Одринци 13.04

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Одринци 13.04

Мнение от Бачо Илия »

nikaro написа:Незнам защо не се получава колега.Правя всичко както ми казваш но вместо да излезе
снимката под текста ми изписва "изображение" Сигурно не правя нещо както трябва.
Колега , виж на линка по-долу:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=6824

Би трябвало да стане , явно бъркаш някъде :roll:
Изображение
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Май малко се отклонихме от темата, но колегата да прости :prayer: Такива златни рибки хващах на рачило за стръв - сома много ги харчи :wink: , но понеже многоми еотдалечено мястото\на около 25км.\ някаква изоставена кариера към Нови Пазар, не съм ходил нататък и не зная дали съществува още :roll:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Ама това наистина е златната рибка.Каза ли и трите си желания :lol: или със бира :drinkers: :lol:
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

IDA написа:
IVKOPIVKO написа:Да ви кажа аз имам такива принцеси тука в общежитието си ги гледам, много ядат ей прасета едната даже умря от прехранване, ех да можех да си хвана една такава червена каракуда за аквариума, даже няколко ама да не са така олиуспени и да са малко по здрави и без разкъсана уста.
Каракуда НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ В АКВАРИУМ!!!! Колкото и да е странно , каракудите не могат да живеят в аквариум- не могат да се отглеждат с години или да създават потомство , в аквариума "вегитират" и отслабват до като умрат , това разбира се продължава с месеци :wink:
Не си прав. Аз съм гледал такава каракуда в продължение на година и то точно извадена от Одринци. Вярно, че акварима беше 100 литров. Преживя зимзтз в гаража и след това я пуснах на "Плачи дол" ( язовирче край Добрич ). Не са чак толкова редки ударите на червена каракуда на Одринци. Аз имам поне три.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

pluv4o написа:Ама това наистина е златната рибка.Каза ли и трите си желания :lol: или със бира :drinkers: :lol:
Не искаха да изпълнят ни едно. Едната, както писах по-горе дори я пуснах и пак не иска. Другите - с :drinkers: :D :D
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Моят отговор по темата.На 19.04 ходих на втечилото от към Дончево.Не бях стъпвал там от миналата година и се изненадах колко много е паднало нивото,но както и да е.Заех място на завоя разпънах 2 директни 6 и 7м и едно дъно на жива малко червеноперка.На живата нищо не се случи,но с директните помлях каракудата.До 3 следобед .напълних 15l.кофа.Каракудите бяха средни по размер-шамари и даваха голям кеф като интересното беше това че повече излизаше на 6м.-та сопа,като дълбочината е 50-70см.Забравих си фотото да докажа,но всичката я пуснах и хората наоколо гледаха с почуда-как така хем си плащам хем я пускам.Това е перфектен риболов до като чакам да свърши забраната.До скоро.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Колеги, искам да ви предупредя да си носите билетите, когато ходите на Одринци. Вчера от ИАРА минаха на проверка заедно с "бирниците", които събират таксата и извършваха проверка на риболовните билети. Не зная дали са санкционирали някого, но видях в далечината, че веднага след тяхното посещение, една групичка си тръгна, а и дочух някаква караница.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тея от ИАРА се гаврят направо.Хората са си изчислили нещата така,че билетите им да изтекат преди забраната,че след забраната да си купят билети,за да не се цакат с месец и кусур.

Да не говорим,че ходим на платен язовир,а аз дори не взимам улова си.

Последния път на Камчия направо ми дойде да им се развикам,дето писаха актове на хората,че отишли да си напраят скаричката и то не в забранено време.Поне някой да беше хванал нещо,освен кефалчето на баща ми и змията,която хванах,че и нея я пуснах.Луда работа.Най-ме е яд за това,че ИАРА си изкарват надниците от дребните риби и пишлеметата,а мрежите в Цонево и парашутистите по реките ги болят репродуктивните органи за ИАРА и актовете. :evil:

Аз преди края на забраната няма да си изкарам билет,пък ако искат 10акта да ми пишат.

