Малко съвет за ловене на каракуда лете :)

Модератор: Paublo_Eskobar

stoil90
новобранец
новобранец

Малко съвет за ловене на каракуда лете :)

Мнение от stoil90 »

Искам да ви споделя стръв , която предполагам малко са пробвали, но ви гарантирам резултат в по застоели, дори заблатени водоеми. СЕМКИТЕ НА ДЪРТА КРАСТАВИЦА!!! :twisted: Избирате една много стара, дори омекнала краставица, домашно отгледана и вадите най едрите семки. Преди седмица 3 кила каракуда - бабушка в "канала" до новочерненска дунава за 2-3 часа. На дъно за шаран не съм пробвал но местните казват че семената или парчета от краставица стават и за толупи и шарани. Test it :)
Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката...
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Малко съвет за ловене на каракуда лете :)

Мнение от pachosz »

Ше се опита това :wink:
:smt023
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

мерси , че ни светна ! :wink: Аз всяка година оставам някои от краставиците да станат мн големи и ги ползвам за семе ама се чуда дъли може да го пробвам на батак :roll: ама там има мн вълни и подводни течения ....
stoil90
новобранец
новобранец

Мнение от stoil90 »

Там е малко позаблатено но действа по добре от киснатото жито на което си ловя :) Идеята ми дойде преди 2 седмици когато си пощих салатата с вилицата. Бях нарязал една попреминала краставица, голяма и мека, семките беха едри и меки, помислих дали пък не стават за стръв и реших да подпаля симсона и да отида на Нова Черна (вече се изселих в Русе) И до селото има едно подобно на канал дълбоко тресавище. Семките са меки и с приятен за каракудата аромат :) Предполагам това е разковничето на успеха при тея семена... Туй означава че със стръв ВИНАГИ ТРЕБВА ДА СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА !!! :!: Както веднъж като бех на 15 хванах на пикник кило и половина щука на консервирано коши (онея малки мариновани рибки в бурканче от магазина) :lol:

golden-retrierver, предполагам, че това не пречи, семките стоят добре на куката и нито рибата може да я осмуче, нито течението да я грабне. Ше пробвам в устието на Русенски лом за шаран пак на семки :wink:
Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката...
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Поздравления ,колега! И аз мисля ,че трябва да се експериментира.
Кефа цена няма!
markangelo
новобранец
новобранец

Мнение от markangelo »

Звучи интересно! Семките от стара краставица определено са нестандартна стръв. Радвам се, че си имал успех с каракуда! Ще опитам и аз, особено в заблатени водоеми. Благодаря за съвета!
rice purity
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”