Часници около В. Търново

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Часници около В. Търново

Мнение от ЗАЕКА »

Дайте да събираме инфо за частните язовири около В. Търново да знаем къде да ходиме през забрана.Пример
яз.Тъмни Лък , гр.Дебелец , вход 2 лв каквото хванеш прибираш , риби във водоема-каракуда шаран костър уклей.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: Часници около В. Търново

Мнение от IVKOPIVKO »

Колега много ценна информация канех се да ходя там в неделя но не знаех дали е пуснат или не. Много ти благодаря ето и моя принос. Язовир "заводския" (на входа на Дряново), ( 22км от Търново) 5лв на въдица рибата до 2кг. не се плаща, шаран до кило можеш да си начеш крастата, друга риба няма или много рядко излиза, мисля че скоро ще пускат толстолоб засега несигурна информация.
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Смисал до кило от 500 600 грама нагоре или има пак по 150 грамови дето не спират да кълват???
А за Тъмни лъг инго от неска 5 каракуди по 20 санта и 1 шаранче 200 грама :? , а един приятел на перо друпна 2 1 4килца и 1 5 килца това е от мен :D
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Тва дето го е дръпнал двете са шаран така ли? Ако не са го източвали есента значи все още има доста шаран там, миналата година само за един излет имах 3 удара и трите не се закачика куката номер 6 карбонова (Owner). Иначе за нашия язовир обаждат се два типа шарковци 500-800 грама и от старата партида има доста сутрин играят на стената в дълбокото но до там са към 150 метра аз поне не мога да хвърля дотам дори и да нагазя, иначе като размери са 2-4-5 кг. като земат да се пляскат са красива гледка, обаче аз тъй като не съм шаранджия миналата година ходих само един път (иначе всеки ден почти минавам-спирам-питам-гледам...) и извадих само от по дребните тогава по 500гр бяха. Миналата година на самото откриване пък отидохме на стамболииски там мътно влачи и къде-къде айде на тъмни лък и много добър риболов стана изкарах 2 каракуди по кило иначе над 10 кг от порядъка 100-300 гр. бях хвърлил 5 пръчки и естествено тичах като луд и затва изпуснах и шаранджииските удари явно се завартя шарана на захранката а аз бях намятал с прашката кюспе яко... :lol: :lol: :lol: Помня че него ден беше адска жега ама си изкарахме супер, за малко не ме ухапа една змия :shock: обаче сигурно като е разбрала кво и мисля се е отказала обаче как изсъска на см от мен....
nasko_ribarq
новобранец
новобранец

Мнение от nasko_ribarq »

За тъмни лък не бях чувал за шаран по-едър.Ако е както казваш то Тъмни лък е най-добрия избор за излет през забраненото.Мерси за инфото.Ето и от мен малко.Язовира до мотела или както му викат "На затвора"-2 ЛВ. на човек.Има шаран,каракуда,уклей.
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Иво,
искам малко да разясня на колегите на "нашият язовир - Заводския", тъй като явно наистина не си шаранджия и не си много запознат с този водоем. Значи колкото и риба да хаванеш - вземаш я. Няма шарани над 3-3.5кг, бъди сигурен. Новото поколение са около 1кг. Не се налага да газиш за да хвърлиш до стената, тъй като можеш спокойно да си ловиш от нея. Аз миналото лято само на нея висях и имам около 30 шарана извадени, всичките между 1-2.2 кг.
В момента не се адва нищо друго освен каракуда, това ми каза лично собственика вчера, стар познат ми е!
Друго важно тука е че шарана е станал хищен и може да се лови на рибка, като есента това беше по-резултатно от царевицата. Също така има кефалчета, но са много малко, аз съм ги пускал, за да поонищожат пръскача.
А това за толстолоба - собственика на приказки го пуска вече всеки месец и така от 2 години насам, така че тия приказки ги знам.
Мисля че вече се готви да хвърля хайвер и скоро няма да има сполука на шаран там.
Надявам се да съм бил полезен.
Като тръгне ще те водя там да ги сцепим, ма на моето място :D
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Колеги,
може ли някой да ми каже как ад стигна до този Хмела, или на кой по точно викат Хмела.А разрешен ли е сега и срещу каква такса.
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Съжалявам забравих да питам дали Хмела и Тъмни лък са един и същи язовир.
Благодаря
dvanew
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dvanew »

jordan_fena написа:Съжалявам забравих да питам дали Хмела и Тъмни лък са един и същи язовир.
Благодаря
здрасти колега, това са два различни язовира. хмела се намира малко след лудницата в посока ор дебелец към елена. беше арендован преди години, но сега не е. мисля, че е забранен хмела към този момент!!!
Дано съм бил полезен!!!

Наслука и късмет!!!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Emi men ne me pusna na stenata kato hodih, i sharanite si bqha drebni predi 2 godini lovqh mnogo sharan pri stariq sobstvenik na sandvi4 kiuspe i posredata ka4amak a na kukite carevica. Togava vadeh adski mnogo dnes 4uh 4e 6tql da se otkazva ot iazovira, a minaloto lqto minavah tam vseki den poneje raboteh na Brqsta i ne sum vijdal nqkoi na stenata a kolkoto puti sme spirali nikoga ne sum vijdal nqkoi da e hvanal sharan vse kimat s glavi. A za ribata samiq paza4 mi kaza 4e do 2 kg davat na pru4ka da si vzeme6.Utre mislq da otida na Tumni luk 3 leva se pla6talo, a kolko riba 6a hvana boja rabota vse 6te zaka4a ne6to.
edd
новобранец
новобранец

Мнение от edd »

IVKOPIVKO написа:Колега много ценна информация канех се да ходя там в неделя но не знаех дали е пуснат или не. Много ти благодаря ето и моя принос. Язовир "заводския" (на входа на Дряново), ( 22км от Търново) 5лв на въдица рибата до 2кг. не се плаща, шаран до кило можеш да си начеш крастата, друга риба няма или много рядко излиза, мисля че скоро ще пускат толстолоб засега несигурна информация.
В момента статута на язовира е неясен.
Арендатора си прекрати договора с Общината и дефакто язовира е свободен,тоест в забраната - забранен.Този дето събира пари сега там го прави незаконно!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Da izvinqvam se mnogo v subota se pribrah, v Drqnovo i sled kato porazpitah poznati i kolegi se okaza 4e Ba6 sobstvenika se e otkazal i tozi koito sega uj subira pari su6nost ne e nikakuv tam tui kato defakto toi se qvqva prenaematel na qzovira ot purvona4alniq mu sobstvenik.
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

Колеги кажете каде се лови сега ,ако има желаещи да се съберем и да направим един съвместен излет из региона . аз ще разпитам за Кастел , Богатовския и другите дашни язовири из региона на Севлиево вие кажете из вашите как е . 8)
Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Колеги искам да ви кажа че "заводския" вече не е частен стария собственик обаче все още е там и събира такса.В неделя обаче ИАРА са минали и са глобили 4-5 човека по 500лв. Сега са в процес на разправии съвета ми е да не ходите там. В момента хубав и спокоен риболов става на "тъмни лък", близко е и идеален за среща аз съм ЗА през почивните дни ако желаете може там да идем 0883363568 ми е номера казвам се Ивайло Станев.
Аватар
sashito
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sashito »

колеги аз ходих миналата неделя нас.пет кладенеца уж за шаран,плаща се 10лв на човек ама пълно дърво само каракуда около 10 килограма 4ма колеги и ето това което отплува
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”