ГРЦКИ КОСТУРИ

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ГРЦКИ КОСТУРИ

Мнение от dimi »

IDA написа:Трябва да има глоба за пуснат обратно във водата костур , както в Австралия има за шараните(400австр.долара). Костура , както и слънчевката са северноамерикански пришълци и вредители от всякъде по отношение на ред други ценни видове , абсолютни унищожители на хайвер , личинки и малки рибки ( за разлика от щуката , европейския сом и бялата риба). Добре че поне първо се самоизяждат , до колкото могат , пък после останалото (костурите). Преди да почна да пиша по форумите всеки един малък костур заминаваше не обратно във водата , а зад мен , заедно със слънчевките , сега ги пускам и се чудя за какво....Ама така са уредени нещата "законодателно" :wink:

п.п. това е мое лично и неангажиращо мнение!!!
Евала за твоето неангажиращо мнение!
От лични наблюдения-по нашите водоеми не остана нито пъстърва нито бяла риба от тая гад!
Може би повечето колеги назад във времето си спомнят колко бяла риба е имало на яз.Батак!
Хващайте колкото можете и кърцайте биричка колкото можете!
Поздравления за улова! :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

emil написа:Защо ли,вече има забрана? :roll:
Ми ако нямаше забрана , как щеше да се изявиш с толкова много постове , колега. Нямаше сигурно даже да знаем че те има във форума :x Плюс това оная територия там , на мойта географска карта е много под въпрос.... , така че може да се брои за от 15-ти (забраната) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Явно по-голяма част от вас стоят пред компа.Какво геройство имаме да ловиш маломерен костур,техника ли какво.Там ми беше нападката.Браво на всички,подкрепяйте,утре ще си чоплим носа само в България.Значи ако имаме окървавена риба -нападка,кофи с костур-браво.В Испания блек-баса да не би да е унищожил рибните запаси,или в която и да е държава.При нас популацията му превишава поради друга причина,унощожава се масово мирната риба.Разочарован съм за някои от вас.И това не е завист,аз съм се доказал където трябва колко мога да ловя и какво правя с ......
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

От 12 сантимера на горе костура не е маломерен - ПРОВЕРИ :lol:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Браво Никола!Костура е най-вкусната риба,естествено след уклея!А пък на завистниците не им се връзвай-който може лови риба-който не може гледа и съска :lol:
ggbg
новобранец
новобранец

Мнение от ggbg »

колеги не сте прави, има забрана - не се спазва, кво от тва че е у гръцко или у шведско или тук. даже по зле че мизерствате в странство. е за тва ние сме вулгари а макетата ще са скопска република македония.по вашата логика аз спокойно мога да ходя за костур примерно на батак през забраната щото бил еди ква си риба. па да не говорим закво грците са я сложили тая забрана..
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Айде по добре да не говорим, защо са я сложили гърците. Сложили са я защото на рибите им предстои размножителен период. Самата мисъл, че се е случило нещо, кой знае колко специално и че света се върти около вас е лекинко грешна.
Само се чудя, защо никой не попита, защо тая година е от 10ти, като до сега е била от 1ви, за Керкини примерно?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ggbg
новобранец
новобранец

Мнение от ggbg »

chirusa_bg написа:Айде по добре да не говорим, защо са я сложили гърците. Сложили са я защото на рибите им предстои размножителен период. Самата мисъл, че се е случило нещо, кой знае колко специално и че света се върти около вас е лекинко грешна.
Само се чудя, защо никой не попита, защо тая година е от 10ти, като до сега е била от 1ви, за Керкини примерно?
nikola polizovski написа: п.с.Ситуациата е много усложнена,и не е налик на миналите години.Затова пазете се до 20 маи.
чирус, ако утре ида някъде и хвана X кила риба, уекинко ше ме поздравиш ли? е така уекинко па току се повърти и около нас уекинко света?

п.с. неам нужда от отговора ти 8)
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

ggbg написа:
chirusa_bg написа:Айде по добре да не говорим, защо са я сложили гърците. Сложили са я защото на рибите им предстои размножителен период. Самата мисъл, че се е случило нещо, кой знае колко специално и че света се върти около вас е лекинко грешна.
nikola polizovski написа: п.с.Ситуациата е много усложнена,и не е налик на миналите години.Затова пазете се до 20 маи.
чирус, ако утре ида някъде и хвана X кила риба, уекинко ше ме поздравиш ли? е така уекинко па току се повърти и около нас уекинко света?

