ЕВалла !!! ЕВалла!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

ЕВалла !!! ЕВалла!!!

Мнение от Local »

Колеги пускам този цитат от един Асеновградски вестник " Регион" :

"За­ри­бя­ват с бал­кан­с­ка пъс­тър­ва

Еми­АПОС­ТО­ЛО­ВА

Три хи­ля­ди броя бал­кан­с­ка пъс­тър­ва ще бъ­дат пус­на­ти във во­ди­те на ре­ка Доб­ра­лъш­ка, Ляс­ков­с­ка и Ча­я. Ма­щаб­на­та за­ри­би­тел­на ак­ция ще об­х­ва­не ра­йо­на око­ло се­ло Бач­ко­во и ку­рор­та На­ре­чен­с­ки ба­ни.
Вся­ко ля­то в ре­ки­те око­ло Асе­нов­г­рад хвър­ля­ме мал­ки риб­ки, то­зи се­зон ак­ци­ята за­поч­на по-къс­но за­ра­ди го­ле­ми­те по­рои и пре­пъл­не­ни­те реч­ни ко­ри­та, ка­за сек­ре­та­рят на ЛРД “Со­кол” Крум Мар­ков. Пъс­тър­ва­та ще бъ­де пус­на­та до дни след ка­то во­да­та се от­те­че и из­бис­т­ри. Ри­ба­ри­те ве­че са при­гот­ви­ли и спе­ци­ал­ни плас­т­ма­со­ви чу­ва­ли с кис­ло­род­ни бу­тил­ки. В тях ще се съх­ра­ня­ват мал­ки­те ек­зем­п­ля­ри до­ка­то се тран­с­пор­ти­рат и пус­нат в ре­ки­те. По вре­ме на за­ри­би­тел­на­та ак­ция не се пред­виж­да заб­ра­на на ри­бо­ло­ва по по­ре­чи­ето на Ча­я, тъй ка­то пъс­тър­ви­те са мно­го мал­ки и не мо­гат да се ло­вят, до­пъл­ни Мар­ков.
"
http://www.asenovgrad.info/index.php?page=25&#s3

Извинявам се че материала е написан по този начин , но вината не е моя :) . Все пак браво . Аз съм вече свидетел на това нещо след като вчера хванах едно малка пъстървичка и си я пуснах обратно.
Моля ви всички колеги , които риболовстват по тази река , пазете рибното и наследство , благодарение на грижата на горските и почти ежеседмичните проверки рибното богатсвто някак си е опазено . Нека бъде така и за напред.
Клавиатура риба не лови!!!
kuneca
новобранец
новобранец

!!!!!

Мнение от kuneca »

Браво!това е много похвално аз от одавна ьодя по река 4ая и се надявах на такава акция и тя стана факт!!БРАВО!!:)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”