Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Бял Амур
Модератор: sapuna
Бял Амур
Колеги някои знае ли по-нов начин на ловене на амур освен на косъм ? Ако някои знае нека да сподели Благодаря ! 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- научил се да хвърля
Re: Бял Амур
Птрво добре дошъл във форума и второ потърси из темите и ако нищо не откриеш, тогава питай. Успех
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
На косъм за мен си остава най-резултатния метод за ловене на амур просто трябва да се експериментира с това което е на косъма
р.s. Пробвай с "чашките" на САПУНА наистина работят

р.s. Пробвай с "чашките" на САПУНА наистина работят
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
За Дунава аз ги модифицирах - пълня найлонова торбичка с царевица и повод, после влизам с лодката и те падат като котва на дъното.kapsula написа:р.s. Пробвай с "чашките" на САПУНА наистина работят

Ама при яко течение си е от полза!

Освен на "косъм", амура са го ловили навремето и на домат с тройна кука.
Един приятел хвана с нанизани царевични зърна директно на куката.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Добре дошъл колега,за по-нов метод освен на косъм незнам,но за един по-стар се сещам на копче с магданоз и една кука в магданоза
.
п.п. Къде пише за "чашките" на САПУНА
?

п.п. Къде пише за "чашките" на САПУНА

Последно промяна от joroNH на Пон Апр 28, 2008 4:03 pm, променено общо 1 път.
Никога на колене пред когото и да е.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
За летните месеци и водоеми с много растителност-4-5см парче обелена тръстика.За предпочитане от основата или корена.Пробива се по дължина,прекарва се повода,а куката се оставя няколко см висяща.Без отежняване и плувка!замята се в близост до тръстиката и се нахвърлят допълнително нарязани парчета!
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По темата, преди около пет години на водоемите до село Пъртизанин видях как се дебне амур и после се обстрелва с пушка. Това също е начин за ЛОВ-ене.
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Тръстиката папур ли е или камъш. Доколкото си го представям тази сърцевина би трябвало да плува сама по себе си.sapuna написа:За летните месеци и водоеми с много растителност-4-5см парче обелена тръстика.За предпочитане от основата или корена.Пробива се по дължина,прекарва се повода,а куката се оставя няколко см висяща.Без отежняване и плувка!замята се в близост до тръстиката и се нахвърлят допълнително нарязани парчета!
За летните месеци и водоеми с много растителност-4-5см парче обелена тръстика.За предпочитане от основата или корена.Пробива се по дължина,прекарва се повода,а куката се оставя няколко см висяща.Без отежняване и плувка!замята се в близост до тръстиката и се нахвърлят допълнително нарязани парчета!
Дали е възможно тази стръв да се поднесе на дъно? Монтаж?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хм, туй ще да е бил Митака май...val написа:...как се дебне амур и после се обстрелва с пушка. Това също е начин за ЛОВ-ене.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
То затова вече на Партизанин няма амури...като гледам и шараните са се запътили след амурите.val написа:По темата, преди около пет години на водоемите до село Пъртизанин видях как се дебне амур и после се обстрелва с пушка. Това също е начин за ЛОВ-ене.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Две различни растения са!Тръстиката си е тръстика.Кеф ти Кубинска,кеф ти и Българска-все си сладни и винаги плува!Ако ще правим стрели или декоративни рогозки,то тогава се замисляме за камъш!kapsula написа:Тръстиката папур ли е или камъш. Доколкото си го представям тази сърцевина би трябвало да плува сама по себе си.
Дали е възможно тази стръв да се поднесе на дъно? Монтаж?
Сега сериозно-говоря за папур-тръстика!Суха или мокра тя си плува,така че дънен монтаж според мен не е удачен!
п.п.Бока,поддържай раздела с филмите де,нямам никакво време на последък!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
п.п.Бока,поддържай раздела с филмите де,нямам никакво време на последък!
[/quote]
Имам доста филми..няма време да ги оформя..и за риба няма време...то не му е и времето сега
.Правя едно магазинче на жена ми да се кротне вече и да си отворя малко свободно време за по нататъчните излети.И ще се стегна в кръста относно филмите
Извинете ме за сп...

Имам доста филми..няма време да ги оформя..и за риба няма време...то не му е и времето сега

Извинете ме за сп...

-
- учете се от него
Нормално се ловят и на плувка , аз специално съм хванал и то доста на царевица от кутийка , по-малко на жито и на тесто , и два на млечен грах (от този замразения). Стръвта ето така:

Повода и долния дропер-легнали на дъното, Тестото от спринцовка- на 5-6 см над дъното.
Повода и долния дропер-легнали на дъното, Тестото от спринцовка- на 5-6 см над дъното.
- MIR4EV
- ще става разбирач
аз съм ловил бял амур на дунава на пружина с качамак и на царевица на косъм другият резултатен начин е на доматче но да не е с тройка а монтажа да се осъществи с капан за мен специално това са класическите начини за ловене на бял амур по дунава -
справка галерията