Колеги,къде е каята?

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Re: Колеги,къде е каята?

Мнение от tolio_pm »

Encho-master написа:
laren написа:qte:

Забраняват улова на риба от утре
14.04.2008 19:21

Уловът на всички видове риба ще бъде забранен от утре. Това съобщи Джемил Кадиш – шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас. Това са калкан, попчета и рибите от сладководните водоеми, допълни той.

Уловът на калкан беше разрешен до края на април преди три години. С приетия Регламент 1579 от 20 декември 2007 година обаче началната дата на забраната се изтегли две седмици напред.

Забраната за улов на попчета е от утре до 15 май, а на сладководни риби – до 20 май. За нарушителите са предвидени глоби са от 500 до 1000 лева. Ще има и пълна конфискация в полза на държавата на всички уреди, с които са ловили риба бракониерите. /БГНЕС

unqte.
За морето за риболов със въдица от брега няма забрана.Забраната е за мрежи и други средства за промишлен риролов.Поне така беше до миналата година.Ако някои има точна информация моля да сподели !?
Благодарско, и аз така мисля ама знаеш ли,ТО НАЛИ ГЛЕДАШ В КВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМ :? :? :smt118 Може да им е дошло нещо ново на БОЛНИТЕ МОЗАЦИ ТАМ ГОРЕ :cry: :cry:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
goshodimov
новобранец
новобранец

Мнение от goshodimov »

Имам две въпросчета относно попчетата . Кога е най - добре да се ловят сутринта или след обяд ? На каква стръв е най - добре , че аз ползвам джерки , ама нещо не пълня кофата с тях :)
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Кво е тва "джерки"? :lol: :lol: :lol:

Иначе аз за попчета съм ходил почти само на обяд и вечер.Сутрин да скокна в 4 часа и да тръгна за попчета...само с лодка.Иначе от брега не си струва.Това е моето мнение.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
goshodimov
новобранец
новобранец

Мнение от goshodimov »

Джерки , дИмек воденички :) . А иначе на какво я ловите най - добре ?
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз съм фен на солената рибка когато водата е най-студена.Сега пролетно време съм имал добри успехи на бяла мида,на торен червей,на офлюх. :roll: Зависи от сезона.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

goshodimov написа:Джерки , дИмек воденички :) . А иначе на какво я ловите най - добре ?
по добра стръв от скариди и мида няма.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

chipi_ написа:
goshodimov написа:Джерки , дИмек воденички :) . А иначе на какво я ловите най - добре ?
по добра стръв от скариди и мида няма.
незнам :wink: аз сега ги ловя на торен и няма празно :lol: :lol:
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Аз съм за скарида.В неделя ще ходя на Дружба,на яхтеното.Някой има ли имфо за там :?: А сега през забраната мога ли да опитам да хвана калкан или ще бракониерствам :?:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Доколкото знам калкан до 3кг имаш право давземеш,но да е над 40см от опашката до главата. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Колегата иванко ме подсети, че на яхтеното пристанище на Дружба има не само бели риби. Кая там не съм ловил и и направих сефтето през вчерашния хубав следобед. В пристана, на кея имаше доста хора – типично за уикендите. Целта ми обаче беше стената откъм север – там има много камъни, значи и попчета. Впоследствие се оказа, че камъните даже са прекалено много. На стената имаше само един колега, със спининги. Морето беше тихо, само леки вълнички плискаха. Добре, че не пускат коли, иначе и тук ще дишаме пушилка и ще слушаме чалги и други неприятни децибели. Започнах риболова към 4ч. Докато проуча „терена” и си намеря място изпокъсах сума ти такъми (бях се подготвил предварително, за да не губя време). Риба на пясъка почти няма, тя е в камъните и точно пред тях, но да пускаш там, макар и с 9 м сопа, си е рисково. Пък и попчетата прилагат гаден номер – удрят и хоп! веднага под камъка и закачката е факт. Както и да е, попохванах му цаката – трябва да хвърлиш и да замръзнеш, а вдигането да е рязко; иначе прошка нямаше. Каичките бяха с приличен размер, дребосък почти нямаше. Извадих няколко лихмуса – едни бяха съвсем светли, други – тъмни. След 7 и нещо започна да кълве редовно – хубави риби и без да се назлъндисват. Извадих 3-4 пъти по 2 рибки. Голямо удоволствие е да вдигаш с дълга пръчка риба от 5-6-7 м. дълбочина, особено ако са по-едри! Така до 8 и нещо, когато се усетих, че вече е притъмняло и се налага да си тръгвам, макар и кълването да беше в разгара си.
Снимка на улова – в галерията.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Камбата написа:Доколкото знам калкан до 3кг имаш право давземеш,но да е над 40см от опашката до главата. :lol:
Пълна забрана до 15.06.Кая,само на въдица.
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

КИРО написа:Пълна забрана до 15.06.Кая,само на въдица.
Сигурен ли си за датата. До юни месец ми се вижда мночко :roll:
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На дружба буната между двата моста пьЛна скрьб 10 на попчета от 10 до 16 ч.-на торен, бяла мида...Ще сменям мястото.НАСЛУКА......
За да поискаш, трябва да дадеш
goshodimov
новобранец
новобранец

Мнение от goshodimov »

Днеска бях на Кранево , този път 3-та буна . За разлика от миналия път този път немога да се оплача . Не съм ги броял , но на око са 20-30 , не много големи . Стръвта на която ги хващах беше торен червей , бял червей /не очаквах , че ще хвана , но бях приятно изненадан / , и някакъ вид месо което не разбрах какво е , но предполагам , че беше от мида / това месо ми го дадаха хората до мен , преди да си тръгнат / .
zuzko_
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zuzko_ »

irsh написа:
КИРО написа:Пълна забрана до 15.06.Кая,само на въдица.
Сигурен ли си за датата. До юни месец ми се вижда мночко :roll:
Иначе няма да го пиша.Понеже работя от друго място,сега не мога да дам линка,но съм го чел,мисля че беше от "Закон за рибарство и аквакултури"
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”