Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Наздраве, Люси!
Моят паламуд отиде само на лакерда, така най-го харесвам. А с мерло или мавруд как вървиии...
Моят паламуд отиде само на лакерда, така най-го харесвам. А с мерло или мавруд как вървиии...
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Да има Танко, да имаааа......
....За салата..........
.....За мезе..........
.....Пържен....
....За зимнина.......




Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Браво,всички ловиха доволно на юг.
Тонове паламуди се извадиха.
Такава силна година никой не помни.
Размазване беше.
Пусна едната въдица,другата от дясно,
Удря на едната удря и на другата,
Едновременно по 4риби на веднъж,
Капитана кара лодката,спира мотора
Хвърля докато вадиме на кастинг,
До джурума и му удря веднага.
Голем кеф беше.
Сафрид,попчета,и чернокопи не ги
Броя,лефери малко имаше.
Тонове паламуди се извадиха.
Такава силна година никой не помни.
Размазване беше.
Пусна едната въдица,другата от дясно,
Удря на едната удря и на другата,
Едновременно по 4риби на веднъж,
Капитана кара лодката,спира мотора
Хвърля докато вадиме на кастинг,
До джурума и му удря веднага.
Голем кеф беше.
Сафрид,попчета,и чернокопи не ги
Броя,лефери малко имаше.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14979
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Здрасте ви муцкОФФци
Да ви споделям , че вчера беше мей би беше последното интервентиране на онова ми пет сантимово образувание дето ги извадиа преди време .
Мога със задоволствие да пофала сите лекари по линията , от диагностици , през хирурзи та до пластици .
Сичко излиза , че е на шеС , последно пластиците направиха да нема ни дупки , ни вдлъбнатини там дето е седела гадта . Едно гладко та ча се лизга пръстето къ го прокараш изотгоре му . Даже искаха и белего да ми маанат ама он си ми аресваше и им казах да го не пипат .
Изследванията сите са нашеС и лошо нема
Ся си пробвам новата месна хоме мъде продукшън и си се радвам колко съм надобрел в колбасопроизводителството .
Толко благо се получава , че се чудим след десетина годин къ се пенционирам предсрочно дали да не си отворим едно бутиче у в центъро , некъде къде Гарибалди мей би и да шиткам дъ бест благини на ценители
Друго , да пофалим и собственичката на еко био нам си краварника над квартала дето наторява печурковите ливади та да има гъбета бол .
Начи най-накрая му фана цаката на суперските кашкавалец и сиренце с което ме обле с нирваната на благо на небцето поднасяща млекопроизводителка в комшийство , па било то био , еко и пр.....
пп - гледам Люсе се завърнал с гръм и трясък
Да му е здрасти от мене

Да ви споделям , че вчера беше мей би беше последното интервентиране на онова ми пет сантимово образувание дето ги извадиа преди време .
Мога със задоволствие да пофала сите лекари по линията , от диагностици , през хирурзи та до пластици .
Сичко излиза , че е на шеС , последно пластиците направиха да нема ни дупки , ни вдлъбнатини там дето е седела гадта . Едно гладко та ча се лизга пръстето къ го прокараш изотгоре му . Даже искаха и белего да ми маанат ама он си ми аресваше и им казах да го не пипат .
Изследванията сите са нашеС и лошо нема

Ся си пробвам новата месна хоме мъде продукшън и си се радвам колко съм надобрел в колбасопроизводителството .
Толко благо се получава , че се чудим след десетина годин къ се пенционирам предсрочно дали да не си отворим едно бутиче у в центъро , некъде къде Гарибалди мей би и да шиткам дъ бест благини на ценители

Друго , да пофалим и собственичката на еко био нам си краварника над квартала дето наторява печурковите ливади та да има гъбета бол .
Начи най-накрая му фана цаката на суперските кашкавалец и сиренце с което ме обле с нирваната на благо на небцето поднасяща млекопроизводителка в комшийство , па било то био , еко и пр.....
пп - гледам Люсе се завърнал с гръм и трясък

Да му е здрасти от мене

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Доста ми е натоварено през риболовния сезон,тия паламуди
Объркаха в последния момент,
Приоритетите,и ме търсиха
Като за световно да набачкам
Паламудени,за всички приятели.
Преуморих си доста ръцете,
Нямах сила и да пиша по телефона,
С който и да е.
Сега се опитвам да почивам,
Но идват маси,празници и т.н.
Днес си сипете за ЧРД на жена ми.
Тръгваме към кръчмата
Объркаха в последния момент,
Приоритетите,и ме търсиха
Като за световно да набачкам
Паламудени,за всички приятели.
Преуморих си доста ръцете,
Нямах сила и да пиша по телефона,
С който и да е.
Сега се опитвам да почивам,
Но идват маси,празници и т.н.
Днес си сипете за ЧРД на жена ми.
Тръгваме към кръчмата


Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Написах му и чакам, а вие...????............


Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Ч.Р.Д. на съпругата ти Люско,жива и здрава да е.Весел празник. 

Късмет.Всичко е до късмет. 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14979
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Люсе да ти е жива и здрава 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Батко Емо
- разбира нещата
- Мнения: 1089
- Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 1:25 pm
- Местоположение: гр.Перник
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Здрасте!Кой е ловил догодина па така!
Некой ако има желание да сподели как праи саламурата за лакерда,имам 3-4 парчета? 


Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Аз се водя те от тоя рецепта https://www.hungryshark.eu/2016/11/lakerda/
като предварително, още преди да я нарежа и сложа за осоляване, обезкостявам рибата и много хубаво я измивам. Още по-добре е, рибата да престои 24 часа не просто в сол, а в гъста солна саламура, преди да я туриш в буркана. Рецептата е доказана, трети сезон от моята лакерда по-добра не съм ял!
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
А, още нещо - аз лично му давам поне седмица (две най-добре) да зрее, както е в хладилника, ама вие у Перник не сте много търпеливи, та...
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Аз я нарязвам на трахули,
Кръгчета и обилно в морска сол.
Да извади кръвта,и да поеме сол,
Колкото и трябва около денонощие,
Може и повече според вкуса.
Солта може да се смени първата,
И ще е по добре да седи в суха.
После я слагам във вода и оцет,
За час,и я отцеждам в гервиз.
Кипвам олио,да загрее и да изстине.
Може и в зехтин,но я правя с каквото
Имам налично може 50/50олио зехтин.
На Буркан 10,15зърна черен пипер,
Дафинов лист и въртя капачката.
И в хладилник за 20дена.
Чернокоп,пак така но 20часа в оцет,
След 5,6часа преди това в сол,
Ако е дребен по малко в сол.
Че му е нежно месцето.
Ачо ще му пратя за Коледа ,
По нашия канал,както и малко
Флуоро и чернокопче да я пробва.
И един веян паламуд че не е пробвал,.
И един замразен да пробва.
А сега наздраве.
Пав ще го посетя по натам,
Като стане новото зареждане,
Че бачкам и не смогвам и да готвя.
Риби,пък и мачове,празници
Да сте живи и здрави всички.
Кръгчета и обилно в морска сол.
Да извади кръвта,и да поеме сол,
Колкото и трябва около денонощие,
Може и повече според вкуса.
Солта може да се смени първата,
И ще е по добре да седи в суха.
После я слагам във вода и оцет,
За час,и я отцеждам в гервиз.
Кипвам олио,да загрее и да изстине.
Може и в зехтин,но я правя с каквото
Имам налично може 50/50олио зехтин.
На Буркан 10,15зърна черен пипер,
Дафинов лист и въртя капачката.
И в хладилник за 20дена.
Чернокоп,пак така но 20часа в оцет,
След 5,6часа преди това в сол,
Ако е дребен по малко в сол.
Че му е нежно месцето.
Ачо ще му пратя за Коледа ,
По нашия канал,както и малко
Флуоро и чернокопче да я пробва.
И един веян паламуд че не е пробвал,.
И един замразен да пробва.
А сега наздраве.
Пав ще го посетя по натам,
Като стане новото зареждане,
Че бачкам и не смогвам и да готвя.
Риби,пък и мачове,празници
Да сте живи и здрави всички.

Риболовци.
- Батко Емо
- разбира нещата
- Мнения: 1089
- Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 1:25 pm
- Местоположение: гр.Перник
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Те така Ви обичаме!!!
Много точни съвети,за което благодарим!
Че остаим едно бурканче у багажнико,кой случи....случи! 



- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14979
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Тия педерчета от Луфтханза точно летището на Франкфурт ли требваше да бойкотират ?
Ич им не иде на акъл , че детко у във вторник требе да лети с тех от там и може да му съсипят част от коледната ваканция
Ич им не иде на акъл , че детко у във вторник требе да лети с тех от там и може да му съсипят част от коледната ваканция

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов