Много се ядосах,ма ми мина!
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Много се ядосах,ма ми мина!
Вчера след обяд решихме да скокнеме до Огняново.Както винаги(в последно време!!) си взех само директния.Застанахме след стената(кулата)и с малко захранка и бял събрахме рибките.Костур(педя),кленчета(по-малки от костура),тук там едри слънчевки(слава Богу малко като бройка)и страхотен уклей(имаше екземпляри по 25см
).Къцаме си,приказки ...абе рибарския рай,че беше и абсолютно тихо а и никакви хора от нашата страна.На два пъти плувката реагира по-различно от до тогава и при закачането пръта се сгъва,тръгва на тласъци и се откачва
!Ловях на 2-3 см.над водораслите,при дълбочина около 2метра.Между другото рибата пипа много плахо,а има и много дребосък,който само почуква и осмуква белия.По едно време към 6ч. отряза.Няма барване,а преди на 2-3 мин. имаше кълване.Поседях,поседях,и взех че увеличих дълбочината,сложих грозд бял и хвърлих на захранката,докато събера катуна преди тръгване.По едно време плувката подскочи,потъна леко,задържа и...тръгна уверено напред и надолу!Засичане,пръта стана на дъга,две яки дръпвания и ----ПИНК,излетя халката на върха
Сигурно 5 мин. стоях като гръмнат без да мога да мръдна
Е,след това майката,таткото, и родата и тая сутрин в рибарския за слагане на ластик(което отлагах от поне седмица).Та който го мързи,ще пати като мен!

- Local
- учете се от него
Re: Много се ядосах,ма ми мина!
Или ластик или конектор в другия случай. Най-вероятно си събрал и някой друг шарко или с тия повдигания да е някоя едра платика, знам ли...
Вземи си и по дълъг кеп за следващия път. 

Клавиатура риба не лови!!!
За платика в Огняново не съм чувал,а дълъг кеп си имам и беше разпънат,ма не се стигна до негоLocal написа:Или ластик или конектор в другия случай. Най-вероятно си събрал и някой друг шарко или с тия повдигания да е някоя едра платика, знам ли...Вземи си и по дълъг кеп за следващия път.

-
- ще става разбирач
моето мнение е да си вземеш някаква въдица с водачи и макара другия път 

Даже и намерение нямам.С новия ластик,пък да видим кой,кого!мастЪра_ написа:моето мнение е да си вземеш някаква въдица с водачи и макара другия път

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
ае кат са обърне колата пътища многоооо....земи тва направи онова...според мене пии една студена бира и им е..мамата случва се и това...
-
- научил се да хвърля
Колега на теб ,поне това се случи.А аз си мечтая за такова премеждие!!!
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
клен ще да е бил момчета
в огняново все още има внушителни екземпляри и то точно на местото,което си описал,а и кьлве по споменатия начин
там не бяха ли го заградили с некви огради,та не можеше да се слиза по едно време?
явно вече не..приеми случката откьм хубавата страна-хем си поумнял,хем си дал шанс на животното,хем има за кво да разказваш
аз навремето изпуснах в пясьчник костур около 2,5-3кг,само защото а,днеска,а утре,а-минаха неколко години и не си взимах кепче в лодката....сега имам кепчета зачислени в самия такелаж,както и в колата,както и насекьде

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Няма какво да се ядостваш това ще ти остане завинаги спомен запечатан в съзнанието и всеки път като си за риба вече подготвен рано или късно ще ти се случи пак и ще си доволен х2. 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И аз вече имам поне 5 кила
кепчета, че много смешки изиграх.
Аз залагам на някой още сънен лин.

Аз залагам на някой още сънен лин.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Пак пиша тук поради няколко причини:
1.Защото винаги намирам нужните ми пояснения по въпроси,зададени от мен.
2.За да поясня,че не се ядосвам за изтърваната риба,а на моята несъобразителност,която доведе до това,че във водоема се разхожда риба с цяла линия след себе си и вероятно се е заплела някъде по водораслите и вероятно ще си умре ей така,за нищо.От доста време ходя за риба само за удоволствие и тръпка,тъй като самия аз почти не консумирам риба и за това целия улов го връщам,освен ако някой от приятелите не си вземе някоя рибка
3.Вчера пак бяхме там и аз,а и всички около мен се убедиха в ефикасността на директния
.Сутринта към 8,00 бяхме вече захранили и почнахме-баба около 300гр(натопих кепа
),костури,уклей,слънчевки,едно ЛИНЧЕ(а водата си беше студена
),кленчета,като колегата с мен беше на плувка и резултата беше горе долу еднакъв,докато беше тихо.След това обаче почна да духа,ама сериозно
За мен трудно беше хвърлянето и удържането на пръта,обаче с почти равномерен темп дърпах уклеи,докато колегата пробва с какво ли не,но извадените риби намаляха драстично,защото уклея беше на около 1,50 дълбочина.Кълвеше много плахо и ваглерите не вършеха работа,освен при костур или слънчевки.Финиширах с около 70броя,предимно уклей,а колегата с 35бр. за сметка на костура и слънчевките.Имаше и други хора около нас,но се отказаха бързо с хванати по 2-3 костурчета.
4.Какъв възел да ползвам за върха(пластмасов конектор?),че не можаха да ми сложат ластик.Пробвах какво ли не,но при по сериозно опъване се развързва??!Накрая сложих вирбел с карабинка и лових,ма конектора не е сложен за това,нали?!
1.Защото винаги намирам нужните ми пояснения по въпроси,зададени от мен.
2.За да поясня,че не се ядосвам за изтърваната риба,а на моята несъобразителност,която доведе до това,че във водоема се разхожда риба с цяла линия след себе си и вероятно се е заплела някъде по водораслите и вероятно ще си умре ей така,за нищо.От доста време ходя за риба само за удоволствие и тръпка,тъй като самия аз почти не консумирам риба и за това целия улов го връщам,освен ако някой от приятелите не си вземе някоя рибка

3.Вчера пак бяхме там и аз,а и всички около мен се убедиха в ефикасността на директния

4.Какъв възел да ползвам за върха(пластмасов конектор?),че не можаха да ми сложат ластик.Пробвах какво ли не,но при по сериозно опъване се развързва??!Накрая сложих вирбел с карабинка и лових,ма конектора не е сложен за това,нали?!

-
- учете се от него
И аз така на Копринка във вятър и малка дълбочина , още повече при риболов "над дъното" заради закачки и треволяк(при вятър и постоянно , следващо от това,течение) , и то не уклеи е едри бабушки. Мача не работи по такава схема на движение на цялата водна маса -от повърхноста до дъното. Лови се или с директен(щека) или с болонезе.joco написа:.След това обаче почна да духа,ама сериозно![]()
За мен трудно беше хвърлянето и удържането на пръта,обаче с почти равномерен темп дърпах уклеи,докато колегата пробва с какво ли не,но извадените риби намаляха драстично,защото уклея беше на около 1,50 дълбочина.Кълвеше много плахо и ваглерите не вършеха работа,освен при костур или слънчевки.Финиширах с около 70броя,предимно уклей,а колегата с 35бр. за сметка на костура и слънчевките.Имаше и други хора около нас,но се отказаха бързо с хванати по 2-3 костурчета.
За възела -обикновен клуп , с три или четери навивки обаче , клупа закачен на карабинката(конектора). Добре е карабинката да е на реномирана фирма за този вид аксцесоари- аз ползвам конектори , муфи и бингове само и единствено на STONFO