скоро ще пробвам и от ясен. Трябва да си търся добре изсъхнал, ама за никъде не бързам, когато намеря или изсуша, тогава. :drinkers:
хубаво е цял, ама като ти прасне едно чепче в петата и работата отива на боклука, отделно, че се цепят с времето... :wink: , отделно, като не му фанеш ъгъла... :lol: ... :wink:
Сливата на Янича взе да цъфва...... :lol: .. в петата, моят лепен от дрян, петата му уж сушена 7-8 г...и тя подаде с цепка... :roll: , хем е нарязан по дължина на влакната, букът на Миле има 3 пръста фира.... :lol: , все едно някой е отрязал резен диня от него.... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Don4o_62 написа:Ристьо,значи Ясена трябва да съхне най малко 3 г. на сянка от дърводелци го знам и тогава се обработва за тънка пета,.......
Чети Калинукса, той е като библия в дървесината за сушенето и цепенето...., мен кво ме питаш.... :roll: , пък и цели вече не правя, не ми е интересно вече..... :lol: :lol: :lol:
Имам нацепени хем 7-8 годишни заготовки от дрян и сварен бадем и то стегнати с тел по кюшетата, като маркуч за помпа.... :lol: , дип да не се цепят.... :twisted: ., да ама се сцепиха...повече не гъ щъ.... :lol: :lol:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Най вероятно от извивката на китарата :roll: Там е излизал клон за това сигурно?Я направи една снимка да видим,ама без мезето отгоре :lol: :drinkers:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Всичко се цепи, кво се притесняваш... :wink: . Имах няколко дърва, дето не се сцепиха с брадва 10 г. и питах един резач на дърва, какво е, и ми каза.
– Хмъ.., това ша е май само келяв габър..... :lol: :lol: :twisted: ..повече габър не купувам, останах без брадви... :lol:

това е гитарата... :lol: .2 кльонка влизат по табеть.... :lol: , ама няма къде да иде.... :lol:
печката ми е голяма... :lol: :lol:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”