Мрежите в Цонево ги обират посред бял ден.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Не съм много съгласен с теб колега. Какво спестяваш? Годишен билет - 25 лв. Половин година - 15 лв.Едномесечен - 8 лв. Седмичен - 4 лв. Примерно - преди забраната - 8 лв. от 15 март до 15 април, т.е., до забраната и след забраната - 15 лв. за половин година или 23 лв., а имаш две ходения до ИАРА за билет. Двата лева ли е минавката ? То ако е до двата лева, няма смисъл тогава да наричаме риболова ХОБИ. Колкото до проверките, аз съм съгласен, че не ги вършат както трябва, но все пак трябва да се вясват по-често по водоемите, все пак има някакъв респект, а за искащите да бракониерстват и постоянна стража да им сложат пак намират начин. Честно казано и ние май трябва да недоволстваме не само по форумите, а и когато видим такива боклуци, да звъним на ИАРА и да НАСТОЯВАМЕ да се намесят.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,билета ми не е 25 лв,а е 12.50.Попринцип като добавим и снимките става към 15-16лв,но аз имам готови снимки,така че сумата си остава никаква-12.50.Не е проблема сумата,дори и 30лв да е билета,не ме бърка.Проблемът е,че уж си вършат работата като напишат 1000акта днеска на хора,които нямат нищо общо с бракониерството,повечето даже стоят с празни живарници,а някои връщаме улова си обратно.В това време,както казах,мрежите си дълдисват и всички го знаем.Това ме дразни.Всъщност сега да не си изкарам билет,нищо няма да променя и за това на 1-ви май вадя новия и ме боли оная работа,обаче безхаберието ще продължи.

- Лий Улф - 1939 г.
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Все пак, от някъде ще трябва да се започне. Добре е, ние, които изсипваме живарниците си обратно във водоема или си тръгваме с празни такива, първи да спазваме правилата на играта. Вярно е, че и мен ме хваща яд, но това не е основание да не ги спазвам. Дори на платени водоеми, лично аз спазвам стриктно правилата, вписани в Закона, независимо от правилата на платения водоем. И това го правя за да съм с чиста съвест, когато позвъня на ИАРА, че се нарушават правилата за риболов в даден водоем. Е в повечето случаи е глас в пустиня, защото след това виждам как бързо се изнасят гадовете, защото са получили вътрешна информация, че са получили сигнал и се тръгва на проверка, но все пак съм им развалил поне малко рахатлъка.
Аватар
Zako
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Zako »

IDA написа:Аквариумните "златни рибки" всъщност са производни от каракуда , селектирани в продължение на хилядолетия в далечния изток (Китай , Япония....) С 99% вероятност това е кръстоска м/у каракуда и пуснати от акваристи "златни рибки" . Много отдавна съм ловил такива на едно малко язовирче под гр.Хисара , включително портокалово , лимонено жълти и шарени :D . Златните рибки издържат температури до +3 градуса и всъщност са каракуди , така че няма никакъв проблем за тази кръстоски. По същия начин са пренесени пуснати от акваристи и гадните слънчаци :wink:
Съгласен съм с колегата за селекцията. Между другото има и такива шарани. Ако някой се интересува от тези каракуди, има едно язовирче на пътя Асеновград - Кърджали в с.Паничково. Пълно е с такива риби.
Не замръквай там където си осъмнал. Не умирай там където си роден!
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Камба,абе ти почна типично по нашенски :D Всеки гледа паницата на другия...той хвърля мрежи,аз що да плащам билет...ей това ни е проблема на нас.Ако всеки за себе си направи каквото трябва,няма да са точно така нещата...пък и ти си модератор..за пример трябва да си...пък ти,без билет :D :D
Stand and fight
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,не ми се спори по въпроса с билетите.Моят изтече в края на март месец.Реших,че ще спестя нещо като изчакам да мине забраната,но всъщност не е така,прав си.Досега винаги съм бил редовен и един път да изчакам да свърши забраната и те да ми пишат акт няма да стане.На първи ще купя пак билет,щото не ми се занимава с простотиите им на тея уроди. :wink: Хич не ми пука за къв пример съм!Трябва им бой на тях и това е примера!Питай Крокито. :smt075 Дано някой ден да се сетят от къде им идват заплатите и защо!

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
shurito
новобранец
новобранец

Мнение от shurito »

Аз се гласях да ходя на Одринци тая седмица но вие момчета май ме отказахте,
по темата на колегата, ми се струва че това не е разновидност на тъпанарка(таранка),
а нещо е болна или и аз не знам точно но забелязвам че опашката и перките са и нагрезани или окапали,
което си е признак, това е просто мнение, Виждам на картата язовир в Ново Ботево някой знае ли нещо?
Късмет колеги :)
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-много кълве на магазина
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”