Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Риболов на чернокоп
Модератори: emo vasilev, alekst
- stan2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Риболов на чернокоп
здравейте,някой може ли да се похвали с уловени прилични чернокопи през изминалите почивни дни?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
M/у другото имах вече няколко случая с прилични чернокопи, чиито удари на бидема за заргана с 12ka кука си заслужиха вниманието ми. По принцип не им отдавам голямо значение защото колегите им, които разнообразяваха големите паузи м/у писалки и заргани и съсипваха дозите ми с червеи, са все още дребнички. Та тия "приличните" си позволяваха лукса да атакуват мощно, ставаше винаги на голяма дистанция, непосредствено след замятането и повеждането на сбирото и не ти остава нищо друго освен да рискуваш я с куката ...я с бидема. Тези единични удари ме спохождаха по различно време. Винаги трябва да си готов за тях. Наблюдава се даже явлението на полудяващата писалка - докато я водя след като съм я засякъл, отзад я преследва чернокоп и я хапи здраво.
Като равносметка "приличните" не са ми нанесли големи щети откъм поводи и куки. Определена категория риболовци започват да се "трупат" - приготвили подвижните олова(вместо потъващо сбиро) за търсене на чернокопа на по ниско. Мога да кажа само, че бройките в торбичките им са нищожни.
Затова хвърляйте си за зарганка...като я няма...него го има
никаква милост, колкото и да е дребен...така се почиства мястото от тия "талибани" 
Като равносметка "приличните" не са ми нанесли големи щети откъм поводи и куки. Определена категория риболовци започват да се "трупат" - приготвили подвижните олова(вместо потъващо сбиро) за търсене на чернокопа на по ниско. Мога да кажа само, че бройките в торбичките им са нищожни.
Затова хвърляйте си за зарганка...като я няма...него го има

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- stan2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Въпреки съветите на HEMINGUEI че е нужно да се изчака още малко време за да "изпръхне" зъбатия снощи посетих кея на Соэопол.Впредвид наблюденията ми от изминали години надявах се че чернокопите в пристанището эначително ще надвишават по размер събратята си от вътрешноста на морето,пък и нали знаете-сърце не трае...Какво се случи ли? Мъки големи драги колеги,не си правете труда и не си хабете бензина- три бебета и една граца и тя май беше кьорава.Явно наистина си е раничко още.Щом durumov се похвали с някой друг хайванин излиза че на север са по гладни от виреещите на юг
- HEMINGUEI
- ще става разбирач
Да разпаля още малко дебатите по темата НАЙ - СВИРЕПИЯ ХИЩНИК В ЧАРНО МОРЕ! Вчера /29/ един приятел излизал с лодка пред Фичоза за сафрид, защото с очите си видял че предния ден колегите го съсипали! Резултатът за 4 часа риболов - 5-6 чернокопчета...... Чудите се защо пиша това СПОКО идва и най - интересното - морето е гъмжало от гонещи лефери. Цитирам" На където и да погледнех виждах или скачащи лефери /0.500 - 1 кг/ или панически бягащите им жертви. Както се случва често - бил е без блесни , воблери и други подходящи за случая залъгалки........ МЕЧТАТА ЧЕ ЩЕ ГО ПОДГОНИМ СКОРО ОСТАВА ЖИВА 

Който може хваща!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
зарибяваш...ама яко зарибяваш, Ваше Величество TV Колега...HEMINGUEI написа:Да разпаля още ...без блесни , воблери и други подходящи за случая залъгалки........ МЕЧТАТА ЧЕ ЩЕ ГО ПОДГОНИМ СКОРО ОСТАВА ЖИВА

Ще се консултирам с Наско от"Velvet"

може да спренем нещо съвместно, ама не сте ми се обадили...
...няма да ви изям камерката, я...

