Айде и аз със проблем!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Nedeltcho Delev

Айде и аз със проблем!!!

Мнение от Nedeltcho Delev »

Колеги помагайте,имах проблем със спирачките на колата,смених феродото и дадох дисковете да ми ги шлайфат в АРЗ Първомай,след като ги поставих педала на спирачката ми почна да трепери целия нещо се получава като при АБС но в много повече трептене,то не е и трептене ами педала ходи нагоре и надолу,възможно ли е това да е от шлайфането или има друг проблем.Притеснен съм много защото наближават празници и срещата пък колата повредена.Ще взема всяко мнение за сериозно и под лупа,че няма време.Някой имал ли е такъв проблем.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Айде и аз със проблем!!!

Мнение от ceno cenov »

Провери да не ти е блокирало спирачно цилиндърче.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

не се претеснявай,това е тъка защото не са ти са напаснали (ошлайфали )накладките.
ще се оправи след като се покара. :smt023
Изображение
Аватар
fish slavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fish slavi »

След престъргване на дисковете ,и при моята "щайга" се появи същия проблем.Сложих и други- втора употреба, и нещата се успаха.
Аватар
karavelov
новобранец
новобранец

Мнение от karavelov »

Колега, аз на твое място щтях да сложа нови дискове вместо да шлаифам старите.При мен се получава голяма вибрация когато намалявам от висока скорост (над 80 км/ч) и ми казаха да си сменя дисковете.Все пак със спирачките не се правят компромиси!!!Колкото и да струва. Успех.
Nedeltcho Delev

chipi_ написа:не се претеснявай,това е тъка защото не са ти са напаснали (ошлайфали )накладките.
ще се оправи след като се покара. :smt023
Същото ми каза и директора на давода където ми шлайфаха дисковете но майстора където я карах ми каза,че не са ги центровали добре и от там идва проблема,спомена ми за нови дискове/предни вентилирани/но и той не е сигорен,иначе си кове на място но като натиснеш леко педала почва да подскача :evil:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Бат Неделчо провери си все пак цилиндърчетата .Има спрейове за почистване на спирачки.Пръскат се цилиндрърчетата и прожини и всичко по спирачките да се почисти феродото отделено при стъргането .Подскачането е баш от накладкиите не са се паснали по диска.Но ти ги почисти все пак.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Според мене не са изшлайфани добре,преди и аз съм имал този проблем но след прецизен шлайф се оправи :smt023.
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Нямам думи :roll: Постъпката ти е тъпа та тъпа.... :roll: Да не караш картофи .... живееш в 2008 година, да беше питал преди да предприемаш действия на 16-годишен....... :roll: Сега всички инженери ще ти викат спокойно, няма проблем, ма ко влезеш в панделата, колко от тях ще ти носят цигари А? :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз ти препоръчах да провериш цилиндърчетата защото при мен така се получи както при теб. Веднага ми казаха нови дискове, но добре че майсторчето ми не прибързва и първо разглоби спирачките. Оказа се че се скъсал единият предпазващ маншон на цилиндърчето и вътре са влезли песъчинки, които му пречат да се върне докраи. Почистване и всичко стана ОК.
Ако и при теб се е получило така добре ако са объркали дисковете при центровката - лошо. :?
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Има два варианта,абсурд е да е от цилиндрите ,или са изкривени при шлайфа или при поставянето между диска и главината е попаднал боклук и диска неможе да легне равно достатъчно е 0.1мм отклонение и веднага се получава биене.
Nedeltcho Delev

ivo75 написа: .Подскачането е баш от накладкиите не са се паснали по диска.Но ти ги почисти все пак.
Значи предните накладки са нови а задните старите но не са износени имат още дълго да карат затова ги оставих но и задните дискове са шлайфани демек и четирите,май забравих да ви кажа за модела на колата-МАЗДА 626 92год.

AL KAPONE проблема ми е от снощи и колата не съм я карал,там е проблема,че не съм 16-годишен а няма време за реагиране остават ми два дена до празниците и трябва да се пътува.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

покарай малко ако няма промяна, сменяй.
явно шлайфа няма да е както трябва.
Изображение
Nedeltcho Delev

Поборников написа:Има два варианта,абсурд е да е от цилиндрите ,или са изкривени при шлайфа или при поставянето между диска и главината е попаднал боклук и диска неможе да легне равно достатъчно е 0.1мм отклонение и веднага се получава биене.
Поборников това е идея защото като ги слагах много бързах и е възможно нещо да има между главината и диска,не е от цилиндърчетата или водещите болтове защото точно това ми беше проблема да почна да ги оправям,до този момент нямаше такова трептене а след като ги монтирах отново.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Nedeltcho Delev написа:
Поборников написа:Има два варианта,абсурд е да е от цилиндрите ,или са изкривени при шлайфа или при поставянето между диска и главината е попаднал боклук и диска неможе да легне равно достатъчно е 0.1мм отклонение и веднага се получава биене.
Поборников това е идея защото като ги слагах много бързах и е възможно нещо да има между главината и диска,не е от цилиндърчетата или водещите болтове защото точно това ми беше проблема да почна да ги оправям,до този момент нямаше такова трептене а след като ги монтирах отново.
Значи имах го същия проблем исе оказа че една люспа ръжда е попаднала между главината и диска и болтовете я стягат на криво,педала направо подскачаше.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”