Размисли без страсти .

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Размисли без страсти .

Мнение от Павел Три »

" Разделяй и владей " отдавна е измислено,актуално е и днес. Разделен народ,слаба държава - целта на " обединена Европа ". :oops:
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

Над 130 дами от структурите на партията в цялата страна ще се включат в Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции" в град Казанлък, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

бати ошава :smt044 :smt043 :smt045
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

Загледах се по - подробно в тъй наречения паметник на съв.армия в София.Имало и друго решение освен събаряне.С малко преработка,с малко смяна на надписите ,с едно българско знаме ....и ей на- български паметник.По- евтино щеше да излезе,нямаше да му се търси място,нямаше да има толкова разногласия.Ама по- лесно е да се събори отколкото да се помисли.А и мавзолея на Г. Димитров ? Готова сграда,голяма,здрава,на центъра.....Не трябва ли да се питат първо архитектите,строителите,историците ? Ама за по- лесно бум или флекс. А после що народа е разделен. :idea:
Martin187
новобранец
новобранец

Мнение от Martin187 »

Павел Три написа: Пет Дек 15, 2023 4:15 pm Загледах се по - подробно в тъй наречения паметник на съв.армия в София.Имало и друго решение освен събаряне.С малко преработка,с малко смяна на надписите ,с едно българско знаме ....и ей на- български паметник.По- евтино щеше да излезе,нямаше да му се търси място,нямаше да има толкова разногласия.Ама по- лесно е да се събори отколкото да се помисли.А и мавзолея на Г. Димитров ? Готова сграда,голяма,здрава,на центъра.....Не трябва ли да се питат първо архитектите,строителите,историците ? Ама за по- лесно бум или флекс. А после що народа е разделен. :idea:
Паметника на съветската армия най - малко е опасен и пред срутване. В краката на статуите са наляли бетон, влизала е вода, разширяване от замръзване и т.н., статуите имаха процепи по метър дълги, 3-4 сантиметра широки (даваха го по телевизията). Добре че не е паднала някоя досега. Паметника освен всичко друго е и незаконен.

А там ще има паметник, бас ловя. Имаме достатъчно личности в историята, от Аспарух та до Левски ако искаш, има кого да се сложи. Аз ако съм, бих сложил паметник на Самуил - бил е комитопул на Средец + дразним макетата.

Мавзолея като какво трябваше да функционира, та да се запази?
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

!

Мнение от bobopeli »

Martin187 написа: Пет Дек 15, 2023 9:15 pm Мавзолея като какво трябваше да функционира, та да се запази?
.

Аз по принцип съм от другата страна на барикадата, но мавзолея можеше да бъде музей!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

Паметник = памет = да се помни .
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Павел Три написа: Пет Дек 15, 2023 9:49 pm Паметник = памет = да се помни .

То и без този паметник помним, че СССР:
- обяви война на България на 05.09.1944 година;
- ограби златния резерв на страната;
- отмъкна архивите, които Путин и досега не иска да върне;
- наложи огромни контрибуции, при положение, че не сме воювали срещу Съветска Русия;
- изби интелигенцията на България чрез извънредно "правосъдие" - Народен съд;

Даже не ми се пише повече.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

G.Petkov написа: Пет Дек 15, 2023 11:19 pm Даже не ми се пише повече.
.

Защо? Доска колеги сълзи ронят!
.
.

...... и все пропускат влакът за за Москва :D
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Да,
Така е !

Сълзи ронят, ама не искат да идат при "божественият" Путин - шги напраи веднага "доброволци" на фронта !
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

G.Petkov написа: Пет Дек 15, 2023 11:50 pm Да,
Така е !

Сълзи ронят, ама не искат да идат при "божественият" Путин - шги напраи веднага "доброволци" на фронта !
.

Чудя се даже как финансират мръсния капиталистически Интернет , за да могат да обожествяват другаря Путин :D
Martin187
новобранец
новобранец

Мнение от Martin187 »

Съгласен съм, не казвам да го разрушат. Историята е да се помни, дали за добро, дали за лошо, кой както иска да я разбира. Но не му е там мястото. Да го сложат в руски гробища, в България има такива. Или в музей, от Димитровград го искат.

В центъра на София, на висок пиадестал трябва да има статуя на велик българин.

Ето предлагам следните и ще се обоснова (по ред на номерата и ще се огранича само в 1-во българско царство):
Аспарух - като основател на държавата. В тоя ред на мисли, може би и Кубрат?
Крум - велик държавник, първи присъединил областта към царството/ханството.
Борис - по мое мнение, ако не е направил това което е направил, България нямаше да я има след 1000-та година. И имал лошия късмет, да му наложат да приеме православие. По мое мнение.
Симеон - тук не съм много сигурен, Велики, но на каква цена. Все пак Златен Век, но баща му има огромна заслуга за това.
Самуил - ей тука вече удряме 2 заека с един изтрел. Хем е бил комитопул на Сердика, та е свързан с градът :D , хем дразниме макетата.

Аз съм за Самуил!

П.П. Моля за извинение модераторите, ако дублирам поста!
Martin187
новобранец
новобранец

Re: !

Мнение от Martin187 »

bobopeli написа: Пет Дек 15, 2023 9:23 pm
Martin187 написа: Пет Дек 15, 2023 9:15 pm Мавзолея като какво трябваше да функционира, та да се запази?
.

Аз по принцип съм от другата страна на барикадата, но мавзолея можеше да бъде музей!
С риск да се изложа, обаче никога не съм влизал в тоя мавзолей. На 43 съм. Какво има в него като помещения, как би могъл да стане музей? Останал съм с впечатлението (от взривяването), че той е най - вече бетон?
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: !

Мнение от kukukuka »

Martin187 написа: Съб Дек 16, 2023 12:20 am
bobopeli написа: Пет Дек 15, 2023 9:23 pm
.

С риск да се изложа, обаче никога не съм влизал в тоя мавзолей. На 43 съм. Какво има в него като помещения, как би могъл да стане музей? Останал съм с впечатлението (от взривяването), че той е най - вече бетон?

Когато бях пионерче-пионка :lol: :lol: :lol: ме замъкнаха да видя умрелия вожд ,който бе пречукан от руснаците :lol: :lol: :lol: Ам тва беше тайна за която се говореше на четири уши :lol: :lol: :lol:
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Пирата
новобранец
новобранец

Мнение от Пирата »

Не ви ле е срам.
Поне малко неудобно.
Милиони са умрели.
За да ви спасят от Хитлер.
Ходите по костите им.
Какво създадохме 30г.
Само рушим .