Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Къде??? (в момента кълве?)
Модератори: emo vasilev, alekst
Къде??? (в момента кълве?)
Къде в момента кълве прилична илария,кая,лихнус,кефал,сафрид в Варна??По буните ли?На Вълнолома ли??Под моста,на канала ли??Кажете някое местенце!!!
- Neptun
- новобранец
- Обратна връзка:
Вчера на буната на Евксиноград излязоха 4 иларии (не много големи) и няколко рибока дето абсолючтно приличат на речния костур, но бяха по около 15см. Е, такова чудо досега не бях хващал в морето
Някой да ме светне
- има ли морски костур
Мятах обикновенна въдица на дъно за попчета, но не се появи нито едно попче. Тия около мене със специалните въдици за илария нищо не извадиха, а зарганаджиите се скъсаха да вадят дребни чернокопчета...
А, и още - на 2 пъти пред очите ни минаха на около 7-8 метра от буната няколко големи (около 40см.) рибоци, бавно и важно, като депутати. Плуваха на около 50см. дълбочина. Някой каза че били кефали.

А, и още - на 2 пъти пред очите ни минаха на около 7-8 метра от буната няколко големи (около 40см.) рибоци, бавно и важно, като депутати. Плуваха на около 50см. дълбочина. Някой каза че били кефали.
-
- сериозен играч
Като гледам снимките рибата е от семейство спаридови
А отделно има 2 вида морски костур в черно море
1.Морски каменен костур (Зебра) -Serranus scriba
2.Морски костур (Ханос) - Serranus cabrilla
почти същия е на вид и няма да слагам снимка
А отделно има 2 вида морски костур в черно море
1.Морски каменен костур (Зебра) -Serranus scriba
2.Морски костур (Ханос) - Serranus cabrilla
почти същия е на вид и няма да слагам снимка
Последно промяна от rimohit на Вто Авг 23, 2005 8:33 pm, променено общо 1 път.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ми те са 4 броя буни с/у двореца Евксиновград, приятел.Neptun написа:Вчера на буната на Евксиноград ...

вчера бе вятъра и вълната на кефалите....единствено и само дистанцията и силния насрещен вятър ги спасиха (от 18,30ч. до 19,30ч.) - сякаш знаеха, че имам и кеп и плетено влакно(бидем-0,12 за 20кг.) - развивах си по 100 и повече метра от машинката, а вятъра ми го връщаше обратно и не ми стигаха последните 10-на метра за да докосна джурума - усещаха какво ги чака.
На всичкото отгоре бяхме 2ма на 3та буна-Варна - на Източния край. Едно момче с дълга косица на плитка си мяткаше нещастното чепаре и ме поглеждаше странно, когато ядосано достигах на глас "до майката" на пустите му кефали.
Neptun, приятелю, чакам ти

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Знам къде можеш да си намериш 012 плетено влакно. До работа към стадион Черно море има едно магазинче.Като идваш към града ми се обади ще те заведа да го видиш.Neptun написа:Колега къде го намираш това плетено влакно 0,12 за 20кгНе бях срещал такова по рибарските магазини?
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА