Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ГРЦКИ КОСТУРИ
-
- учете се от него
Re: ГРЦКИ КОСТУРИ
Костурите в баките са си абсолютно мерни- всичките до един , това че на някой му вадят очите тия изявени вредители и нашественици в европейските сладководни води- ми то си има форуми за природозащитници , този е за риболов!!!! Има си и форуми за риболов с предимно "рилийзинг "-ориентация. Колкото до черния американски костур- така наречения Баас , що не го внесат в България- ще го внесат друг път , то това и оставаше!!! Не стигат тия хиени и слънчевките , ами и тоя лапач на всичко което се движи и е по-малко от устата му. В половин Европа е категорично забранено да се внесе , в БГ-също. Костур ли е -или в тигана , или в храстите , ако е маломерен и не става за дране. За слънчаците имам хирургическа ножица с голямо рамо- като нагълта , разрязва се от устата до гъза , вади се куката с повода и слънчака обратно във водата- за "биомаса" и храна на водните обитатели.
Какво сте го заяли Никола и колегите му , че наскубали две кофи от тия гадини. Ми те като се одерът ще остане по-малко от половин кофа , само да развалят мохабета по никое време
Чудя се как толкова хора са изперкали за тия тъпи и доказано вредни за нашите водоеми риби!!! По същия начин стоят нещата и с " американския сом"-там където се е приспособил , трева не никне; и с "американката"(дъговата пъстърва) там където ареала и на обитаване се застъпва с този на "балканката"- няма вече балканки там... и т.н.
Има и полезни "пришълци"- толстолобите (бял , пъстър и хибриди) и белия амур , но това е друга тема...
Костурите трябва да са разрешени за риболов ЦЕЛОГОДИШНО!!!! Те излапват всичко , отделно генетично им е заложен канибализма и отделно , пак генетично, при пренаселване и липса на храна им е заложено да не нарастват!!!!
В един момент в даден водоем остават само едри и малко на брой други риби , малко на брой едри костури и несметни пълчища 7-8 сантиметрови по на 5-6 години , възраст костур(чета) , които се пускат обратно с умиление и насълзени от "акта" очи
Същата генетична защита на оцеляването на вида е заложена и при слънчаците и при американските сомчета- при пренаселеност , метаболизма се забавя и до там с "екземплярите"
Какво сте го заяли Никола и колегите му , че наскубали две кофи от тия гадини. Ми те като се одерът ще остане по-малко от половин кофа , само да развалят мохабета по никое време

Чудя се как толкова хора са изперкали за тия тъпи и доказано вредни за нашите водоеми риби!!! По същия начин стоят нещата и с " американския сом"-там където се е приспособил , трева не никне; и с "американката"(дъговата пъстърва) там където ареала и на обитаване се застъпва с този на "балканката"- няма вече балканки там... и т.н.
Има и полезни "пришълци"- толстолобите (бял , пъстър и хибриди) и белия амур , но това е друга тема...
Костурите трябва да са разрешени за риболов ЦЕЛОГОДИШНО!!!! Те излапват всичко , отделно генетично им е заложен канибализма и отделно , пак генетично, при пренаселване и липса на храна им е заложено да не нарастват!!!!
В един момент в даден водоем остават само едри и малко на брой други риби , малко на брой едри костури и несметни пълчища 7-8 сантиметрови по на 5-6 години , възраст костур(чета) , които се пускат обратно с умиление и насълзени от "акта" очи

Същата генетична защита на оцеляването на вида е заложена и при слънчаците и при американските сомчета- при пренаселеност , метаболизма се забавя и до там с "екземплярите"

мани майтапа ама верно май съм тъп. модератор ми вика че не съм българин щото му казах че ще има държва косово, друг ме обвинява в грандомания щото както макето каза заради такива като нас грците затягат положението, неква клакьорка ще ми вика че съм тъп щото намирам за абсурдно в уж форум за спортен риболов се пускат за аплаус излети ш забранен период пък бил той и у гръцко. преди форума не беяе такъв и от ден на ден придобива некъв вид.. аре да не казвам къв, че ще изпонаскачат още лъъове. ае по живо по здравo, и аз съм дотук па и батерията пада.nikejo написа:ggbg , колкото повече мнения пускаш по тази тема , толкова повече си личи колко тъп си всъщност.
Никола,костурския риболов ми е любим и го чаткам!
Не си направил нищо нередно.Те са милиарди и не трябва да има милост,освен ако не са маломерни!
В случая са мерни и всичко е наред!
Прави впечатление,че ловиш доста риби и от там се заражда......!Джиджи-биджи е крайно време да полови риба и да направи тема за да ни покаже в действителност,какво иска да ни научи или каже!Не бъди коментатор,а реализатор!За риби говоря!
Хората е ясно,че сме много различни.
При рибите,обаче не е така!