Кефал на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

:oops: Тепърва се уча с блесните и воблерите, но искам да споделя. Миналата седмица от сряда до събота направих три ходения на р. Искър между летището и моста на Чепинско шосе:
Сряда - атакуваше и взимаше почти всяка блесна на 3то, 4то хвърляне, не пипна воблерите въобще;
Четвъртък - вземаше решително на всички плуващи воблери, на блесните вземаха само камъни, водорасли и клони :wink:
Събота - четири часа разхождане на блесни и воблери - НИЩО, сложих булдо и за 40 минути се хванаха 4-5 кг кефал - атакуваха само оранжевата муха на булдото (направи ми впечатление, че в този ден имаше комари в десетки пъти повече от друг ден)
Това са ми първите опити на река със спининг, така че не претендирам за квалитетност
остана приятното чувство от късмета на начинаещия - така си обяснявам хванатите риби :) Бях се настроил за поне няколко празни излета
Успех
Аватар
karaul
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от karaul »

Колега (Васкоо), и аз съм съвсем начинаещ в този вид риболов, но много запален по риболова ;). Та искам да те попитам да ми препоръчаш някои хубави местенца около София (в рамките на 40-50 км.) където мога да се отдам на това мое любимо хоби. Защото до сега съм ходил само р. Искър само, че към гара Искър и на устието на р. Батулийска. Имал съм и добри улови (малко, но добри, поне за мен де), но като цяло са малко, поради ред причини (парашути, мангали и т.н.). А обещавам да пробвам това местенце за което казваш (а с кола как се стига извинявай за тъпия ми въпрос ама... :oops: ).
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

Извинявам се за късният отговор
Единият начин е по Ботевградско шосе веднага след Враждебна е моста над реката - по или срещу течението е твой избор - дотам е лесно с кола, колело и градски транспорт.
Другият - р. Искър при Чепинско шосе - шосето от Малашевци през битака върви направо през полето, отдясно виждаш поделение и отбивка за бетонов възел HOLCIM, на 200-300 м е реката - по-удобно е слизането срещу течението, на около 1 км нагоре реката се отчете и с две малки (500-600 гр) щуки на воблер. :o
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

пробвай на медна блесна,възможно най малък размер,със оранжево мънисто.такава ми дава най добър резултат при клена,а ако има и малко червено из нея :smt023 .аз лично и връзвам лентичка от гирлянди(така ли се пише?-коледни играчки),онова лъскавото :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Имам аз и такава,обаче по-скоро на бяла блесничка с камбанка кълве по-стръвно по Янтра.Медната само я гони.На медна е по-удачно костур,особено ако листото на блесничката е издължено.На Одринци така лових костура,другите не ги гонеше,а смених над 10 вида.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
br3ksa
новобранец
новобранец

Re: Кефал на блесна

Мнение от br3ksa »

колега искам да ти дам един савет ако идеш на река използваи вартящи блесни от наи-много до 1номер даже 1 е голям там рибите са свикнали на дребна страв а на язовир използвааи 1-2 номер и 6те види6 ефекта изпробвал сам си4ко на яз карджали и там на вартя6та блесна ми удре наи-много :) :) :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Пич , ще те помоля да прегледаш правилата на форума и да обърнеш специално внимание на писането с числа вместо букви :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Benev
новобранец
новобранец

Мнение от Benev »

При мен най-добър резултат за кефал имат жълтите блесни (листо тип Аглия,но не Лонг) със сребриста холограма номера от 0 до 2,в мътна вода бяла с червени точки същите номера- и късмета разбира се!
НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”