Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Разисквания по темата воблери !!!
Модератор: sestrata
- krokibg
- учете се от него
Re: Разисквания по темата воблери !!!
Във началото като излезнаха тези модели,веднага ги пробвахме,но нещо нямат голям ефектGODFATHER написа:Към Любака- А за рапала ДТ кои разцветки работят за р.Марица и ДТ 10 или ДТ 16????

Нямам виждане за тези реки и нищо немога да кажа.Ако ти си ловил по Марица или поне можеш да направиш някаква разлика между нея и визираните от теб реки,тогава може според големините на посочените от мене воблери,които са се доказали по Марица,можеш да си вземеш от тях и да пробваш.Казал съм не еднократно че съм снимал само примамки/воблери/ които са се доказали като ловджий и лично са изпробвани от мене нееднократно и са уловили риби каквито никой друг воблер тук във форума не е правил освен тези модели.Факт който може да се потвърди от многото колеги,който се занимават със този вид риболов от доста години и точно със тези примамки.fishingmania написа:Здравейте.И аз ще задам своя въпрос.Моля да ми препоръчате воблери,блесни които да са удачни за ловене на пъстърва сом,щука и костур на язовири и реки.Прочетох форума но се обърквам.Главно за язовири става въпрос под Върба,Върбица,Искър.А реки не големи от рода на Опицветската,Трекляно,Лакетица.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Може ли да ми помогнете,че от скоро съм "спинингист"-ако мога да се нарека такъв,тези воблерчета за каква риба могат да ми помогнат.

Благодаря предварително имам още към едни воблери питане но не съм ги снимал.
Благодаря предварително имам още към едни воблери питане но не съм ги снимал.
- krokibg
- учете се от него
РуменПк,съжалявам но нито един от тези модели неползувам и изобщо никаква информация немога да ти дам за тях,но явно съ някакви ментета.Личи си по направата.Пробвай ги обаче,малко по-настоятелно,защото мисля че има два които ще ловят кефалчета и костур.Това са на голямата снимка,едни като бабалюги,със една кукичка.Само това мога да кажа на пръв поглед.Другите,никога небих си ги купил !!! Все пак,проба му е майката и ще се убедиш за няколко дни въртене 

-
- ще става разбирач
Мерси,на далавера ги вэех по левче и за това ми беше любопитно имам ли шанс за слука с тях,иначе съм ги пробвал газят добре връткат дупето ако и риба хванат нямат грешка

- krokibg
- учете се от него
Е това е,трябва проба и като нищо не ловят,просто стават на ключодържатели.Успех !!!
взех си ''F'' модела на SEMA за щука понеже не бяха останали никакви други.Според вас ще имам ли успех?

- sandy
- ще става разбирач
Я да попитам и аз за едно воблерче, а именно за Salmo Minnow M5F цвят D .
Каква възможна слука да очаквам на него, в смисъл препоръчаха ми го за распер, но нещо не ми се струва много распероловджия
Та има ли някой който е хващал нещо на него и какво?
Става на въпрос за плуващия модел с по-късата лопатка!
Мерси!
Каква възможна слука да очаквам на него, в смисъл препоръчаха ми го за распер, но нещо не ми се струва много распероловджия

Та има ли някой който е хващал нещо на него и какво?
Става на въпрос за плуващия модел с по-късата лопатка!
Мерси!
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
- krokibg
- учете се от него
Имам извадени сомове на този модел SALMO Minnow M5F PH от 5 до 11кг.Две Щуки и няколко Бели риби.Може би защото човек неможе да лови на всички примамки едновременно
Уловист модел,но работят определени разцветки.Горе упоменатата от мен, и разцветка "Пъстърва".Пробвай и върти по настоятелно и сам ще разбереш дали е уловист този цвят или не.Въртене му е майката
И най-важното е да има хищник там където ще ловиш

- sandy
- ще става разбирач
Мерси за отговора! Чакам с нетърпение да мине забраната и тръгвам по р.Вит и Искър да видим кой воблер ще се представи най-добре (накупих доста.........за другите не питам защото са разисквани във форума и има доста положителни мнения за тях).
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
-
- ще става разбирач
Колеги искам да ви попитам какво ви е мнението за воблерите жаби?Имам няколко ,но още не съм ги пробвал(сръбски) и един е на страйк про - 5.5см 10гр.Малко е големичък ,но ще лови само големи
Благодаря Ви!

