Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Туй-онуй за сонара
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Туй-онуй за сонара
След като разбрахме, как действа сонара, нека да видим КАК ПРАВИЛНО ДА РАЗЧИТАМЕ СОНАРНОТО ИЗОБРАЖЕНИЕ? Въпроси и отговори по експлоатация на сонар.
И аз задавам първият въпрос:
Колеги, сонара е Lowrance® Elite-5 Combo, цветен, с GPS.
Въпроса ми е, както показва дъното, на отделни места върху дъното има:
1.натрупвания от зелен цвят
2.натрупвания от зелен цвят, на места премесен с червени точки
Какво е това? Как се разчита от Вас?
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
То се видяло, че като дойде отново лятото, ще се гмурка, за да се види с очите какво е..., като никой не иска да каже.
Още един въпрос: С какво почиствате екрана от пръските солена вода? В момента екрана на сонара има сол.
Още един въпрос: С какво почиствате екрана от пръските солена вода? В момента екрана на сонара има сол.
Памучно парцалче и вода.. Нищо специално.
Принципно би трябвало да е водоустойчив.
Принципно би трябвало да е водоустойчив.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- iordanpenew
- новобранец
Здравейте , на скоро си взех сонар Lowrance x-4 pro двулъчев и още не съм на вътре с нещата с работата му . Как мога да разбера рибата , която е показва дали е хищна или не ? По единични и в някои случай ги показва по два броя това ли са хищниците ? На един приятел на сонара му мисля , че беше фиш финдер 120 хищниците му ги показваше долу по дъното . Sensetivy в настройките каква роля играе ? Някой ако има същия сонар да каже с какви настройки го ползва
мерси предварително
мерси предварително
Колега виж ся няма сонар който да ти разграничава хищната от останалата риба. Поинтересувай се как действа сонарната технология. А приятеля ти с фиш файндера и той толкова ги разбира.iordanpenew написа:Здравейте , на скоро си взех сонар Lowrance x-4 pro двулъчев и още не съм на вътре с нещата с работата му . Как мога да разбера рибата , която е показва дали е хищна или не ? По единични и в някои случай ги показва по два броя това ли са хищниците ? На един приятел на сонара му мисля , че беше фиш финдер 120 хищниците му ги показваше долу по дъното . Sensetivy в настройките каква роля играе ? Някой ако има същия сонар да каже с какви настройки го ползва
мерси предварително
Задай му автоматичната настройка.
Повече практика му е цаката на сонара.
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги какво ми означават тези цифри долу в дясно.Преди дае пуснат там стои винаги 2-ка.

Някой може ли дами обясни какво е дъното това са различни снимки на различна дълбочина но горе долу на едно и също място около 50 метра в диаметър.

Някой може ли дами обясни какво е дъното това са различни снимки на различна дълбочина но горе долу на едно и също място около 50 метра в диаметър.
Цифрите отстрани показват диапазона на сканиране,примерно си на 4м.-0-5 след 5м-0-10 овтоматично се настойва сонара за сканиране в тия метри значи си на автоматичен режим за дълбочина.Дъното с тоя сонар трудно би разбрал дали е меко или твърдо,пробвай го в някой басейн да видиш как ще показва твърдо 

Като не кълве аз ще клъвна.
Аз искам да попитам humminbird piranhamax 170 показва ли термо клина,или няма толкова сила за това
Като не кълве аз ще клъвна.
Някой може ли да измери действителната консумация на MARK-4 CHIRP СОНАР С 83/200 455/800 СОНДА?
Сомът обича смелите!
- robber_79
- ще става разбирач
Raymarine Dragonfly . Някой работи ли с тази фирма ,и има ли впечатления ?
Колега и аз го имам същия и сега се чудя как да го настроя.Ползвам го за тролинг и за силикон.Ти дали си направил някакви настройки които можеш да споделиш тука.kiril_bulgaria написа:След като разбрахме, как действа сонара, нека да видим КАК ПРАВИЛНО ДА РАЗЧИТАМЕ СОНАРНОТО ИЗОБРАЖЕНИЕ? Въпроси и отговори по експлоатация на сонар.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не, не съм. И не знам как. С удоволствие, ако идваш през лятото към морето, може да се срещнем и да видим как действа сонара. Ще отидем до Атия, откъдето го купих, ще ги разпитаме.bobir написа:kiril_bulgaria написа:Ти дали си направил някакви настройки които можеш да споделиш тука.
Истината е, че много, ама много рядко влизам в морето. И не съм обърнал внимание на настройки.
-
- новобранец
Здравейте.
Спрял съм се на Garmin Striker 9sv или Garmin Striker 7sv, зависи от цената.
Някой да сподели, от къде е най-изгодно да се купи БГ или Amazon.com, или има и друга опция.
Благодаря!
Спрял съм се на Garmin Striker 9sv или Garmin Striker 7sv, зависи от цената.
Някой да сподели, от къде е най-изгодно да се купи БГ или Amazon.com, или има и друга опция.
Благодаря!
Колега, купи си сонар от БГ, защото е техника и тук ще получиш гаранция. От Амазон дори и да дават гаранция, ще може ли да се възползваш, ако се наложи. На мен ми се наложи да ползвам гаранцията, ако бях го взел от някъде другаде, щях да изгоря.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колкото по-голям толкова по-добре!Аз имам Страйкер 4+ .Големо кьораване става.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;