изработка на тежести

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: изработка на тежести

Мнение от rumci »

Ето и две интересни матрички.
Изображение
Отлетите тежести са с тегло съответно 50 и 100 грама и са подходящи за силно течение или мъртво вълнение по морето.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=884
Колега имам калъп направен по тази технология с гипс от 2 години и още го ползвам.Ползвай самоче голяма кутия от маргарин за основата на отливката.Съжалявам че самия калъп нее при мен,но ще се орентираш от снимката,става всякаква одливка чийто модел има леярски наклон ако ме разбираш.Ако ще въртиш търговия забрави тоя начин и си прави метална,щото тия одливки нямат търговски вид но вършат работа.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
buhal-ribar
новобранец
новобранец

Мнение от buhal-ribar »

Здравей, видях тежестите от които се интересуваш. Както пише другия колега трябва да ползваш калъп. Не си губи времето да си правиш калъпа от гипс, пробвах да напрявя такъв но не се получава траен.Пробвах и с глинен,но резултата е същият.Най добре си направи калъп при фрезист.А за тези с отвора през средата пробвай с тухли итонг като предварително сложиш някаква тънка тръбичка, по-лесно се получават плоските. Когато ползваш тухла итонг(лесно се дълбае), проблема идва от това, че когато вадиш готовото улово формата лесно се руши и следващата тежест става по-голяма. Ако не ползваш много такива тежести, съветът ми е да използваш тези които се продават по магазините.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Шелби говори за олова които отгоре имат вирбел или друго телче за което се закача когато се монтира на линията !!!

Шелби,като идваш на срещата си носи олово свалено от акомулатор и ще ти излеем там колкото искаш,стига да ти се занимава.Имам професионално направени матрици !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Когато знаеш как да го направиш калъпа от гипс си държи доста добре.Като правиш т.н.леярски наклон и не го направиш като хората ще се троши формата ,калъпа ама винаги.Леярството си е цяла наука.С моя калъп съм одлял поне 60-80 тежести,вярно че понякога го позамазвам но като цяло си държи.Принципно може да правиш всякакви одливки ,дори и с вирбел,халка и т. н.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
shelby
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от shelby »

Благодаря на всички за съветите и полезните снимки на матрици .Събота неделя ще си поръчам матрица при фрезист и ще кача някой друга снимка !
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

shelby написа:Благодаря на всички за съветите и полезните снимки на матрици .Събота неделя ще си поръчам матрица при фрезист и ще кача някой друга снимка !

Tочно това е верния път-поздрави...
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”