Размисли върху забраната

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Размисли върху забраната

Мнение от GODzillata »

Хм...гледам тази заповед и ми прави впечатление, че се забранява улова на есетровите риби и на карагьоза, а за другите нищо не пише... :roll: ...вие какво мислите?

Освен това, заповедта е от 16.04, така че на 15.04 сме могли да си ловим...а и май още можем, щом не се налага пълна забрана, а? :wink:

Ето линк към забраната: http://www.nafa-bg.org/BG/EDemocracy/vi ... .php?t=438
и към закона: http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135184393

Прегледах ги и :shock: :
1. Установих, че съществуват риби като :shock: дунавска пъстърва :shock: и липан.
2. Те са забранени за улов от 01.01 до 31.03 - т.е. май могат да се ловят?! :roll: Сиреч - отивам на Дунава, мяткам 3 дънни на косъм и чакам да се хване пъстърва или липан. Ако се хване обаче шаран - аз к'во да правя? :lol: :lol: :wink:
3. Карагьоза е забранен до 15 май! - Т.е. след 15 май човек спокойно може да иде на Дунав...пък защо не и във всеки друг водоем и да метне 3 дънни на косъм (например :D ) в очакване на карагьоза... :roll:
4. Всичко е въпрос на тълкуване.
5. Един добър адвокат ще обори всеки акт поради недомислици разни в нормативната уредба. :lol:

Утре отивам за дунавска пъстърва и липан...к'вито и да са тези риби! :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: Размисли върху забраната

Мнение от SONY »

Mай тия дни ще пробвам дунавската пъстърва по Марица :lol: :lol:
TICA FAN
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ауууууууу :shock: , не е истина!!!
Ама аз НАИСТИНА ще ида за дунавска пъстърва, я вижте за к'во иде реч: http://www.slrb-bg.com/ludvig.htm
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

GODzillata написа: недомислици разни в нормативната уредба.
Така е ! Една от простотийте е риболовен билет за платен водоем - а кажете сега - хем си плащаш на държавата че е раздала всички язовири на арендатори (говоря за Пернишко), хем си плащаш и на тях ! Това е голяма простотия !

Вчера ходих да си оправям билета и вдигнах голям скандал за този въпрос , после се извинх на мацката - оказа се фенка на нашия сайт! :wink:
Та въпросната девойка спомена за четри акта в последния ден преди забраната на Арката - пичовете си ловили без билети .
И по още един въпрос се разбрахме - за бездействието на ИАРА - приведох й примери със сигнали от наши колеги и резултат никакъв , та тя каза че , в сайта на ИАРА има точно място за такива оплаквания , но трябвало да бъдат подкрепени с доказателства !

GODzillata написа:

Да не дойдеш актуван на срещата ! :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

emo vasilev написа:Да не дойдеш актуван на срещата ! :D
Емо, нали някой трябва да направи прецедент, за да може да се изгради и съдебна практика. :wink: :D

В Приложение 1 си е посочено, че забраната за дунавска пъстърва е до края на март, значи след това може да се лови, така че...вадя спининга от калъфа :mrgreen: , пък каквото ИАРА покаже. :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Давай Кико,аз съм с теб!Пък ако професионалните ти познания те издънят,ще ти нося портокали! :wink: :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Аз мисля в събота да отида за пъстърва на един язовир.Обаче във вестник труд пише,че ако пъстървата е размножена по изкуствен начин е забранена да се лови по време на забраната за мирните риби.Трябвало да се е размножила естествено и тогава е разрешено.Незнам какво да правя!Може би трябва да питам първата,която хвана как са се размножили :lol:
Ако някой знае нещо,моля да сподели!
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

По хубаво да не рискувате,защото в забраната са написани точно и ясно разрешените водоеми през забраната.Така,че могат да те глобят дори и да ловиш пъстърва през уикенда,защото никаде непише,че по време на забраната може да се лови пъстърва на даден водоем.Нали всички искаме закони,ами спазвай ти ги.Не съм съгласен със закона по 2 точки.1за нощния риболов.2 за броя на въдиците на река,и естествено си нося поселедствията за това.А дали трябват билиети за арендовани водоеми,да трябват,защото те не са частна собственост.Ако водоема е частна собственост,той собственика може да не пусне на водоема проверяващи и от там без билет може.Много е дискутиран този въпрос,ето пример:Дават магистралата под аренада,дали трябва да се кара без книжка в този участък.Не само,че трябва книжка,но и важът всички останали закони за пътищата,така трябва да е и по водоемите.Успех :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

sapuna написа:...ще ти нося портокали! :wink: :D
:lol: :lol: Може ли също така компот от вишни и тройной одеколон? :wink:
Бих започнал дискусия и във форума на ИАРА, ама нещо не е*ават да отговарят там. :twisted:

