Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кефал на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Васкоо
- новобранец

Сряда - атакуваше и взимаше почти всяка блесна на 3то, 4то хвърляне, не пипна воблерите въобще;
Четвъртък - вземаше решително на всички плуващи воблери, на блесните вземаха само камъни, водорасли и клони

Събота - четири часа разхождане на блесни и воблери - НИЩО, сложих булдо и за 40 минути се хванаха 4-5 кг кефал - атакуваха само оранжевата муха на булдото (направи ми впечатление, че в този ден имаше комари в десетки пъти повече от друг ден)
Това са ми първите опити на река със спининг, така че не претендирам за квалитетност
остана приятното чувство от късмета на начинаещия - така си обяснявам хванатите риби

Успех
- karaul
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега (Васкоо), и аз съм съвсем начинаещ в този вид риболов, но много запален по риболова
. Та искам да те попитам да ми препоръчаш някои хубави местенца около София (в рамките на 40-50 км.) където мога да се отдам на това мое любимо хоби. Защото до сега съм ходил само р. Искър само, че към гара Искър и на устието на р. Батулийска. Имал съм и добри улови (малко, но добри, поне за мен де), но като цяло са малко, поради ред причини (парашути, мангали и т.н.). А обещавам да пробвам това местенце за което казваш (а с кола как се стига извинявай за тъпия ми въпрос ама...
).

- Васкоо
- новобранец
Извинявам се за късният отговор
Единият начин е по Ботевградско шосе веднага след Враждебна е моста над реката - по или срещу течението е твой избор - дотам е лесно с кола, колело и градски транспорт.
Другият - р. Искър при Чепинско шосе - шосето от Малашевци през битака върви направо през полето, отдясно виждаш поделение и отбивка за бетонов възел HOLCIM, на 200-300 м е реката - по-удобно е слизането срещу течението, на около 1 км нагоре реката се отчете и с две малки (500-600 гр) щуки на воблер.
Единият начин е по Ботевградско шосе веднага след Враждебна е моста над реката - по или срещу течението е твой избор - дотам е лесно с кола, колело и градски транспорт.
Другият - р. Искър при Чепинско шосе - шосето от Малашевци през битака върви направо през полето, отдясно виждаш поделение и отбивка за бетонов възел HOLCIM, на 200-300 м е реката - по-удобно е слизането срещу течението, на около 1 км нагоре реката се отчете и с две малки (500-600 гр) щуки на воблер.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имам аз и такава,обаче по-скоро на бяла блесничка с камбанка кълве по-стръвно по Янтра.Медната само я гони.На медна е по-удачно костур,особено ако листото на блесничката е издължено.На Одринци така лових костура,другите не ги гонеше,а смених над 10 вида.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Re: Кефал на блесна
колега искам да ти дам един савет ако идеш на река използваи вартящи блесни от наи-много до 1номер даже 1 е голям там рибите са свикнали на дребна страв а на язовир използвааи 1-2 номер и 6те види6 ефекта изпробвал сам си4ко на яз карджали и там на вартя6та блесна ми удре наи-много

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Пич , ще те помоля да прегледаш правилата на форума и да обърнеш специално внимание на писането с числа вместо букви 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
При мен най-добър резултат за кефал имат жълтите блесни (листо тип Аглия,но не Лонг) със сребриста холограма номера от 0 до 2,в мътна вода бяла с червени точки същите номера- и късмета разбира се!
НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!