п.с. неам нужда от отговора ти 8)
Аз ште ти отговора наместо него,когато ти и такива като теб вдигате шум непотребно и правите споредби на баби и жаби.
Забрана сштествува през този период всека година от като ходиа аз на риба по Грциа а това са 7-8 години.До лани забраната беше само служебно(да се каже оти постои) а ловеха си риба всички,та дури и полицаите и хората там не беха навикнени на никакви забрани затова че освен местните и неколко коли откам нас и неколко откам вас,други ниамаше(постоеше некаква рамнотежа в системата между водоемите и риболовците)
Е тази година какво се случи-скинаха ви визите,наште взимат блгарски паспорти и аиде сите у ГРЦКО.
Строгата забрана е само заради БОКЛУЦИТЕ И ОГНИШТАТА.Аз знам грцки и си приказвам на тази тема с всички от земеделци и говедари се до полицаи.
Па вчера видех една палатка откам вас с боклук около палатката за циал ден да собираш.
Е аз толкова време хода и не сам привлечел гнева на никои там,значи поведението ми е било на ниво,и не искам такива като теб да ми казват какво да правиа.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
ggbg
новобранец
новобранец

Мнение от ggbg »

абе вие малаумни ли сте? единия ми говори че света съ въртел около мен, другия да не му казвам кв да прави? нещо главите не ви слушат? къде пък ти казах кво да правиш? ти не на мене говори а на чируса, че за него по строгите забрани са САМО заради хайвера, а не заради пумиярщината дето остават разни чируси мируси и други иначе юначни родни клавиатурни лъвове. па ти квото искаш си крякай тука за баби и жаби, факта е че си бракоиерствал и не ме е яд на теб а на клакьорките дето инстинктивно аплодират де мернат рибица
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

ggbg написа:абе вие малаумни ли сте? единия ми говори че света съ въртел около мен, другия да не му казвам кв да прави? нещо главите не ви слушат? къде пък ти казах кво да правиш? ти не на мене говори а на чируса, че за него по строгите забрани са САМО заради хайвера, а не заради пумиярщината дето остават разни чируси мируси и други иначе юначни родни клавиатурни лъвове. па ти квото искаш си крякай тука за баби и жаби, факта е че си бракоиерствал и не ме е яд на теб а на клакьорките дето инстинктивно аплодират де мернат рибица
Еи ggbgrgdg ,с това малаумни накаде си тргнал,знаеш ли че това е обида,а на обидите местото не им е тук,чируси мируси когато си види колегата и тои ште се пожали на обида,и докаде ште ходиш,докато не почнат да те триат.Ако имаш нешто против нас пиши на ЛС,идваме и на повик :butthead:
Macedonia
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

nikola polizovski написа:
ggbg написа:абе вие малаумни ли сте? единия ми говори че света съ въртел около мен, другия да не му казвам кв да прави? нещо главите не ви слушат? къде пък ти казах кво да правиш? ти не на мене говори а на чируса, че за него по строгите забрани са САМО заради хайвера, а не заради пумиярщината дето остават разни чируси мируси и други иначе юначни родни клавиатурни лъвове. па ти квото искаш си крякай тука за баби и жаби, факта е че си бракоиерствал и не ме е яд на теб а на клакьорките дето инстинктивно аплодират де мернат рибица
Еи ggbgrgdg ,с това малаумни накаде си тргнал,знаеш ли че това е обида,а на обидите местото не им е тук,чируси мируси когато си види колегата и тои ште се пожали на обида,и докаде ште ходиш,докато не почнат да те триат.Ако имаш нешто против нас пиши на ЛС,идваме и на повик :butthead:
Ти си ми ясен като рибар.Достатъчно ,че си снимал въдици от битака.И да не продължавам със друг тон,само ще пиша,че си добре дошъл Пуми.За всички дето събират дребна риба каквато и да е си имам мнение и точка.Много сте далеч от всички.Айде,че ми дойдфе до гуша.На успешни споделяйте и тактики за риболов а не снимки сд риби които моят внук ги хваща гол след гол.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Колеги, спора излиза от рамките на добрия тон! Най-добре да спете до тук!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

ggbg , колкото повече мнения пускаш по тази тема , толкова повече си личи колко тъп си всъщност. А колега butnik , имах много добро мнение за теб , но с изказванията си по тази тема го промени на 180 градуса :(
Айде да не започваме заяждане по между си , защото сме се събрали в този форум с друга цел - любовта към риболова. Така , че МОЛЯ ВИ , не давайте мнения в следствие , на които може да възникне спор. Аз спирам, надявам се и Вие :!:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

И аз спирам,само заради колегите които ги обичам,но за последно штото наистина не го разбрах този бутника ,да ми се обиасни какво значи - вдици от битака и ПУМИ.а тактики за риболов Бутник да остави адреса и ште му пускам ежедневно се понови и понови :lol: та внук му да хвашта повече риби.
Macedonia
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”