Bite Runner

Модератор: Paublo_Eskobar

baralya
новобранец
новобранец

Re: Bite Runner

Мнение от baralya »

Чакайте да се набутам и аз между шамарите
Някой ловил ли е с две плувки ?? А да е изтървал и двете кълванета ???
За мен е неприемливо да ловя на две въдици които искат бърза реакция. / Например да гледам плувката дали ще трепне или пък ще ми се отпусне върха на фидера/.
Когато ловя на фидер обикновенно стои на една педя от мен , на мен или ръката ми е на дръжката.
Хвала на всекиго който хваща шарани с фидер - да речем 3 /три/ за 5 / пет / минути. Ако ще чакам рибата да се самозасече - за какво ми е фидер ??
Разбираемо е всеки да си е хванал някакъв тертип за ловене с тази пръчка , ама няма нужда де го натяквате на другите :D .
Със здраве.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

baralya написа:Чакайте да се набутам и аз между шамарите
За мен е неприемливо да ловя на две въдици които искат бърза реакция. / Например да гледам плувката дали ще трепне или пък ще ми се отпусне върха на фидера/.
Когато ловя на фидер обикновенно стои на една педя от мен , на мен или ръката ми е на дръжката.
Хвала на всекиго който хваща шарани с фидер - да речем 3 /три/ за 5 / пет / минути. Ако ще чакам рибата да се самозасече - за какво ми е фидер ??
Разбираемо е всеки да си е хванал някакъв тертип за ловене с тази пръчка , ама няма нужда де го натяквате на другите :D .
Със здраве.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023

п.п. Може би колегите ловящи и на двете заедно слагат прортеинови топчета "на косъм" на фидера , че да претръскват дребната риба до като ловят на плувка :D
Аз съм ловил и с двете- директен и фидер , но фидера вече не е "фидер" , разхлабвам повечко аванса и слагам много лека камбанка за да не се разсейвам от плувката. Пипането-по камбанката , самозасичането - по звука на аванса , естественно на куката на фидера или три царевици от кутийка или друга едра стръв ......По този начин на фидера имам хванати поне стотина шарана и амура от 1.5 до 4.5 кг. Отделно дето и на трите царевици (жълта кука номер 8/10), пак от време на време се хващат ситни каракуди и бабушки :roll:
Поздрави и Наслука :D
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Само да попитам,как събра 3 царевици на 10 номер кука :?:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Само да попитам,как събра 3 царевици на 10 номер кука :?:
Кука 12 качва три царевици , кука 8 качва пет царевици , куки 10 качват три+ един бял червей за "камбанка" , ако в гьола няма каракуди и други плевелни :D :D :D

Изображение

Изображение

п.п. ако ги увеличиш максимално в "галерията" възела и лопатката на куката се виждат над най-горната царевичка-не е на повода!
п.п.п. тая вечер в салатата ще има и кутийка царевица-покрай тези снимки :D :D :D
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Адаш , максимално голямата кука , която ползвам за шаран и амур , на плувка и фидер е жълта , номер 9 , МУСТАД ,
КОЛМИК- осмици , нямам :!:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

baralya написа:Чакайте да се набутам и аз между шамарите
Със здраве.
Никъде не съм писъл,че за 5мин.хващам 3 шарана,ползвам тази макара на свободни водоеми или на Марица и си чакам на царевица.Системата ми е включена и като запее аванса си хващам рибата.През другото време си ловя с щеката а фидера ми е на една ръка разстояние.А били ми обяснил какво ще правите с 5 въдици на дъно и ви удари на две.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
baralya
новобранец
новобранец

Мнение от baralya »

Това за броя на шараните и времето го дадох като пример за интензивен риболов и не съм си и помислял да го припиша на някого. Имам предвид че ако се търси шаран т.е. хвъляш за шаран целенасочено , няма смисъл да ползваш фидер. Работа ще свърши всяка друга пръчка тъй като в случая не се ползва върха за нищо , а да речем аванса на макарата. със същия успех може да се ползва и парче "морска пяна" и отворен бигел на макарата/ с пришипване на влакното с ластичка /.
Ако се вземе в предвид кошничката , като елемент от фидера-- може да се ползват доста оребрени тежести,т.нар. такъм "метод".
Разбира се възможни са най-различни комбинации от пръчки , макари и такъми-монтажи / шаранджиите им викат "последните два метра" :-) /
А и всеки е свободен да избере начин който най му приляга .
Относно ударите за 5 въдици и 2 удара. Радко но се случва. Разумното е да се приберат другите въдици ама обикновенно няма кой , а понякога е и доста трудоемко - ако са разпънати на 200+ метра .Ако рибите са големи се започва една гимнастика под и над кордите :-) а като наближи единия задържа щото и кепа обикновенно е един.
Абе... дай боже всекиму такива случаи
Поздрави !
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Съвсем внимателно пак ще се намеся, защото спорът много се разрастна.
За да не се повтарям :arrow:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 693#275693
Спорът е излишен защото:
1. Не е задължително да се включва системата бейтранър при всички условия на риболов, но когато е необходимо - го има.
2. Не е задължително авансът на бейтранъра да е съвсем хлабав. Може да се настрои така, че да има добра засечка и същевременно да пази от резки удари, защото във водоем където има и едри риби могат да ударят и на кука № 12 с бял червей, докато цъкаме платички.
3. Самозасичане vs чувствителност е баланс в монтажа към който се стремим. Тоест целта е хем да се регистрира кълването, хем при поемане на стръвта да се самозасече ако сме се забляли някъде. Аз лично измислих нещо в тая посока - ползвам лидер на който след противоуплитащата тръбичка нанизвам оливета такава, че да се движи "мазно", Това, съвместно с хранилка 60 гр, тънък брейд, опъната линия и връх 2-3 унции почти гарантира самозасичане на всякакъв размер риба.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Това което аз съм забелязал , е че шараните обикновено , 99% от случаите се самозасичат , а амурите на около 50%-предполагам че причината е по-твърдата уста. Става въпрос за риби до 4-5кг.По-големи с фидер не съм ловил-такива са били водоемите на които съм ловил.Нормално ползвам хранилки 40-60гр(без пълнежа).
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”