Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Костур
Модератор: bobopeli
- ribara_bboy
- новобранец
Костур
Каква стръв и захранка да използвам за костур и трябват ли ми някакви по специялни такъми?
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Re: Костур
Червей(бял-торен),рибета,блесни(вьртящи се предимно),може би малки воблерчета,туистери,части от рибета(опашка или нещо друго).За захранка нямам идеяribara_bboy написа:Каква стръв и захранка да използвам за костур и трябват ли ми някакви по специялни такъми?

- legion
- научил се да хвърля
Захранка хляб,ако го ловиш на торен или бял червей(малка плувка 1-2гр),но на червей излизат монго малки 10-15см максимум съм вадил.Виж на рибе е друга работа там е истината,кълве на всичко щипоци,мренки,кротушки,малки костурчета,червеноперки бе въобще каквото се сетиш,без захранка пляскаш тежкото и си свиркаш,а и на жабе става(около обяд и след обяд като е по-топло).
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

- ribara_bboy
- новобранец
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Костура може да го търсиш по няколко начина:
- на плувка-{1,5-3гр.}-а за стръв става бял и торен червей, малки рибета, скакалци а бре всичко що се движи;
- на дъно - стръвта е същата но с малко по-големи размери;
- на изкуствени примамки {лично аз предпочитам последния начин заради големите емоции}-за целта са ти нужни блесни и воблери(там разнообразието е голямо за това е най-добре да се гледа отношението цената/качество)
За повече инфо виж http://forum.nariba.com/viewtopic540.html.
Успех
[/img]
- на плувка-{1,5-3гр.}-а за стръв става бял и торен червей, малки рибета, скакалци а бре всичко що се движи;
- на дъно - стръвта е същата но с малко по-големи размери;
- на изкуствени примамки {лично аз предпочитам последния начин заради големите емоции}-за целта са ти нужни блесни и воблери(там разнообразието е голямо за това е най-добре да се гледа отношението цената/качество)
За повече инфо виж http://forum.nariba.com/viewtopic540.html.
Успех

brakonierite na salata
Ибреее... ко`стяка го изкарахте най-тъпата риба. Опитайте да ловите костури на корем над триста грма по софийските гьолове. Или зимата на "чепаре", да речем феврури месец. При кислороден глад. М-ду впрочем братушките имат теории как се лови костур, точно при кислороден глад през средата на зимата, кога ни шава много ни мърда. Друга опера е там където го има, излиза с чували. Дори и буркани се затвярят. По приемчивите и търговийка връзват. За пример, яз. Батак тази зима. На много хора им останаха празни "чувалите". А костур, бол.. за целият Китаец и праунука му. Едно време по Доспат му се мръщеха и бая псувни отнасяше, сега идат "шопе-те" със сонари да го търсят. Най-стръвната захранка за костур е хиронмус. Естествена храна, както и рибетата. Ако не ви се дават пари, спининга на костур е супер кеф.
хай
Според мен захранката при риболов на костур не е задължителна. На републиканското по подледен риболов използвахме за захранка хирономус и глина, но това е заради целта да уловиш повече от конкурента. Иначе на свободния риболов костура или го има, или го няма. Ако го има - кълве. Според мен по-важното е да улучим мястото и най-вече - дълбочината. Вероятно знаете, че костурът не може да изпуска въздуха от мехура си през у9стата, а го отделя през кожата, и по тази причина не може рязко да сменя дълбочината на местопребиваването си. И такива други неща.
Много добра риба е, една от любимите ми. Според мен се лови отлично както на рибе, така и на земен червей. Пиниз при закачането на червея - отрязвате му задното крайче и го набождате само там на куката, за да виси от нея свободно. Повишава резултатността.
Да живее костяка - царят на българските гьолове! Ура!
Много добра риба е, една от любимите ми. Според мен се лови отлично както на рибе, така и на земен червей. Пиниз при закачането на червея - отрязвате му задното крайче и го набождате само там на куката, за да виси от нея свободно. Повишава резултатността.
Да живее костяка - царят на българските гьолове! Ура!
-
- новобранец
отговор...
Хм,тая риба отдавна не я сбирам в живарника,ако все пак са по едри
става за мезе вечерта за биричката.

става за мезе вечерта за биричката.

-
- научил се да хвърля
костура не е по-борбен от кефал да речемStefko написа:Мисля че пренебрежението ти, колега, е незаслужено!!! Едрия костур е чудесен обект за риболов - невероятно красив, силен и ... вкусен противникХм,тая риба отдавна не я сбирам в живарника,ако все пак са по едри става за мезе вечерта за биричката.

Кефал-ти мислиш за всичко 

- legion
- научил се да хвърля
Поне 2 пъти по борбен е от кефал със същите размери е поне докато не си покаже главата над водата и не се успокои,но иначе е голям дзвер особено на тежко,понеже е лакомо говедо налапва много на дълбоко(направо нагълтва) и удри само 1-2 пъти и после спира и ако не си мернал момента в който е ударил може да си чакашш,а той седи си седи мирно и кротко и чак като почнеш да го вадиш започва яростно да се мята във всички направления и ако има трастика по брега почти сигорно е че ще се забие там.Тъй че хич не е за подценяване да не говорим че месото му е много по сладко от това на кефала.
А като казахте че голям костур се лови на малки костурчета,как става магията пробвал съм на няколко пъти с малки костурчета(7-8см закачени за долната устна с единична кука размер 2 или 3),но без успех.Колко голями трябва да са малките костурчета,каде се закачат на каква кука

А като казахте че голям костур се лови на малки костурчета,как става магията пробвал съм на няколко пъти с малки костурчета(7-8см закачени за долната устна с единична кука размер 2 или 3),но без успех.Колко голями трябва да са малките костурчета,каде се закачат на каква кука

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.