Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Малко съвет за ловене на каракуда лете :)
Модератор: Paublo_Eskobar
Малко съвет за ловене на каракуда лете :)
Искам да ви споделя стръв , която предполагам малко са пробвали, но ви гарантирам резултат в по застоели, дори заблатени водоеми. СЕМКИТЕ НА ДЪРТА КРАСТАВИЦА!!!
Избирате една много стара, дори омекнала краставица, домашно отгледана и вадите най едрите семки. Преди седмица 3 кила каракуда - бабушка в "канала" до новочерненска дунава за 2-3 часа. На дъно за шаран не съм пробвал но местните казват че семената или парчета от краставица стават и за толупи и шарани. Test it 

Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката...
- pachosz
- сериозен играч
Re: Малко съвет за ловене на каракуда лете :)
Ше се опита това

-
- научил се да хвърля
мерси , че ни светна !
Аз всяка година оставам някои от краставиците да станат мн големи и ги ползвам за семе ама се чуда дъли може да го пробвам на батак
ама там има мн вълни и подводни течения ....

Там е малко позаблатено но действа по добре от киснатото жито на което си ловя
Идеята ми дойде преди 2 седмици когато си пощих салатата с вилицата. Бях нарязал една попреминала краставица, голяма и мека, семките беха едри и меки, помислих дали пък не стават за стръв и реших да подпаля симсона и да отида на Нова Черна (вече се изселих в Русе) И до селото има едно подобно на канал дълбоко тресавище. Семките са меки и с приятен за каракудата аромат
Предполагам това е разковничето на успеха при тея семена... Туй означава че със стръв ВИНАГИ ТРЕБВА ДА СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА !!!
Както веднъж като бех на 15 хванах на пикник кило и половина щука на консервирано коши (онея малки мариновани рибки в бурканче от магазина)
golden-retrierver, предполагам, че това не пречи, семките стоят добре на куката и нито рибата може да я осмуче, нито течението да я грабне. Ше пробвам в устието на Русенски лом за шаран пак на семки

golden-retrierver, предполагам, че това не пречи, семките стоят добре на куката и нито рибата може да я осмуче, нито течението да я грабне. Ше пробвам в устието на Русенски лом за шаран пак на семки

Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката...
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Поздравления ,колега! И аз мисля ,че трябва да се експериментира.
Кефа цена няма!
-
- новобранец
Звучи интересно! Семките от стара краставица определено са нестандартна стръв. Радвам се, че си имал успех с каракуда! Ще опитам и аз, особено в заблатени водоеми. Благодаря за съвета!
rice purity
rice purity