Много се ядосах,ма ми мина!

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

joco

Много се ядосах,ма ми мина!

Мнение от joco »

Вчера след обяд решихме да скокнеме до Огняново.Както винаги(в последно време!!) си взех само директния.Застанахме след стената(кулата)и с малко захранка и бял събрахме рибките.Костур(педя),кленчета(по-малки от костура),тук там едри слънчевки(слава Богу малко като бройка)и страхотен уклей(имаше екземпляри по 25см :shock: :rolleyes: ).Къцаме си,приказки ...абе рибарския рай,че беше и абсолютно тихо а и никакви хора от нашата страна.На два пъти плувката реагира по-различно от до тогава и при закачането пръта се сгъва,тръгва на тласъци и се откачва :evil: :( !Ловях на 2-3 см.над водораслите,при дълбочина около 2метра.Между другото рибата пипа много плахо,а има и много дребосък,който само почуква и осмуква белия.По едно време към 6ч. отряза.Няма барване,а преди на 2-3 мин. имаше кълване.Поседях,поседях,и взех че увеличих дълбочината,сложих грозд бял и хвърлих на захранката,докато събера катуна преди тръгване.По едно време плувката подскочи,потъна леко,задържа и...тръгна уверено напред и надолу!Засичане,пръта стана на дъга,две яки дръпвания и ----ПИНК,излетя халката на върха :evil: :evil: :shock: Сигурно 5 мин. стоях като гръмнат без да мога да мръдна :oops: Е,след това майката,таткото, и родата и тая сутрин в рибарския за слагане на ластик(което отлагах от поне седмица).Та който го мързи,ще пати като мен!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Re: Много се ядосах,ма ми мина!

Мнение от Local »

Или ластик или конектор в другия случай. Най-вероятно си събрал и някой друг шарко или с тия повдигания да е някоя едра платика, знам ли... :roll: Вземи си и по дълъг кеп за следващия път. :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
joco

Мнение от joco »

Local написа:Или ластик или конектор в другия случай. Най-вероятно си събрал и някой друг шарко или с тия повдигания да е някоя едра платика, знам ли... :roll: Вземи си и по дълъг кеп за следващия път. :wink:
За платика в Огняново не съм чувал,а дълъг кеп си имам и беше разпънат,ма не се стигна до него
:oops: :evil:
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

моето мнение е да си вземеш някаква въдица с водачи и макара другия път :wink:
joco

Мнение от joco »

мастЪра_ написа:моето мнение е да си вземеш някаква въдица с водачи и макара другия път :wink:
Даже и намерение нямам.С новия ластик,пък да видим кой,кого!
:oops: :D
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

ае кат са обърне колата пътища многоооо....земи тва направи онова...според мене пии една студена бира и им е..мамата случва се и това...
stocher
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stocher »

Колега на теб ,поне това се случи.А аз си мечтая за такова премеждие!!!
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

клен ще да е бил момчета :wink: в огняново все още има внушителни екземпляри и то точно на местото,което си описал,а и кьлве по споменатия начин :D там не бяха ли го заградили с некви огради,та не можеше да се слиза по едно време? :roll: явно вече не..приеми случката откьм хубавата страна-хем си поумнял,хем си дал шанс на животното,хем има за кво да разказваш :D :D :D аз навремето изпуснах в пясьчник костур около 2,5-3кг,само защото а,днеска,а утре,а-минаха неколко години и не си взимах кепче в лодката....сега имам кепчета зачислени в самия такелаж,както и в колата,както и насекьде :D :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Няма какво да се ядостваш това ще ти остане завинаги спомен запечатан в съзнанието и всеки път като си за риба вече подготвен рано или късно ще ти се случи пак и ще си доволен х2. :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И аз вече имам поне 5 кила :wink: кепчета, че много смешки изиграх.
Аз залагам на някой още сънен лин.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
joco

Мнение от joco »

Пак пиша тук поради няколко причини:
1.Защото винаги намирам нужните ми пояснения по въпроси,зададени от мен.
2.За да поясня,че не се ядосвам за изтърваната риба,а на моята несъобразителност,която доведе до това,че във водоема се разхожда риба с цяла линия след себе си и вероятно се е заплела някъде по водораслите и вероятно ще си умре ей така,за нищо.От доста време ходя за риба само за удоволствие и тръпка,тъй като самия аз почти не консумирам риба и за това целия улов го връщам,освен ако някой от приятелите не си вземе някоя рибка :oops:
3.Вчера пак бяхме там и аз,а и всички около мен се убедиха в ефикасността на директния :oops: :D .Сутринта към 8,00 бяхме вече захранили и почнахме-баба около 300гр(натопих кепа :oops: ),костури,уклей,слънчевки,едно ЛИНЧЕ(а водата си беше студена :?: ),кленчета,като колегата с мен беше на плувка и резултата беше горе долу еднакъв,докато беше тихо.След това обаче почна да духа,ама сериозно :evil: :mrgreen: За мен трудно беше хвърлянето и удържането на пръта,обаче с почти равномерен темп дърпах уклеи,докато колегата пробва с какво ли не,но извадените риби намаляха драстично,защото уклея беше на около 1,50 дълбочина.Кълвеше много плахо и ваглерите не вършеха работа,освен при костур или слънчевки.Финиширах с около 70броя,предимно уклей,а колегата с 35бр. за сметка на костура и слънчевките.Имаше и други хора около нас,но се отказаха бързо с хванати по 2-3 костурчета.
4.Какъв възел да ползвам за върха(пластмасов конектор?),че не можаха да ми сложат ластик.Пробвах какво ли не,но при по сериозно опъване се развързва??!Накрая сложих вирбел с карабинка и лових,ма конектора не е сложен за това,нали?! :oops:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

joco написа:.След това обаче почна да духа,ама сериозно :evil: :mrgreen: За мен трудно беше хвърлянето и удържането на пръта,обаче с почти равномерен темп дърпах уклеи,докато колегата пробва с какво ли не,но извадените риби намаляха драстично,защото уклея беше на около 1,50 дълбочина.Кълвеше много плахо и ваглерите не вършеха работа,освен при костур или слънчевки.Финиширах с около 70броя,предимно уклей,а колегата с 35бр. за сметка на костура и слънчевките.Имаше и други хора около нас,но се отказаха бързо с хванати по 2-3 костурчета.
4.Какъв възел да ползвам за върха(пластмасов конектор?),че не можаха да ми сложат ластик.Пробвах какво ли не,но при по сериозно опъване се развързва??!Накрая сложих вирбел с карабинка и лових,ма конектора не е сложен за това,нали?! :oops:
И аз така на Копринка във вятър и малка дълбочина , още повече при риболов "над дъното" заради закачки и треволяк(при вятър и постоянно , следващо от това,течение) , и то не уклеи е едри бабушки. Мача не работи по такава схема на движение на цялата водна маса -от повърхноста до дъното. Лови се или с директен(щека) или с болонезе.
За възела -обикновен клуп , с три или четери навивки обаче , клупа закачен на карабинката(конектора). Добре е карабинката да е на реномирана фирма за този вид аксцесоари- аз ползвам конектори , муфи и бингове само и единствено на STONFO
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”