Избор на директен 6м
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Избор на директен 6м
Колеги, здравейте,
досега съм ловил главно с боло 5м, но наскоро се запалих по риболова с директен. Като дължина съм се спрял на 6м, защото главно ходя по р.Скът, която е сравнително малка и даже имам притеснения, че 6 м прът може да ми дойде по-дълъг отколкото ми се иска, но за да мога да го ползвам и на други места мисля, че това е точната дължина. Ловя главно кефали, каракуди, уклей. Знам, че се търси възможно най-леката въдица, г/д като при болонезата, за да не се уморява ръката при цял ден ловене, но и бюджетът ми не е много голям (макс 80-90 лв) и съм наясно, че няма как да искам много, а и като че ли главното ми изискване е въдицата да е възможно по-здрава, па макар и една идея по-тежка. По нашия край често ловим на т.нар влашка плувка и не като да няма удари и от по-хубави риби, а сега започва забраната и ще има ходене и по платени и затова ми се ще да си взема директен, който да може да се справи с риби до 2 кг. Пуснах темата най-вече защото голяма част от другите подобни теми са стари и линковете към сайтове на предложени вече въдици са невалидни. Гледах Globe New Hunter-a на 6 ( много противоречиви мнения за него), Pokee Champion, на желаната дължина, не го намирам в нета, а на Siweida гледах 2 модела Mistral и Ultimate. Mistral-a ме спечели с описанието, в което казват, че е "изключително здрав", само не разбирам какъв е този накрайник на върха, първоначално мислех, че е конектор, но не съм сигурен.
http://www.fishingshop-pike.com/pryti/t ... 87243.html
Поздрави!
досега съм ловил главно с боло 5м, но наскоро се запалих по риболова с директен. Като дължина съм се спрял на 6м, защото главно ходя по р.Скът, която е сравнително малка и даже имам притеснения, че 6 м прът може да ми дойде по-дълъг отколкото ми се иска, но за да мога да го ползвам и на други места мисля, че това е точната дължина. Ловя главно кефали, каракуди, уклей. Знам, че се търси възможно най-леката въдица, г/д като при болонезата, за да не се уморява ръката при цял ден ловене, но и бюджетът ми не е много голям (макс 80-90 лв) и съм наясно, че няма как да искам много, а и като че ли главното ми изискване е въдицата да е възможно по-здрава, па макар и една идея по-тежка. По нашия край често ловим на т.нар влашка плувка и не като да няма удари и от по-хубави риби, а сега започва забраната и ще има ходене и по платени и затова ми се ще да си взема директен, който да може да се справи с риби до 2 кг. Пуснах темата най-вече защото голяма част от другите подобни теми са стари и линковете към сайтове на предложени вече въдици са невалидни. Гледах Globe New Hunter-a на 6 ( много противоречиви мнения за него), Pokee Champion, на желаната дължина, не го намирам в нета, а на Siweida гледах 2 модела Mistral и Ultimate. Mistral-a ме спечели с описанието, в което казват, че е "изключително здрав", само не разбирам какъв е този накрайник на върха, първоначално мислех, че е конектор, но не съм сигурен.
http://www.fishingshop-pike.com/pryti/t ... 87243.html
Поздрави!

Re: Избор на директен 6м
Чист конектор си е накрайника на върха. Иначе нямам никакво впечатление от този телескоп.
Остави само стъпки
Благодаря колега и не съм се спрял само на тези модели, ако имате и други предложения казвайте.
- Bigmarlin
- сериозен играч
Имах Fl super game 7 м,определено не беше лош телескоп,та можеш да се поразтърсиш и в моделите на тази марка!
Вадил съм шаранета до 1,500 кг с него и големи джапанки-таранки
Вероятно има и по -нови и по-хубави модели от марката
Определено за до 2 кг трябва да е доста здрав!
