Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. КОПРИНКА
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
яз. КОПРИНКА
Днес , отидохме с shekira и още един колега рано сутринта на един аранден водоем (прехвален) ,в землището на село Стрелци(след селото в посока гр. Брезово , в ляво) , да открием "арендния" сезон. Народ- много , предимно за щуки от 0.5 до 1.0 кг.
Каракудки по 10 сантиметра и водорасли на корем. Хванахме по няколко и да ни няма (те в момента весело плуват в Копринка) , не опряхме до таксата от 3 лв.
По пътя през Средна гора се спряхме на една изключителна природна забележителност- многовековно дърво , габър , може би е и най-старото в света от този вид(първите три снимки)!!!
На Копринка , в района на село Виден , народ , коли , мътна вода и ситни каракудки " на дъно" и много нарядко. От там , през Павел Баня , посока Казанлък и преди гробището на с. Сахране - в дясно и на ръкава . И там народ- повечето наши приятели и познати от Карлово , но се накефихме и закрихме подобаващо за 3-4 часа сезона с прилични бабушки и някой друг уклей. Бабушките в следващи постове , щото май не качва повече от три прикачени файла. Язовира е пълен до горе- не съм го виждал толкова пълен

На Копринка , в района на село Виден , народ , коли , мътна вода и ситни каракудки " на дъно" и много нарядко. От там , през Павел Баня , посока Казанлък и преди гробището на с. Сахране - в дясно и на ръкава . И там народ- повечето наши приятели и познати от Карлово , но се накефихме и закрихме подобаващо за 3-4 часа сезона с прилични бабушки и някой друг уклей. Бабушките в следващи постове , щото май не качва повече от три прикачени файла. Язовира е пълен до горе- не съм го виждал толкова пълен

- Прикачени файлове
-
- IMAG0261.JPG (202.79 KiB) Преглеждано 4708 пъти
-
- IMAG0262.JPG (232.85 KiB) Преглеждано 4703 пъти
-
- IMAG0260.JPG (119.39 KiB) Преглеждано 4663 пъти
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Апр 17, 2008 10:34 pm, променено общо 2 пъти.
-
- учете се от него
Re: КОПРИНКА
Ръкава при с.Сахране и общ поглед към язовира:
- Прикачени файлове
-
- IMAG0263.JPG (129.97 KiB) Преглеждано 4605 пъти
-
- IMAG0267.JPG (94.27 KiB) Преглеждано 4572 пъти
-
- IMAG0264.JPG (83.45 KiB) Преглеждано 4549 пъти
-
- учете се от него
Улова- общо 45 бабушки ( обаче "елитни")и десетина уклея , каракуда нямаше грам- пуснахме тия дето го хванахме на арендния 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Браво ,добър улов ,там бабушката си е действително трофейна.Това че е пълен до горе ,само ме радва,дано остане поне следващите 45дни така ,ще е супер за хайвера.Ще го посетя и тази година за 10-тина дни живот и здраве ,само се чудя през кой сезон,може би края на лятото тази година.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колеги ,един впрос
На тиа ли риба казвате бабушка,ние иа викаме червеноперка.
За сшта ли риба приказваме?
За сшта ли риба приказваме?
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
различи риби са
ама доста си приличат ...............

- ivan_yo
- разбира нещата
[quote="nikola polizovski"]Колеги ,един впрос
За сшта ли риба приказваме? http://fishes.nariba.com/fishdetail/5.html
http://fishes.nariba.com/fishdetail/6.html
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- учете се от него
Колега , какво ти е мнението за яз. Душанци- мисля че там обитават и двата вида???ivan_yo написа:nikola polizovski написа:Колеги ,един впрос
- Николай Неделков
- учете се от него
Никола , ето това

е бабушка.
А това

са ИСТИНСКИ червеноперки. Тия с ярко червените перки са червеноперки , а на бабушките перките са по-скоро оранжеви. Признака , по който аз ги различавам е това , че на бабушката очите са оранжеви , а на червеноперките жълто-сиви. За жалост червеноперката се среща все по рядко по наще водоеми. Аз съм хващал единствено на яз.Лобош, дано по Македония е повяече от тука. Поздрави. А на IDA, БРАВО за трофейните бабки

е бабушка.
А това

са ИСТИНСКИ червеноперки. Тия с ярко червените перки са червеноперки , а на бабушките перките са по-скоро оранжеви. Признака , по който аз ги различавам е това , че на бабушката очите са оранжеви , а на червеноперките жълто-сиви. За жалост червеноперката се среща все по рядко по наще водоеми. Аз съм хващал единствено на яз.Лобош, дано по Македония е повяече от тука. Поздрави. А на IDA, БРАВО за трофейните бабки

