ГРЦКИ КОСТУРИ

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: ГРЦКИ КОСТУРИ

Мнение от Бачо Илия »

Костурите в баките са си абсолютно мерни- всичките до един , това че на някой му вадят очите тия изявени вредители и нашественици в европейските сладководни води- ми то си има форуми за природозащитници , този е за риболов!!!! Има си и форуми за риболов с предимно "рилийзинг "-ориентация. Колкото до черния американски костур- така наречения Баас , що не го внесат в България- ще го внесат друг път , то това и оставаше!!! Не стигат тия хиени и слънчевките , ами и тоя лапач на всичко което се движи и е по-малко от устата му. В половин Европа е категорично забранено да се внесе , в БГ-също. Костур ли е -или в тигана , или в храстите , ако е маломерен и не става за дране. За слънчаците имам хирургическа ножица с голямо рамо- като нагълта , разрязва се от устата до гъза , вади се куката с повода и слънчака обратно във водата- за "биомаса" и храна на водните обитатели.
Какво сте го заяли Никола и колегите му , че наскубали две кофи от тия гадини. Ми те като се одерът ще остане по-малко от половин кофа , само да развалят мохабета по никое време 8) 8) 8)
Чудя се как толкова хора са изперкали за тия тъпи и доказано вредни за нашите водоеми риби!!! По същия начин стоят нещата и с " американския сом"-там където се е приспособил , трева не никне; и с "американката"(дъговата пъстърва) там където ареала и на обитаване се застъпва с този на "балканката"- няма вече балканки там... и т.н.
Има и полезни "пришълци"- толстолобите (бял , пъстър и хибриди) и белия амур , но това е друга тема...
Костурите трябва да са разрешени за риболов ЦЕЛОГОДИШНО!!!! Те излапват всичко , отделно генетично им е заложен канибализма и отделно , пак генетично, при пренаселване и липса на храна им е заложено да не нарастват!!!!
В един момент в даден водоем остават само едри и малко на брой други риби , малко на брой едри костури и несметни пълчища 7-8 сантиметрови по на 5-6 години , възраст костур(чета) , които се пускат обратно с умиление и насълзени от "акта" очи :wink:
Същата генетична защита на оцеляването на вида е заложена и при слънчаците и при американските сомчета- при пренаселеност , метаболизма се забавя и до там с "екземплярите" :wink:
Изображение
ggbg
новобранец
новобранец

Мнение от ggbg »

nikejo написа:ggbg , колкото повече мнения пускаш по тази тема , толкова повече си личи колко тъп си всъщност.
мани майтапа ама верно май съм тъп. модератор ми вика че не съм българин щото му казах че ще има държва косово, друг ме обвинява в грандомания щото както макето каза заради такива като нас грците затягат положението, неква клакьорка ще ми вика че съм тъп щото намирам за абсурдно в уж форум за спортен риболов се пускат за аплаус излети ш забранен период пък бил той и у гръцко. преди форума не беяе такъв и от ден на ден придобива некъв вид.. аре да не казвам къв, че ще изпонаскачат още лъъове. ае по живо по здравo, и аз съм дотук па и батерията пада.
Troli

Мнение от Troli »

Никола,костурския риболов ми е любим и го чаткам! :wink: Не си направил нищо нередно.Те са милиарди и не трябва да има милост,освен ако не са маломерни! :roll: В случая са мерни и всичко е наред! :wink: Прави впечатление,че ловиш доста риби и от там се заражда......!Джиджи-биджи е крайно време да полови риба и да направи тема за да ни покаже в действителност,какво иска да ни научи или каже!Не бъди коментатор,а реализатор!За риби говоря! :wink: :D Хората е ясно,че сме много различни. :shock: При рибите,обаче не е така! :wink:
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”