Вадил съм шаранета до 1,500 кг с него и големи джапанки-таранки
Вероятно има и по -нови и по-хубави модели от марката
Определено за до 2 кг трябва да е доста здрав!
Благодаря колега, ще погледна и техните предложения.
- lishev_64
- разбира нещата
Здравей колега. От моделите, които си споменал, SIWEIDA ULTIMATE-6м за мен е най-добрият избор. Много стегнат, здрав телескоп с върхова акция. В същото време - не много тежък. Въдица, която няма да те предаде. В този ценови клас - добро попадение. Pokee Champion го поставям на второ място - имам добри впечатления от марката. Преди години имах директен Pokee, но не помня модела. Изуми ме с лекотата си, и в същото време стоеше като струна. Съветвам те да се свържеш с Митака (Сапуна - memberlist.php?mode=viewprofile&u=2388) от Г. Оряховица, Той ще те посъветва и ще ти достави каквото ти трябва. ...... Но все пак споделям мое мнение 

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
имам Сивейда Ултимейт в размер 6,7 и 8 м. и мога да твърдя, че в ценовия си клас няма по добро. Поздрави!
Благодаря за помощта, ще разгледам още малко, но най-вероятно ще взема Ултимейта. Бях предвидил да пиша и на колегата sapuna, защото от други теми знаех, че внася въдици, но не исках да го правя преди да съм направил окончателен избор.
Поздрави!
Поздрави!
последните два поста ти казват точно че ултимейта е перфектна,имам такава и съм доволен
Здравейте,
Опитах се да пусна отделна тема, но незнайно защо не ми я одобриха, затова се извинявам, че се включвам тук.
С две думи - искам да направя подарък на близък човек, става на 60 и е запален рибар. Негов приятел ми препоръча да му взема директен карбонов телескоп 7м. Обикновено ходят за риба на язовир (Тича), понякога и на река (Камчия).
Нямам никаква представа от марки, видове и т.н. Затова разгледах доколкото можах. Рабзирам, че Тика са качествени и се спрях на Тика Адвенчър.. Но пък видях, че има най-различни модели и сега съм объркана. Бихте ли ми препоръчали добър вариант. Бюджетът няма точна горна граница, но около 300лв мисля, че е ок. Отворена съм за всякакви предложения.
Благодаря
Опитах се да пусна отделна тема, но незнайно защо не ми я одобриха, затова се извинявам, че се включвам тук.
С две думи - искам да направя подарък на близък човек, става на 60 и е запален рибар. Негов приятел ми препоръча да му взема директен карбонов телескоп 7м. Обикновено ходят за риба на язовир (Тича), понякога и на река (Камчия).
Нямам никаква представа от марки, видове и т.н. Затова разгледах доколкото можах. Рабзирам, че Тика са качествени и се спрях на Тика Адвенчър.. Но пък видях, че има най-различни модели и сега съм объркана. Бихте ли ми препоръчали добър вариант. Бюджетът няма точна горна граница, но около 300лв мисля, че е ок. Отворена съм за всякакви предложения.
Благодаря
Globe New Hunter! - вечните китайци! Супер здрави и леки. Няма да сбъркаш, ако си вземеш!
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
здравей според мен го питайте директно какви са му предпочитанията ,защото въдицата да не се окаже не подходяща за неговия риболовgerynka написа:Здравейте,
Благодаря
няма да има изненада но ще е доволен
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Globe New Hunter имам 7 , 6 и 5м. от тях , но са 40-50см. по къси от обявеното
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Здравей, колега!
Аз използвам по-скъпия модел, но и тази ще ти свърши работа.
Сега е на промоция. Със сигурност е малко по-тежка от обявеното.
https://www.ribolovni.bg/bg/product/254 ... robinson-/
Аз използвам по-скъпия модел, но и тази ще ти свърши работа.
Сега е на промоция. Със сигурност е малко по-тежка от обявеното.
https://www.ribolovni.bg/bg/product/254 ... robinson-/