Благодаря Ви!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ти си правиш майтап сигурно ...Krokibg написа:Имам извадени сомове на този модел SALMO Minnow M5F PH от 5 до 11кг.Две Щуки и няколко Бели риби.Може би защото човек неможе да лови на всички примамки едновременно![]()
![]()
Уловист модел,но работят определени разцветки.Горе упоменатата от мен, и разцветка "Пъстърва".Пробвай и върти по настоятелно и сам ще разбереш дали е уловист този цвят или не.Въртене му е майката
![]()
![]()
И най-важното е да има хищник там където ще ловиш
![]()
![]()

Този 5 см 3 гр воблер и СОМ ... боже боже до къде я докарахме ... тоя воблер и най-малкото течение го изкарва на повърхостта .. гази колкото дъжината един х.и ... много ми е странно да удари сом на толкова малка , а и повърхностна примамка. Но с нетърпение чакам съвмесните ни излети , за да натрупам малко опит в риболова на сом ... признавам си пълен новобранец съм .. За кефал през лятото е много подходящ ... прекаран успоредно на брега

Това е от мен за сега

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Имам само 1 жабка ... има интересна игра .. в река още не съм я топвал ... виж един кефал я отнесе при падането още , ама и това и беше уловимостта.ivo Vratsa написа:Колеги искам да ви попитам какво ви е мнението за воблерите жаби?Имам няколко ,но още не съм ги пробвал(сръбски) и един е на страйк про - 5.5см 10гр.Малко е големичък ,но ще лови само големи![]()
Благодаря Ви!
Имам над 10 воблера на Страйк Про .. е па нещо не ме кефят поне за риболов от ръка има къде по вървежни за кефал ... Джако , Салмо , Голди и ъгли

- krokibg
- учете се от него
Мазниславе,първо провери за какво става въпрос,прегледай хубаво модела за който говоря,виж го на живо и тогава давай мнения какво се лови на него и какво не.Когато извадиш риба на даден воблер,тогава си давай мнението.Ти дори неси си направил труда да погледнеш точно за кой-модел става въпрос а говориш без да си даваш сметка че нещо преиграваш.Вкарай тона във Гугъла - SALMO Minnow M5F PH - прочети и виж за кой воблер става въпрос и тогава приказвай.Най-добре да вземеш и да продължиш да си ловиш кефалчета !!! Много се дразня от такива писаници на ангро,и несе чуди защо се ядосвам в момента.Добре е да се пише реално и след като си разбрал за какво става дума.На този модел,имам направен рекорд на бента на Любимец преди три години.Извадих за десет хвърляния три сома до 11 кг като ударите бяха пет.Хората със които бях,хвърлиха спинингите и спряха да ловят,макар че всички се бяхме наредили един до друг.Много ме обиди,и незнам от къде толкова компетентно изказване направи и как реши че този воблер става само за малки рекички и че излизал отгоре като вземеш да го въртиш
Май се бъркаш със петицата във спецификацията и името на модела,който във същност е 8 см дълаг и със хубав такъм лети на 35-40 метра и гази до 2,3 -2,5 м дълбочина.
П.П Поправям се единстванно за дължината,понеже като се ядосам на празни приказки допускам и грешки
имам и двете далжини/5 и 7 см/ със двата вида лопатки,дъгата и късата !!! И най-важното нещо,когато искаш да не ти излиза на повърхноста,е хубаво като спинингист да си носиш клещи и хората са направири отпред нещо,на което му викат халка,която може да се наглася така че воблера да ти работи както трябва.Но то за това се иска малко рутина,която явно ти липсва !!!

