Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум




Зарган 2021
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2021
... и стои в долните пластове. Железа със задно утежнение ускоряват "процеса".Ko? написа:radoadvokat написа: иска по бавен туич и по дълъг повод през зимата и пролетта.
Абсолютно вярно тази есен ми се случи доста пъти рибата да е в по долните слоеве. Оставям пилкера да пропадне 4-5секунди след като си обера боша ,и го туичвам два (понякога и три)пъти с паузи пак в интервал 3-4 понякога и повече секунди ,рибата определено атакуваше на пропадането. Дългия повод определено в повечето случаи помага ,пречи според мен единствено когато мача е гол за гол в касапницата не прави впечатление броя изтървани и откачени риби но като извадих 2-3 буквално закачени за опашката разбрах ,че атакува директно пилкера и няма нужда от дълаг повод.
Re: Зарган 2021
Правиш паста с две яйца, 50 на 50 пшенично и царевично брашно и прибавяш бяло вино до получаване на каша, малко по-гъста от тази за палачинки. Потапяш заргана в кашата и пържиш.bubamara написа:
Месото става уникално вкусно! Това не съм аз, а паниран зарган

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Зарган 2021
Възможно най-ситно намачкан корнфлекс 70% и бяло брашно 25%, 1% черен пипер и 4% сол. Яйце, смес, оставяме 3х69 секунди кашата да стегне и се пържи в олио, покриващо поне половината риба. Това е рецепта само за зарган над 43см с дебелина кутрето и безименния .. иначе казано от 135гр нагоре.
Re: Зарган 2021
И.баси, няма ли кой да прочисти последните 2-3 страници? Загубих си 5 мин. с очакване на нещо интересно по темата.
- kukukuka
- кандидат преподавател
- Мнения: 2589
- Регистриран на: Чет Окт 11, 2012 3:42 pm
- Местоположение: Варна
Re: Зарган 2021
в електрическа въдица не си писал
остави хората да си почиват 




"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Re: Зарган 2021
So funny




- radoadvokat
- ще става разбирач
- Мнения: 389
- Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 5:05 pm
- Местоположение: Варна
Re: Зарган 2021
Колега, в тези смеси за панироване се губи вкуса на рибата. Едно фино смляно брашно мился, че е достатъчно.Ko? написа:Възможно най-ситно намачкан корнфлекс 70% и бяло брашно 25%, 1% черен пипер и 4% сол. Яйце, смес, оставяме 3х69 секунди кашата да стегне и се пържи в олио, покриващо поне половината риба. Това е рецепта само за зарган над 43см с дебелина кутрето и безименния .. иначе казано от 135гр нагоре.
Re: Зарган 2021
Колега, доволно зарган ловиш, отдели няколко и пробвай. Не е задължително да ти хареса. Корнфлекса запечатва много по-добре заргана и месото не е толкова напоено с мазнина и месото му се усеща много по-добре от панировката с брашно. То пак може да не ти хареса, но пък може да станеш един от многото минали ма този начин на приготвянеradoadvokat написа:Колега, в тези смеси за панироване се губи вкуса на рибата. Едно фино смляно брашно мился, че е достатъчно.Ko? написа:Възможно най-ситно намачкан корнфлекс 70% и бяло брашно 25%, 1% черен пипер и 4% сол. Яйце, смес, оставяме 3х69 секунди кашата да стегне и се пържи в олио, покриващо поне половината риба. Това е рецепта само за зарган над 43см с дебелина кутрето и безименния .. иначе казано от 135гр нагоре.

- radoadvokat
- ще става разбирач
- Мнения: 389
- Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 5:05 pm
- Местоположение: Варна
Re: Зарган 2021
Ще пробвам.Ko? написа:Колега, доволно зарган ловиш, отдели няколко и пробвай. Не е задължително да ти хареса. Корнфлекса запечатва много по-добре заргана и месото не е толкова напоено с мазнина и месото му се усеща много по-добре от панировката с брашно. То пак може да не ти хареса, но пък може да станеш един от многото минали ма този начин на приготвянеradoadvokat написа:Колега, в тези смеси за панироване се губи вкуса на рибата. Едно фино смляно брашно мился, че е достатъчно.Ko? написа:Възможно най-ситно намачкан корнфлекс 70% и бяло брашно 25%, 1% черен пипер и 4% сол. Яйце, смес, оставяме 3х69 секунди кашата да стегне и се пържи в олио, покриващо поне половината риба. Това е рецепта само за зарган над 43см с дебелина кутрето и безименния .. иначе казано от 135гр нагоре.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Зарган 2021
Лично на мен паниран не ми харесва , то по принцип не обичам панирана риба де.Предпочитам го печен на скара или барбекю и веднага потопен за малко в лимонена вода с лъжица зехтин в нея и ситно нарязан магданоз.Може и пържен със царевично брашно и от тигана веднага на домакинска хартия да попие мазнината.



Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Re: Зарган 2021
дава кеф за риболов ,ама чак да се чудим как да я приготвим няма смисъл все не е очароващо
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15052
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Зарган 2021
ianimar написа:дава кеф за риболов ,ама чак да се чудим как да я приготвим няма смисъл ........
Ммммм,да.
Споделям това мнение.
Към момента, единствената риба, която ям е бялата.
Костур - рядко, предимно през зимата.
Смятам, че това е защото не обичам риба.
Но пък в Гърция ям риба на всяко хранене !
Та май проблемът е в рибите !

По-точно, в качеството на рибите !
А виждам, че редовно продават бяла мряна в магазините !

Нямам представа кой яде този куп от кости ?
Но щом се продава, то и се купува, разбира се !
Re: Зарган 2021
Благодаря!

Заргана е все още на северното черноморие!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Зарган 2021
Надявам се, информацията за заргана да е задоволителна за някогашните, незаменими рибари!
Re: Зарган 2021
Само да упомена, на недоумяващите! Темата е обобщена в една дума " ЗАРГАН"