Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Мнение от Don4o_62 »

Данчо,май имаше нещо и не е толкова лесно май да го правиш,може и да бъркам, но не съм видял масово по дворовете,освен някво панелче да зарежда лампа
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Е, по вашия край може и да няма, но това не значи, че го няма. Между 20 и 50 кв.м. панели вече има по нашенско. Достатъчно да си поддържаш основните ел. уреди. Но ние конкретно харчим много малко ток Едно към 50 % ще ни дойде в излишък за панели 29.8 kw. :wink:
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Don4o_62 написа:
Много поздрави на дедо Донча фантазьора
Screenshot_20211021-211433_Facebook.jpg
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

dantho.mihov написа:
Павел Иванов написа: .......
. Та имаш ли вече някакъв поглед върху твоята Витоша Сюр ? Кое е по-близкото число при теб ?
Ти па намери точно кого да питаш :lol: Он е ичхаберсинайн :mrgreen: :lol: Той разбира само от детски, 5 джи, и една две наизустени, чужди фрази :mrgreen:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Данчо,по спомен май се връзваш към енергото и им плащаш такса,имаше нещо,но не мога да гадая,някой по запознат да те светне как стоят,само споделям

МиленкУ, на дедо Дончи неуморния още му стърчи :D и рибите не го смучат, а го лапат целия като не видели,чак се задавят :lol: за ченгела говоря :D ти да не си помислиш друго, като закъсала мома на морето дето чака някой да и наниже.....стръвта :D

Писмено уведомление- леко, щото освен с титлата главен енергиен експерт на групата , лесно можещ да се сдобиеш и с някое официално предупреждение ,примерно за нарушаване на параграф 2 точка 3 :mrgreen:

bobopeli
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Don4o_62 написа: МиленкУ, на дедо Дончи неуморния още му стърчи :D и рибите не го смучат, а го лапат целия като не видели,чак се задавят :lol: за ченгела говоря :D ти да не си помислиш друго, като закъсала мома на морето дето чака някой да и наниже.....стръвта :D
Не бе, просто те съжалявам, та гледам да ти вдигна акциите, че белким нещо ти клъвне, па ще и умрела цига.. а да е :mrgreen: :lol:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

dantho.mihov написа:.... По несигурни данни е от 5 до 20 %. ...Витоша Сюр ? Кое е по-близкото число при теб ?...
От към КПД около 95 - 97% , а след продажба на електроенергията на наемателите и приспадане на данъците при сегашната борсова преекспонация някъде малко над 200% .
Естествено няма как да го съпоставиш с "несигурни данни" базирани на единична бройка фотоволтак за лична употреба .
Значи като начало трябва да налееш едни парета за доста надхвърлящи личните ти нужди фотоволтаци които последствие ЕС да осребри по фактури .
От там натам как упомена Дончо трябва да налееш едни лично твои малко над 8К за връзване в преносната мрежа . Така когато имаш свръх производство "продаваш" , а когато навън няма слънце "купуваш" респективно приспадаш как се едно ДДС .
Последствие месечно вкарваш някакви двадесетина лева и накрая на годината или ти приспадат и връщат някакви дребни , или ти додаваш някакви дребни , става дума за наистина дребни .
Това за основното КПД , като регистриран и плащащ си данъци , патенти , акцизи и пр. , съответно си продаваш ел енергията на съответните наематели на съответното място , като съответно си прибираш съответната печалба и те така .
Друг е въпроса , че лично според мен в момента тая хистерия с тока лично у нас се преекспонира на базата ДежаВю с едни червени куфарчета преди време и повече от явно , че се изплащат нечии дивиденти .
Няма как иначе да се получи на база достатъчно производители на ел енергия у нас този колапс как примерно в Гърция .
Тук изведнъж се спряха куп енергоблокове за "планов ремонт" , увеличи се износа на ток на база утре за беС пари , ден преди консумацията един вид излиза на борсата и го купуваш само на база утре което ти определя разхода в бъдещите две седмици .
Със сигурност това чудо ще продължи поне до Коледа , когато ще достигне пика си и после лека полека ще почне да уляга , пак ДежаВю с това как падна Боко 1 примерно и т.н.

пп - колеги модераторЕ , ще ви замолвам когато слагате писмено предупреждение в нечий пост в червен колор , да отметвате и кой го е сложил съответното предупреждение .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Павел Иванов написа: пп - колеги модераторЕ , ще ви замолвам когато слагате писмено предупреждение в нечий пост в червен колор , да отметвате и кой го е сложил съответното предупреждение .
Виноват,забравих Както бе казано, посипвам си главата с пепел!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

bobopeli написа:
Павел Иванов написа: пп - колеги модераторЕ , ще ви замолвам когато слагате писмено предупреждение в нечий пост в червен колор , да отметвате и кой го е сложил съответното предупреждение .
Виноват,забравих Както бе казано, посипвам си главата с пепел!
Ако искаш, мога да ти помогна! :mrgreen:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Мilena написа:
bobopeli написа: Виноват,забравих Както бе казано, посипвам си главата с пепел!
Ако искаш, мога да ти помогна! :mrgreen:
Как точно си я представяш тая работа с помагането?
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Има чувал с пепел, събрана за торене, та мога да помогна :mrgreen:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Мilena написа:Има чувал с пепел..........
Поласкан съм от офертата, ама чак цял чувал ме се вижда много, някакви по малки разфасовки няма ли налични, да кажем грам? Ако си спомням правило никъде не е упоменато за какво количество иде реч :D
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

bobopeli написа:
Мilena написа:Има чувал с пепел..........
Поласкан съм от офертата, ама чак цял чувал ме се вижда много, някакви по малки разфасовки няма ли налични, да кажем грам? Ако си спомням правило никъде не е упоменато за какво количество иде реч :D
Не е здравословно да се напрягаш толкова!
Лека Бобс, и не му мисли много :wink:
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

САЩ ще защитят Тайван, ако Китай го атакува, заяви американският президент Джо Байдън, предаде Ройтерс.

:smt067
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

При съвместна проверка с представители на ТД – Митница, Дунавска, от къща в гр. Берковица, обитавана от 70-годишен местен жител, са иззети пластмасови бидони и шишета, съдържащи 137 литра безцветна течност с остър мирис на етилов алкохол, за които обитателят не представил документи за платен акциз.

чиляка остана без пиячка :lol: :lol: :lol:
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”