Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
Телемач ,мач, фидер или болонеза за риболов за зарган, Може би трябва повече от 1 пръчка.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- orion30
- разбира нещата

Re: Телемач ,мач, фидер или болонеза за риболов за зарган, Може би трябва повече от 1 пръчка.
Хайде и аз като истински хвалипръцко да се изфукам.
Считано от вчера 01.12.2109 съм със следното бижу:

https://www.angel-discount24.de/Balzer- ... ro-55-395m
Вчера я пробвах с Братовчеда /eladjia/, моята е малко по твърда и по тежка от Зомби Карп Мача.
Мята перфектно, лепне в ръката, дистанции се постигат с лекота, сафрид не хванахме.....
За мен Коледа дойде
Ако видите двама "манекени" по буните ние сме....
Считано от вчера 01.12.2109 съм със следното бижу:

https://www.angel-discount24.de/Balzer- ... ro-55-395m
Вчера я пробвах с Братовчеда /eladjia/, моята е малко по твърда и по тежка от Зомби Карп Мача.
Мята перфектно, лепне в ръката, дистанции се постигат с лекота, сафрид не хванахме.....
За мен Коледа дойде
Ако видите двама "манекени" по буните ние сме....
Re: Телемач ,мач, фидер или болонеза за риболов за зарган, Може би трябва повече от 1 пръчка.
За зарган съм супер доволен от телемач Daiwa NINJA LAKE TROUT 4.2м
Тя си е правена за риболов на бомбарда.
Здравейте колеги, хареса ми клипчето с риболова на зарган. Може ли да споделите къде точно е тоба местенце и аз да пробвам.blackassy написа:За зарган съм супер доволен от телемач Daiwa NINJA LAKE TROUT 4.2м
https://www.amazon.de/-/en/Daiwa-Aquali ... QR43VBS2YT Това е най доброто , корто е излязло за този риболов в света за миналата година!!!
Daiwa Aqualite Power Float 4.20 m 15-50g Fried Fish Rod...Пичове , това е пръчката !!Има я и в по твърд вариант. Цената е добра за такова бижу !!
Ок, но който не разполага с толкова място в багажника? Аз лично съм с един телескоп 20-80гр., сгънът е около 1м. и ми върши чудесна работа, стига рибата да е има и да кълве.
Още един глас за Aqualite Power float 4.20 15-50 ... ама по-често траля заргана с Palms Lurk Shooter 8-25
Колеги интересува ме тази въдица ТЕЛЕМАЧ PENAX VIKING MATCH 4.00М (50-100ГР) дали някой я има и да ми даде малко информация това (50-100 гр) е написано за украса или въдицата може да работи с тежести 70-80 гр.дали става за чепаруване от брега и тнт.
Пенакса съм я ползвал от приятел. Оптималните тежести са между 30гр и 60гр. 70гр и нагоре и идват вече тежки , но ги издържа без много напън. По принцип е масово позована за морските кефалови на дъно. За чепаруване е доста тежка дори и според собственика. За мен също е абсурдно тежка за боравене нонстоп в ръката.
Благодаря за информацията.Трябва ми въдица за риболов на карагьоз с чепаре от брега, там се налага някой път да се ползват тежести 70-80гр. когато има големи течения.Шаранджийки ,фидери и сърфове за мен не стават мисля си ,че някой МН спининг или някакъв телемач подобен на горепосочения ще свърши работа ,а питам защото повечето телемачове немогат и половината на това което пише на тях да изхвърлят без да се счупят