Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Айде и аз със проблем!!!
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
Re: Айде и аз със проблем!!!
Поборников написа:Значи имах го същия проблем исе оказа че една люспа ръжда е попаднала между главината и диска и болтовете я стягат на криво,педала направо подскачаше.Nedeltcho Delev написа:Поборников това е идея защото като ги слагах много бързах и е възможно нещо да има между главината и диска,не е от цилиндърчетата или водещите болтове защото точно това ми беше проблема да почна да ги оправям,до този момент нямаше такова трептене а след като ги монтирах отново.Поборников написа:Има два варианта,абсурд е да е от цилиндрите ,или са изкривени при шлайфа или при поставянето между диска и главината е попаднал боклук и диска неможе да легне равно достатъчно е 0.1мм отклонение и веднага се получава биене.
е ТЕ това е
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Пак Нямам думи.....Nedeltcho Delev написа: и трябва да се пътува.

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
AL KAPONE написа:Пак Нямам думи.....Nedeltcho Delev написа: и трябва да се пътува.![]()
![]()
Бе човек ти не разбрали че това ми е проблема,не искам да пътувам с повредени спирачки и се допитвам до Вас да ми дадете акъл да остраня повредата,мен да не ме е таковал луд,че да да тръгна с такива спирачки

има няколко причини да тресе:най вероятно неса центровани при шлайфа почти 100% но има вероятност ако са вентилирани
да има пукнатини между двете части на диска това от личен опит
да има пукнатини между двете части на диска това от личен опит
-
- кандидат преподавател
Да не те бутаме пак като на предишната среща,аз ти казах че тази кола е само да возиш мацките по центъра на Димитровград а не за риба,вземи си една Лада Нива да немаш проблеми с риболова. 

Поборников написа:Да не те бутаме пак като на предишната среща,аз ти казах че тази кола е само да возиш мацките по центъра на Димитровград а не за риба,вземи си една Лада Нива да немаш проблеми с риболова.

Аз да не би да не те бутах,кой закъса с лодката А,ти да си вземеш джип

Майтапа си майтап на мен ми е стричено лайното.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Физика ако си учил навремето щеше да ти е ясно, че метала като се нагрява и разширява, после истива се разкалява, има микро-пукнатити, които не можеш да видиш с просто око, центърът на тежеста е навсякъде различен според плътноста на метала!!! Да рециклираш 15 годишни спирачки, които отдавна са си дали своето.... незнам

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Това биене на педала се получава само когато има искривен диск. Може да се получи искривяване на диска и когато се напъва да се върнат цилиндрите,за да се поставят накладките ако нямаш специална за това скоба.Шлайфиста-стругара ако е професионалист не може да допусне искривяване при шлайфа,тъй като се прави специална главина според модела на дисковете и се центрова преди да се качат дисковете за шлайф.
.Ако се появи sirius3 може да даде компетентно мнение по въпроса за шлайфане на кавото и да било.
Това е моето мнение -успех Батьоо!

Това е моето мнение -успех Батьоо!

-
- и господ не е толокова добър
Брат ходи си купи нови,няма да струва повече от 100лв със смяната.На мене ми се отдели диска от основата и то при изпреварване,прибиране и натискане на спирачка.Дисковете бяха почти нови.При шлайфането са ти го изкривили,разкалиил и куп други глупости.Не си струва за 100лв да си рискуваш живота и този на другите. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nikaro
- ще става разбирач
Бат Неделчо от дисковете е бъди сигурен.Няма вариант да е от цилиндърчето ако беше това щеше
да дърпа наляво или надясно или щеше да задържа някое кололело.За боклук или ръжда също
не може да става въпрос,защото това може да е проблем,когато си с главина но при диска
не може да се получи.Моят съвет е да свалиш накладките и да провериш дали на някоя не се е
отлепило феродото.Нищо,че са нови.При турските е напълно възможно да се случи.
Ако не е това сменяй дисковете без да се замисляш.
Надявам се да съм бил полезен
да дърпа наляво или надясно или щеше да задържа някое кололело.За боклук или ръжда също
не може да става въпрос,защото това може да е проблем,когато си с главина но при диска
не може да се получи.Моят съвет е да свалиш накладките и да провериш дали на някоя не се е
отлепило феродото.Нищо,че са нови.При турските е напълно възможно да се случи.
Ако не е това сменяй дисковете без да се замисляш.
Надявам се да съм бил полезен

Колеги, на мен точно това ми е работата, струговал съм поне 300 диска досега, и със сигурност знам, че причината а в стругаря
Ако са изтънели много е по добре да се сменят с нови.
Да ме извинят колегите, ама някои мнения са малко смешни

Ако са изтънели много е по добре да се сменят с нови.
Да ме извинят колегите, ама някои мнения са малко смешни

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не му мисли бате!На 1-ви разтоварвам,разпъвам,оставям Илийката и Ивака да пазят и ти идвам на гости в Димитровград!На 2-ри товаря Мима и цепим за срещата,пък ти когат сколасаш! 
п.п.Пуста среща-вчера сменях лагери на главините!

п.п.Пуста среща-вчера сменях лагери на главините!

Някой може ли да се ангажира да обобщи мненията до тук и да каже според него проблема,според мен не е неразрешим но ще ми отнеме време и средства което в момента са ми много важни но както казва АЛ КАПОНЕ живота ми е най-важен.
Прати ми ги по куриер да ти ги изправя 

- ceno cenov
- разбира нещата
Накрая ще се окажа прав, но нека го поизмъчим малко
Тия хора в АРЗ за пръв път виждат диск и струг?

Тия хора в АРЗ за пръв път виждат диск и струг?