Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Колеги помогнете
Модератор: dantho.mihov
Колеги помогнете
На 17 май на язовир Въча еко организация Грийн Флаг и Offroad- Bulgariq ще проведем мероприятие за почистване на водната повърхност. Нуждаем се от 50 метра бонови заграждения за да може да довлечем плуващите боклуци до удобен за изваждане залив. Ако имате инфо от къде тук в Бг може да се купи или наеме 50 метра боново заграждение помогнете .
-
- фен клуб-скобар
Re: Колеги помогнете
Те 99 процента от боклуците си стоят на стената и чакат някой да ги дигне. Седят в двата ъгъла на стената на обща площ, около 300- 400 кв м.
Между другото веднъж годишно някой го прави това ,ама не знам кой.
Между другото веднъж годишно някой го прави това ,ама не знам кой.
Там е работата ,че никой не го прави.Правят се само опити и се отказват като видят че не могат да се справят.Има решение на проблема но трябва първо да се почисти.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Правят го!!!
Не си в моята зона на отговорност за да ти помогна!Организацията е Гражданска Защита към МДПБА!
Процедурата /убеден съм,че няма да ти се откаже/ е следната-отиваш в най-близкото кметство и искаш съдействие! Бонови заграждения има във всеки град с налично формирование!
Не си в моята зона на отговорност за да ти помогна!Организацията е Гражданска Защита към МДПБА!
Процедурата /убеден съм,че няма да ти се откаже/ е следната-отиваш в най-близкото кметство и искаш съдействие! Бонови заграждения има във всеки град с налично формирование!

Последно промяна от sapuna на Пон Апр 14, 2008 6:42 pm, променено общо 1 път.
Благодаря ще звънна утре , пък да видим каво ще измислим.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
При трудности-свържи се с мен на лични,като ми посочиш точни данни за град,формирование и т.н.Не ни е задължение,но в случая ще се ангажирам да съдействам!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
надали ще ви помогне това съоръжение, то е за петролни разливи по скоро ,шлеп или баржа и 100 тина ентусиасти с лодки и вили!!!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Работим по въпроса Бовски,но тези снимки направо ми изкривиха намеренията!
Много си прав братле!!!
Много си прав братле!!!
-
- учете се от него
Колега , това на снимките е бял кахър , преди три години дължината на горната снимка беше над километър.....От устието до средата и обратно , по десетина пъти на денонощие , в зависимост от течението , пълненето и празненето на язовира. При максимално ниво на водата на Въча -винаги става така , това са оставените след излети боклуци от риболовците!!! И това е при положение че периодично на Въча се провеждат "чистки" от този типsapuna написа:Работим по въпроса Бовски,но тези снимки направо ми изкривиха намеренията!
Много си прав братле!!!

За замърсяванията всички имат вина и причините са няколко. Недобросъвестни туристи, незаконните сметища по поречието на реката , както и липсата на места за изхвърляна е на отпъдаците около самия язовир. Според мене най-големи щети на този язовир нанесе това ,че се изхвърляха боклуци в дерето на реката и понеже язовира е част от каскада когато се вдигне нивото и водата ги събира и ги набива в язовира.Сега там строят нов язовир и са изчистили дерето и се надявам след почистването този проблем да се реши частично. А за боклуците има си, ги имам снимки от Март месец направо ме е срам да ги кача.
боклуците са повече от сметищата ми се чини, все пак тълпи от риболовци точно на този язовир няма, спринцовките които съм виждал да плуват май ще да са от някое лечебно заведение, освен ако група наркомани не са решили да си вземат дозата на чист въздух.....тъжна картинка....дано след почистването да се намери някакво решение за отпадъците в Девин и околностите..... бих се включил във вашата акция, предполагам доброволци не връщате

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Акцията е на 17 Май , всеки е добре дошъл. Имаме идея как да решим проблема с боклука по язовирите и преговаряме с НЕК и различните общини. От организациите за разделно събиране на отпадъците също изявиха желание да помагат. Така че най накрая може да се получи нещо добро.
Поради големият интерес и работните съботи мероприятието се отлага за 31.05.2008
Точно на откриването на риболова
............да не загубите част от аудиторията

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Грешка Боби!Откриваме на 1-ви!