Днес времето е кофти нещо, но ако утре е гот - отивам за рибаааааааа... :mrgreen:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Карат си по инерция- с мисленето не са много на ти !
Вижте само заповедта за забраната - датата е 16.Април.2008, а забраната
е от 15.Април.2008 - какво значи какво ?? Спят - и на 16-ти са се сетили (впрочем някой ги е подсетил за забраната ).Какво повече искате - добре обмислени закони и заповеди - няма да дочакаме...ама никога.
Аватар
ac.hooligan
новобранец
новобранец

Мнение от ac.hooligan »

Хм...гледам тази заповед и ми прави впечатление, че се забранява улова на есетровите риби и на карагьоза, а за другите нищо не пише... :roll: ...вие какво мислите?

Освен това, заповедта е от 16.04, така че на 15.04 сме могли да си ловим...а и май още можем, щом не се налага пълна забрана, а? :wink:

Ето линк към забраната: http://www.nafa-bg.org/BG/EDemocracy/vi ... .php?t=438
и към закона: http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135184393

Прегледах ги и :shock: :
1. Установих, че съществуват риби като :shock: дунавска пъстърва :shock: и липан.
2. Те са забранени за улов от 01.01 до 31.03 - т.е. май могат да се ловят?! :roll: Сиреч - отивам на Дунава, мяткам 3 дънни на косъм и чакам да се хване пъстърва или липан. Ако се хване обаче шаран - аз к'во да правя? :lol: :lol: :wink:
3. Карагьоза е забранен до 15 май! - Т.е. след 15 май човек спокойно може да иде на Дунав...пък защо не и във всеки друг водоем и да метне 3 дънни на косъм (например :D ) в очакване на карагьоза... :roll:
4. Всичко е въпрос на тълкуване.
5. Един добър адвокат ще обори всеки акт поради недомислици разни в нормативната уредба. :lol:

Не трябва да я ловим трябва да помогнем на развитието и

Наименование: Дунавска пъстърва
Други названия:
Латинско наименование: Hucho hucho

Описание: Почти изчезнала риба от рода на таймените. Сега чрез изкуствено разселване на внесени от Чехия рибки се започват и у нас усилия за възстановането и.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

МммммммммммммДам ! А липан по Дунава ивентуално може и де се срещне по Дойчланд :lol: Кат те фанат проверяващите обяснявай сал че си за дунавска пъстърва ( с билет и само през уикенда и празниците ) щото на липана па абсУрд да се фане дикиш у тоя ареал :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
merchan
новобранец
новобранец

Мнение от merchan »

И аз ще се включа с коментар относно забраната.
По стара нашенска традиция на ясно зададен въпрос се отговаря неясно ,заобиколно и супер неразбрано.Хората се скъсват да питат от кога точно ( дата) е разрешен риболова, а какво получават като отговор?
"Прочети заповедта на директора... " или " Отиди на този сайт..." - глупости на таркалета .
Толкова ли е трудно да се каже примерно - от 15.04.2008 до 31.05.2008 включително се забранява улова и т.н. ... Кратко и ясно.
Все пак това е форума на риболовците и те разчитат на него за да получат точна и навременна информация.Дълбоко уважавам модераторите , но ако не могат да осигурят тази информация , защо изобщо са се захванали с това?
Извинявам се за по-резкия тон ,но аз също не разбирам на коя дата точно мога да ловя риба без да се притеснявам ,че ще бъда глобен за нарушение на забраната.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Късно е "ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ"-къснооооо... , идиотите са написали "В СВЕТЛАТА ЧАСТ НА ДЕНОНОЩИЕТО...." , светва към пет часа , сабахлян, ама на 1.06.2008г , дееее.....Бе тия , дали няма да променят нещо в последния момент- да се открива в събота..... , или да го удължат с още 15 дена :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Направо ВИ съчувствам с тази забрана.Ама в събота ония дали ще са на работа? Почвайте тогава,че ще клеяса греста по макарите ви.
Тук един авер /който морския риболов не го уважава /, ме светна,че в частните водоеми няма забрана.Не знам доколко е прав,но отдавна си ходи за риба.Е,какво е хванал,не спомена /щото и без това често е капо /,но този факт ме учуди де.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”