П.П Поправям се единстванно за дължината,понеже като се ядосам на празни приказки допускам и грешки

имам и двете далжини/5 и 7 см/ със двата вида лопатки,дъгата и късата !!! И най-важното нещо,когато искаш да не ти излиза на повърхноста,е хубаво като спинингист да си носиш клещи и хората са направири отпред нещо,на което му викат халка,която може да се наглася така че воблера да ти работи както трябва.Но то за това се иска малко рутина,която явно ти липсва !!!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Krokibg написа:Мазниславе,първо провери за какво става въпрос,прегледай хубаво модела за който говоря,виж го на живо и тогава давай мнения какво се лови на него и какво не.Когато извадиш риба на даден воблер,тогава си давай мнението.Ти дори неси си направил труда да погледнеш точно за кой-модел става въпрос а говориш без да си даваш сметка че нещо преиграваш.Вкарай тона във Гугъла - SALMO Minnow M5F PH - прочети и виж за кой воблер става въпрос и тогава приказвай.Най-добре да вземеш и да продължиш да си ловиш кефалчета !!! Много се дразня от такива писаници на ангро,и несе чуди защо се ядосвам в момента.Добре е да се пише реално и след като си разбрал за какво става дума.На този модел,имам направен рекорд на бента на Любимец преди три години.Извадих за десет хвърляния три сома до 11 кг като ударите бяха пет.Хората със които бях,хвърлиха спинингите и спряха да ловят,макар че всички се бяхме наредили един до друг.Много ме обиди,и незнам от къде толкова компетентно изказване направи и как реши че този воблер става само за малки рекички и че излизал отгоре като вземеш да го въртиш![]()
![]()
![]()
Май се бъркаш със петицата във спецификацията и името на модела,който във същност е 8 см дълаг и със хубав такъм лети на 35-40 метра и гази до 2,3 -2,5 м дълбочина.
П.П Поправям се единстванно за дължината,понеже като се ядосам на празни приказки допускам и грешки![]()
"M5F - Minnow (плуващ)[Става на въпрос за плуващия модел с по-късата лопатка!
- дълбочина на газене при спининг: 0.5 м.
- дълбочина на газене при влачене: 1.0 м."
Само този модел се произвежда от 5 см -вите

явно не съм бил "прав: за газенето ...
Аз обсъдих това което съм наблюдавал за него от ЛИЧЕН опит...
Явно и това е грешно тук

Повече нищо няма да кажа....
ако говорим за това ...
"M7SDR - Minnow Super Deep Runner (плуващ)
- дълбочина на газене при спининг: 2.5 м.
- дълбочина на газене при влачене: 4.0 м."
Това е дуго нещо...
Но точно модела SALMO Minnow M5F PH е 5см и дори потъващия е макс 5 гр и не се потапя повече от 70 см и всякакво утежнение адски му вреди
От серията M5F - Minnow НЯМА дълбоко газещ

За такъв питаше колегата

Просто изказах моето мнение .. още повече , че това беше един от първите ми воблери и имам от тях цели 6 .
Ето виж тук за каво говоря.
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_ ... &mode=give
Ако ще се нападаме ей така без повод и в тази секция .. забравете да пиша тук.
Достатъчно храчки хвърчат по останалите
Благодаря за задълбочения анализ на моята особа ..

- krokibg
- учете се от него
Тука не е спора за това как и колко гази колега
Спора е че ти оспорваш нещо което реално се е случило а то е че тези воблери са хванали доста сомове,но ти си лови кефалчетата и говори само за тях.Казвам и повтарям че на тези модели,има извадени сомове и ти ако вземеш да ходиш по места които дават сом,ще се убедиш.Само не приемам изказвания от този род,което ти направи,като някой корифей и даже изказа съмнение и че те избивало на смях и какво си доживал да прочетеш.Първо със тях се лови на определени места,иска се когато не работи добре да се пипне тук -там с клещи за да си оправи играта.И само този факт е достатъчен за да ти кажа че просто аз започнах да се смея като ти прочетох поста за изкачащото салмо.Вярно е че на SALMO Minnow M5F PH имам само три сома до 4 кг,но това явно на теб нети се вярва и ти трябва показно !!! Неможеш да даваш оценка на примамка която даже незнаеш как да настроиш,камо ли да хванеш на нея нещо,когато ловиш по разни планински рекички и поточета,дребен кефал.Там сомове няма
Ти ще си първия,на който ще се обадя да го водя за сом след забраната и до тогава те съветвам да не спориш повече за това дали работят моделите на SALMO Minnow M5F PH ,SALMO Minnow M7F PH ,защото ти ако не си хващал на тях риба,то има хора които са го правили.