Разкази за сома от Камилската долина (vol.2)

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина (vol.2)

Мнение от Troli Rapala »

niki71 написа:Това тролингистите сте като хлебарките - няма изтребване. Аз купих първата лодка 2001 г. и си тролехме сами в Искъра .За 10 г. стана панаир ,появиха се експерти като Троли и Емо и стана пълна боза от мнения без покритие .От 10 г почнах да ловя на спининг и взех да ставам рибар постепенно . Сега се сетих да разгледам форума и какво да видя - нито крачка напред, само дебелака харесващ чалга е спрял да пише.
Тролил си на Искъра,но не се хващал сом! :wink: :drinkers: За Емо съм съгласен,че е боза и нищо не разбира! :wink: :drinkers: Аз бях откривател и запалих много хора по тролинг без да получа грам благодарност в замяна! :rolleyes: :drinkers: Спечелих обаче и много симпатии,та не се оплаквам!Изградил съм някакво име в тролинга и нямам издънки!Повечето тролингисти са чували за Троли!Сам се кръстих Троли Рапала,произлиза от Тролинг с Рапала!Троли се оказа,че звучи готино,такъв съм и като човек!Исус ми се обади преди малко и каза,че ме назначава за Светец и Крал на рибарите! :wink: :drinkers: Почвай да ми правиш короната,за друго не ставаш! :mrgreen: :axe: :drinkers:
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

И ти изпълзя по- късно, а сомове имаше доста - до 9 броя на ден 5-13 кг. Е имаше и лоши дни - един но 42 кг. Ама не съм снимал и писал, че много корморани по форумите...Щом ти се носи корона от рапали оплети си я сам .Аз съм извън играта, взех си своето.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

niki71 написа:И ти изпълзя по- късно, а сомове имаше доста -.
Под твоя Аватар пише,че Ще ставаш разбирач,а под моя-Учете се от него,което е доста голяма разлика! :wink: :drinkers: Всеки се бори за нещо,но по-важен е крайния резултат! :wink: :drinkers: Пак ще открия нещо ново за сома макар,че вече почти всичко се знае! :rolleyes: :drinkers: Франсетата откриха нова примамка за сом на кльонк миналата година,но проблема е друг, всички се изпокриха и няма с кой да се обсъдят нещата!А новите идеи и методи на риболов не идват случайно,трябва да си задълбал в тематиката! :wink: :drinkers: Преди форумите никой нищо не знаеше за сомовете,имаше само Милко и неговите статии!Той умря,забравиха го и риболова продължи!Форумите образоваха доста хора в риболова на сом!Моята роля беше на откривател и учител в тролинга!Сега ходя рядко и я няма тръпката от новото! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

niki71 написа:...Щом ти се носи корона от рапали оплети си я сам .
Е това е чудесна и оригинална идея,благодаря ти и нека Свети Николай бди над теб! :wink: :drinkers:
IMG_20220114_184016598.jpg
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За да си успешен в нещо ти трябват знания!Това важи и за риболова на сом-Опознай противника си за да го хванеш! Всички нови открития от науката биология и експерименти по отношение на сома са в базата данни на Масачузетския биотехнологичен университет,но за съжаление са платени!Като бях във Франция влизах безплатно от болницата през техния сървър и четях новостите!Сигурно има и начин от България,ще проверя! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Според мен сома не спира да се храни и през зимата,това е неразработена територия и има място за открития! :wink: :drinkers:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Щом хищни риби като щука, бяла риба и пр. се хранят активно зимата, защо и сома да не яде.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Знам за уловени сомове на джиг,но са случайни! :rolleyes: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Помня,че едни руснаци ловяха сом на джиг,но слагаха две шайби и чрез тях издаваха звук,нещо като дълбоководен кльонк се получава! :rolleyes: :drinkers:Това не е пробвано! :wink: :drinkers:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Тролка ,Французите в регион Елзас, са слаби рибари. Подобно на англичаните, риболова на спининг, никак не им е интересен. Наблягат основно на мач, Фидер, и мързеливия шаранджийски риболов.
Виждал съм само 2-3 лодки кльонкаджии, ама съм убеден че са или немци, или руснаци
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

От 10 г почнах да ловя на спининг и взех да ставам рибар постепенно . Сега се сетих да разгледам форума и какво да видя - нито крачка
Е как !? Я виж колко хора започнаха да правят воблери.Да се чуди човек, дали да не си купи няколко рапали, дзурита или един ръчен.
Иначе коя от дисциплините ти допада най-много?
Nano, UL, L, ML, M, H,или XH.
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

nkolev66 написа:Язък за хубавата детска градина от преди няколко деня :lol: . Обърнахте рибарския форум на политически и медицински такъв :twisted: . Детската градина беше за предпочитане :drinkers: .
И кулинарен също така, в което няма нищо лошо.
Е живеем в демократична държава, иначе съм съгласен :wink:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

robber_79 написа:
nkolev66 написа:Язък за хубавата детска градина от преди няколко деня :lol: . Обърнахте рибарския форум на политически и медицински такъв :twisted: . Детската градина беше за предпочитане :drinkers: .
И кулинарен също така, в което няма нищо лошо.
Е, демокрация иначе съм съгласен :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

По Франция не видях много рибари,не са откачени като нас,тук по язовирите е лудница от хора,а там е мъртвило! :rolleyes: :drinkers: Въобще не са чували за сом на тролинг и кльонкаджиите са малко! :rolleyes: :drinkers:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Оставам с впечатление, че хората тук нямат много свободно време за риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”