Long Live на предаването "На риба" !!!
...а м/у другото впечатление прави, че изведнъж ченокопа стана пак по-дребен като бръснарско ножче от едно време, както казва бат'Милен - може би компанията от ония едричките, които заковавах между зарганите, са изпапкани вече от леферите за които стана дума в мнението на Neminguei. И си е така...от 3 дни нямам удар на човка...вдън земя изчезна...или и тя го отнесе от лефера

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Пичове, аз отскоро се гмуркам с харпун край Созопол и Черноморец и последните два пъти виждах и на двете места ята заргани по 200-300 до към сигурно 1000 бройки, по цяла минута се нижеха покрай мене, а пък един хвърляше върху мене на сбиро ама защо не хвана зарган не знам, май се хвърляше наблизко за чернокопчета. Тай че зарган си има и майсторите да го почват 

- mpungo
- новобранец
- Обратна връзка:
Вчера следобед на морска гара- Варна много слабо - нощо! Скачаха големи лефери наистина , но не видях някой с блесни. Костенурките клатеха за граца а чернокопа - парче бучук и то хилав. Иначе кефал голям на топлата вода преди 4 дена на трал ама много големи екземпляри
НЕ ВСИЧКО КОЕТО СТЕ ЧУВАЛИ ЗА МЕН Е ВЯРНО
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
2 извадих на 8ми надвечер и 3 на 9ти сутринта преди работа, 4тата се откачи.
... ей тъй от инат, защото ми се хвалиха , че хванали "хубави" заргани по празниците - 5ти и 6ти...
...ми така е празнуват хората, пък ний работим за прославата на капитализма и не признаваме никакви съединения.
Затова сега като генерална репетиция преди отпуската ще пообиколя на разузнаване с 3-4 дози червеи, пък тя нека ми се крий...
... ей тъй от инат, защото ми се хвалиха , че хванали "хубави" заргани по празниците - 5ти и 6ти...
...ми така е празнуват хората, пък ний работим за прославата на капитализма и не признаваме никакви съединения.
Затова сега като генерална репетиция преди отпуската ще пообиколя на разузнаване с 3-4 дози червеи, пък тя нека ми се крий...

- mpungo
- новобранец
- Обратна връзка:
На 09.09 от 17.00-19.30 на ТРАКАТА около 20 човека и никой нищо
Пробвах на силиконов червей
Гледаха ме като пзвънземно
- хората изхабиха по 2 дози червеи
До мен едно момче взе на мида добри екземпляри кая.
На 10.09рано 06.30ч.-08.00 на вълнолома Варна- един чернокоп- 200гр. на силиконов червей ( ярко червен )

Пробвах на силиконов червей

До мен едно момче взе на мида добри екземпляри кая.
На 10.09рано 06.30ч.-08.00 на вълнолома Варна- един чернокоп- 200гр. на силиконов червей ( ярко червен )

НЕ ВСИЧКО КОЕТО СТЕ ЧУВАЛИ ЗА МЕН Е ВЯРНО
- wohim
- научил се да хвърля
Вчера 11.09 на последната буна (от юг на север) на Почивка имах известен успех с 3 прилични заргани и 5-6 ченокопчета (колкото сафрид)
На тъкъма се закачи явно майка или татко чернокопски, направо ми спря макарата. Обаче като изваждах над тетраподите се откачи и една близко стояща котка се шмугна из камъните и дълго се радва на моя улов, а аз си останах с адреналина.
Ето една от хубавиците - която сега взима студ във фризера, а по време на фотосесията - се мъчеше да се измъкне от куката

На тъкъма се закачи явно майка или татко чернокопски, направо ми спря макарата. Обаче като изваждах над тетраподите се откачи и една близко стояща котка се шмугна из камъните и дълго се радва на моя улов, а аз си останах с адреналина.

Ето една от хубавиците - която сега взима студ във фризера, а по време на фотосесията - се мъчеше да се измъкне от куката

-
- новобранец
Риболов на чернокоп
Какви са тези смешни постижения/5 чернокопа-6чернокопа/.Питайте да ви кажа как се лови тази риба.чакам маниаци.