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
Ама и перките на картинката си ги биваnikejo написа:. За жалост червеноперката се среща все по рядко по наще водоеми. Аз съм хващал единствено на яз.Лобош, дано по Македония е повяече от тука. Поздрави. А на IDA, БРАВО за трофейните бабки

Пропуснах за такъма вчера.Почнах ги с 4.0м телемач, но за трийсетина минути успях да ги "дръпна" в обсега на директната седмица , ластик 1.2 , цяла линия без повод 0.10 Лазер-Шогун , плувка 1.5гр с , кука Оунър , червена , дълго стебло , номер 18 , стръв- комбинация ,бял и пинки , дълбочина 1.80м+вятър

Щях да се зачуда ако беше ловил без директниятIDA написа:Ама и перките на картинката си ги биваnikejo написа:. За жалост червеноперката се среща все по рядко по наще водоеми. Аз съм хващал единствено на яз.Лобош, дано по Македония е повяече от тука. Поздрави. А на IDA, БРАВО за трофейните бабки![]()
![]()
Не съм виждал "на живо" такава картинка
![]()
Пропуснах за такъма вчера.Почнах ги с 4.0м телемач, но за трийсетина минути успях да ги "дръпна" в обсега на директната седмица , ластик 1.2 , цяла линия без повод 0.10 Лазер-Шогун , плувка 1.5гр с , кука Оунър , червена , дълго стебло , номер 18 , стръв- комбинация ,бял и пинки , дълбочина 1.80м+вятър

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Николай Неделков
- учете се от него
Снимката с червеноперките не е моя , а на георгиев59
, само дано не се сърди за авторските права
А на Лобош са такива перките , дори излиза по някоя по-едра , ама лошото е ,че кълват само на 2-3 места , като едното вече е почти недостъпно 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Браво за излета
Достойно закриване,а пък аз ще пусна една тема в Неуспешни 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него
Арендните на устието на КОПРИМКА
Днес , като се понаспахме, по агентурни сведения ,с колегата shakira, поехме към арендните гьолове от северната страна на устието на КОПРИНКА. В Карлово , пролетно време- тихо , слънце , като в оная песен "..две праскови и две череши...." , като минахне Калофер , хоп - "...и един бор , в задния двор...." , вятър и студ да си е..м...а. Както и да е ,гьоловета там са 6-7 , дели ги една двуметрова дига от устието на Копринка , големи , готини и с много и всякаква риба. Условията са 2 лв.на пръчка и 3 лв. на килограм , за шаран , 5 лв. за щука , другото не се плаща. Най- дащен за шарани (до 4-5кг.) и едри каракуди е гьола до постройките на арендаторите-ние бяхме в срещуположната страна , а за щуки(до 6-7 кг) , водоемите до Копринка (по-малките водоеми на снимките) , там също има едри каракуди и бабушки-мутанти!
Почнахме на едно от по-малките гьолчета заради вятъра-те са в ниско и е завет , след десетото шаранче 0.3/0.5кг.- хоп на големия гьол
Следват снимки:
Тук бяхме в началото , зад дигата се вижда устието на Копринка

Тези двата са в дясно и в ляво , в дъното зад устието на Копринка се вижда с. Виден

Преместихме се на големия гьол- вятъррр..........

Срещу мен , ловя между двете туфи растения

Работното ми място

И на Шаки ветровитото работно място , в дясно от мен; арендаторското ранчо е в дъното

Другия голям гьол зад нас

Част от улова- всичко по-дребно (освен огромните слънчаци) си замина обратно

Шаранчето е 1.650 , направи ми впечатление че каракудите 90% вече са хвърлили хайвера-то се вижда и от снимката по-долу. При Шаки -5 късания на шарани от растенията и два пъти повече хванати каракуди , при мен освен този- още два "беглеца" , пак заради растенията отсреща.

Успех и Наслука на всички по празниците
Почнахме на едно от по-малките гьолчета заради вятъра-те са в ниско и е завет , след десетото шаранче 0.3/0.5кг.- хоп на големия гьол

Тук бяхме в началото , зад дигата се вижда устието на Копринка
Тези двата са в дясно и в ляво , в дъното зад устието на Копринка се вижда с. Виден
Преместихме се на големия гьол- вятъррр..........
Срещу мен , ловя между двете туфи растения
Работното ми място
И на Шаки ветровитото работно място , в дясно от мен; арендаторското ранчо е в дъното
Другия голям гьол зад нас
Част от улова- всичко по-дребно (освен огромните слънчаци) си замина обратно
Шаранчето е 1.650 , направи ми впечатление че каракудите 90% вече са хвърлили хайвера-то се вижда и от снимката по-долу. При Шаки -5 късания на шарани от растенията и два пъти повече хванати каракуди , при мен освен този- още два "беглеца" , пак заради растенията отсреща.
Успех и Наслука на всички по празниците