Информация

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Информация

Мнение от acioice »

Колеги кажете каде калве около София (100км в посока) всякакъв вид гьолове, било то платени и неплатени само да калве.
Благодаря на тия които ще се отзоват
Жоро

Мнение от Жоро »

Две поредни недели ходя на Братушково. Язовирът е чист, малък и платен (2лв. на пръчка и 3.50лв/кг. шаран). Кълве на царевица на плувка и дъно. Пишман рибар съм, но извадих на плувка 5 бр. около 2 - 4 кила. два пъти ми скъса повод 0.20, а малките кълват нонстоп на царевица и торен. :D
acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от acioice »

има ли някаква друга риба освен шаран?
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Щом питаш и за платени те : Панчарево плажа - щука на блесна , сом на воблер , пъстърва на малки воблери и блесни и на бял червей , шаран и амур на почти всичко стига да захраниш . На Герман гореспоменатите видове + есетра но там не дават да се лови на спининг и трябва да инпровизираш. На Иваняне канален сом и шаран но само до тръстиките - захранваш добре и ловиш на плувка с мартеничка ( бял + торен ) или консервирана царевица . Ако питаш мен бягай на язовир Искър на Щъркелово гнездо сега там кълве здраво костура като излизат и съвсем прилични екземпляри пък и ти трябва само риболовен билет .

НАСЛУКА :!: :!: :!:
Жоро

Мнение от Жоро »

Там говорят за бяла риба и толстолоб, но аз не съм виждал, както не съм и гонил, така че............
acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от acioice »

до тук което сте написали всичко е супер ще трябва да взема решение .
но ако има някои с още инфо ще съм му благодарен
можете ли да кажете как да стигна до гьола на герман и по точно каде кълве на щъркелово гнездо (има ли определени места и т.н.)
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

За Герман - намираш се на караулката на Горубляне и идваш от Младост ( примерно ) , та значи продължаваш напред по околовръсното и като минеш Баварската къща свиваш в десно , после кат стигнеш селото веднага в лево и си точно на гьола , ако е събота или неделя ще се ориентираш по многото коли .

За Щъркела - ако си без лодка се завърташ до некои от ресторантите ( по добре до Академика щот там народа е с пъти по-малко отколкото на ресторант Щъркелово гнездо ) сега нема джетове , сърфове и плувци и костура гони рибетата които от своя страна се навъртат около ресторантите които пък са върли почитатели на екологията и изхвърлят мръсните си води в язовира ( и после ние пием водата от там ) и с тях събират рибетата . Ако имаш лодка пак там , захващаш се за некоя от шамандурите и си ловиш . За от брега най ефективни са малките рибки следвани от кастмастера и утежнена въртележка . От лодка отвесна блесна , кастмастер , малка клатушка дават перфектни резултати !

НАСЛУКА :!: :!: :!:
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Жоро написа:Там говорят за бяла риба и толстолоб, но аз не съм виждал, както не съм и гонил, така че............
Бяла имаше преди две седмици ама кълвеше само на .......... кеп . Толстолоб също има ама не е нищо особенно 0.500 - 3 кг , за него захранваш яко до шавара мяташ на плувка с лежащо подвижно олово малко по - тежко от плувката , примерно плувка 6гр олово 7гр ( няма нужда от по малка плувка или по леко олово щот стръвта требва да си седи на едно място а там първо е 1 -1.5м , второ често си подухва вятър ) , повод около 40см със стръв парченце стиропор ( по добре жълт ) , слагаш по тежка кована кука така че като закачиш стиропора да не я вдига повече от 1 - 2см от дъното , толстолоба идва на захранката и почва едно угощение един пир и докато филтрира мляното кюспе ( ще ти трябват около 5 - 7кг от него за захранка ама кат отиваш към Мало Бучино / все пак предполагам че за там е поста ти / на Суходол има пазар и там кюспето е евтиния ) всмуква куката със стиропора . Казват че имало 5 -6 майки по 15кг ама знае ли се ?

НАСУКА!!!
stefan

Мнение от stefan »

Павел Иванов написа: слагаш по тежка кована кука така че като закачиш стиропора да не я вдига повече от 1 - 2см от дъното
Да попитам,ако стиропорът повдига куката,какво я задържа на 1-2см над дъното и й пречи да се издигне на 40см,колкото е дължината на повода?
Аватар
Gl0bE
новобранец
новобранец

Мнение от Gl0bE »

пич пробваи на Долни Догров ! там върви всичко и щука и оклеи и каракуда и червеноперка !
LsD > Gl0bE <
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

stefan написа:
Павел Иванов написа: слагаш по тежка кована кука така че като закачиш стиропора да не я вдига повече от 1 - 2см от дъното
Да попитам,ако стиропорът повдига куката,какво я задържа на 1-2см над дъното и й пречи да се издигне на 40см,колкото е дължината на повода?
Ми те в това е тъпотията :cry: Требва да я цопкаш куката със стиропора пред теб до брега и ако лежи на дъното да слагаш по - голем па после да го подрезваш докат я налучкаш пуста му плаваемост ама нищо така тамън време минава и захранката привлича рибата ( е не винаги де :D ) .
kiilsp
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kiilsp »

колеги. дайте инфо за щъркелово гнездо как е там във момента благодаря предварително
jonik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от jonik »

каде е тоя гъол на иваняне
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”