Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
Неска как се бех заканил си намерих малце време та да отскокнем до Кърлежово .
БахБааМу !
Тиняк , тиняк , та докъ стигнем от хасвалто до гората бех куту авганистанец в гарнизонка
Убавото беше , че къ стигнах до нея още от самото начало се беше уринало от лУбимия на буля пачи крак , от който подбирателно брах едричък , умешан с по некоя наситена с протеин манатарка каквито не бера по принцип .
Тека и тека нема кво да ги праим на тоя етап ако наберем много гъби и си бех земал малечко торбе от типа на еЛБи торбетата което напълних за нема и пет минути и обратно през тиняко къде мпсто ....
Добре , че си бех зел резервни дреи та правих стриптиз на шосето и се преоблекох оти после немаше да можем да си изперем колата .
Та общо взето с те това буля пълни една тава у в момента та да я опекне с копър , чесън и масло докът ми пече едни мръве с ук на тиганьот
Къ се приберем след около дваесетина денове от бирения воаяж по Австрия , Чехия и Германия ще одим да си наберем повече ако има и те тека
БахБааМу !
Тиняк , тиняк , та докъ стигнем от хасвалто до гората бех куту авганистанец в гарнизонка

Убавото беше , че къ стигнах до нея още от самото начало се беше уринало от лУбимия на буля пачи крак , от който подбирателно брах едричък , умешан с по некоя наситена с протеин манатарка каквито не бера по принцип .
Тека и тека нема кво да ги праим на тоя етап ако наберем много гъби и си бех земал малечко торбе от типа на еЛБи торбетата което напълних за нема и пет минути и обратно през тиняко къде мпсто ....
Добре , че си бех зел резервни дреи та правих стриптиз на шосето и се преоблекох оти после немаше да можем да си изперем колата .
Та общо взето с те това буля пълни една тава у в момента та да я опекне с копър , чесън и масло докът ми пече едни мръве с ук на тиганьот

Къ се приберем след около дваесетина денове от бирения воаяж по Австрия , Чехия и Германия ще одим да си наберем повече ако има и те тека

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Смених буковата гора с дъбова и комарите изчезнаха.Ама и пачият крак с тях,но за сметка на това се появиха манатарки.Повечето бяха много млади,тепърва започват.

много млади гъби,трябва повече концентрация,за да ги видиш

много млади гъби,трябва повече концентрация,за да ги видиш
- G.Petkov
Времето се стопли, но прогнозата ми за изобилие се провали !
По моите места не растат млади гъби, а вече порасналите са доста увредени от червейчета.
Също, гъбите продължават да са в ниското и по слънчевите места.
На високо и в дебела сянка не сам намерил нищо.
Ето я гората, поне имаше горски ягоди, та разнообразих менюто.

И малко гъби, след почистването една събрах за един тиган,

По моите места не растат млади гъби, а вече порасналите са доста увредени от червейчета.
Също, гъбите продължават да са в ниското и по слънчевите места.
На високо и в дебела сянка не сам намерил нищо.
Ето я гората, поне имаше горски ягоди, та разнообразих менюто.

И малко гъби, след почистването една събрах за един тиган,
-
- ще става разбирач
Гъбите още са на около 1000м.Манатарките вече взимат превес над пачия крак.Който има повече време може да направи добър излет.
Класическа дъбова манатарска гора

и част от манатарките

Класическа дъбова манатарска гора
и част от манатарките
Днес слязох по ниско(800м) с някаква надежда за манатарки, ама няма ги никакви, намерих около 20, но пробрах само 6. Иначе пачият крак продължава да дава, напрасках 11кила. Този път смених тактиката, на отиване подминавах цели групи, които обрах на връщане, да не ги влача в двете посоки. Гледам много лютива млечница е излязла, но кой ли я бере нея.
Днес на път през Бързия се оглеждах какво продават покрай пътя. Имаше три сергии с пачи крак и много едри печурки, като паници. По този край им викат магарешници, мисля научному е едроспорова печурка, расте по високопланинските ливади. Един познат от Берковица ходи с джипка по билото и оглежда с бинокъл, много ги тачи и всяка година консервира много от тях.
- G.Petkov
И аз съм виждал по пазарите от тези печурки.
А освен това, ги има в подножието на Стара планина около София,
Но през есента - растат и в широколистни и в иглолистни гори, което е малко странно.
На открито не съм ги виждал.
Намирам ги рядко, но има.
Гуглата на пораснала печурка е с диаметър между 20 до 30 см.
Имат хубав аромат, стават за ядене, макар и малко жилави.
В смърчовия пояс на Витоша, около 1500м.н.в., август и септември излиза една печурка , не знам точно кой вид е, с доста прилични размери, Ф- то го докарва до 30см. Учудих се доста да намеря печурки във вековна смърчова гора.
- Батко Емо
- разбира нещата
Хай!Ако миришат на мастика спокойно ги задушавай
и с бело жинце 

Вече не! Личното ми мнение е,че диворастящата печурка е най- вкусната гъба, но от 92г. не ги ям . Не знам тогава карболка ли набарах, ама два дена не станах от тоалетната. От тогава ям само култивирани, въпреки че вкусът им е далече от дивите. Иначе тези от смърчовете ги обрах и дадохме с братчеда на един негов познат. Много ги хареса и питаше за още.
-
- ще става разбирач
Вчера следобеда бях по костинбродско и реших да се разходя по едни невзрачни ливади.Намерих няколко печурки,но ги бяха почнали червеите,все спасих 4 за един тиган.Имаше и хубави диви ягоди,ама само ги опитах,че бяха прашни.

А днес смених дъбовата гора с букова и резултатът бе повече от добър.На същите места,на които брах миналата седмица пачия крак пак имаше огромни количества.Този път по-едър и чист.Много ползотворен излет-за два часа 4 кила.И не обрах всичко естествено.

Доволно
А днес смених дъбовата гора с букова и резултатът бе повече от добър.На същите места,на които брах миналата седмица пачия крак пак имаше огромни количества.Този път по-едър и чист.Много ползотворен излет-за два часа 4 кила.И не обрах всичко естествено.
Доволно

гъбаркане пред Петровден
- Батко Емо
- разбира нещата
Даа!Пачи ноуго,за разнообразие понеже нема маниту търсете булки
йедри са сега! 

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."