Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

“Електронен” билет - възможно ли е?
Модератор: sapuna
“Електронен” билет - възможно ли е?
Здравейте колеги,
Търся информация в целия интернет за това как да си извадя така наречения ЕЛЕКТРОНЕН билет.
Въпросния ЕЛЕКТРОНЕН билет, според това това което разбрах на последната стъпка преди плащане на сайта на ИАРА, се оказва, че въобще не е електронен!?!?
Просто подавам информация по електронен път, но пише, че трябва да го взема от еди кой си офис на ИАРА - демек на хартия…
Аз ли нещо не разбирам или в 21-и век т.нар. ЕЛЕКТРОНЕН билет е хартиен !?!?
Търся информация в целия интернет за това как да си извадя така наречения ЕЛЕКТРОНЕН билет.
Въпросния ЕЛЕКТРОНЕН билет, според това това което разбрах на последната стъпка преди плащане на сайта на ИАРА, се оказва, че въобще не е електронен!?!?
Просто подавам информация по електронен път, но пише, че трябва да го взема от еди кой си офис на ИАРА - демек на хартия…
Аз ли нещо не разбирам или в 21-и век т.нар. ЕЛЕКТРОНЕН билет е хартиен !?!?
Re: “Електронен” билет - възможно ли е?
И защо е този зор ?!
-
- Модератор
Удобство и спестява време.
Трябва да си вземеш почивен ден от работодателя. Пътуваш до големия град. Търсиш място за паркиране /проблем в някои населени места/ до офиса на ИРРА или рибарски магазин. Носиш си и снимка за билета.
В ерата на дигитализацията е нормално риболовния билет да е електронен. При проверка всеки служител на ИРРА може да провери дали имам издаден билет и срока му на валидност.
Взехме едни европейски пари и трябва да отчетем, че не са отклонени в нечий джоб и правим електронна заявка за издаване на билет вместо електронен такъв.
Постара се, но хич не ме убеди, до рибарски магазин се ходи и за кукички/ако искаш да видиш и избереш/, но пък всеки си има право на мнение, вкл. и против всевластната дигитализация т.наречена. Успех на колегата в целия интернет !
Не ми одобриха коментар, в който бях написал частично това:
В сайта на ИАРА пише, че миналия ми билет е струвал 12лв. При условие че платих 15лв. И никой в магазина не ме е питал да съм член на клуба им. Не съм и за момента не смятам да бъда… та това си е измама от страна на магазините.
Стана ми ясно, хартиен е… думата която използват “електронен” е явна заблуда - кого ли заблуждават освен себе си…
Стана ми ясно и друго - все ще има хора които чакат на опашка в бензиностанция за да си купят електронна винетка, дори и в 22-и век.
Със здраве !
В сайта на ИАРА пише, че миналия ми билет е струвал 12лв. При условие че платих 15лв. И никой в магазина не ме е питал да съм член на клуба им. Не съм и за момента не смятам да бъда… та това си е измама от страна на магазините.
Стана ми ясно, хартиен е… думата която използват “електронен” е явна заблуда - кого ли заблуждават освен себе си…
Стана ми ясно и друго - все ще има хора които чакат на опашка в бензиностанция за да си купят електронна винетка, дори и в 22-и век.
Със здраве !
Последно промяна от BiosVP на Нед Юли 06, 2025 4:49 pm, променено общо 1 път.
Пълна подкрепа за изводите на автор тема и още по- пълна за правото на всеки да изразява мнение свободно, това било в основите на демокрацията, от която пък се пръква дигитализацията. Важно е и уважението към мнението на другия, много дори.
По здрав !
По здрав !
-
- вече хвърля и на тежко
Колега @BiosVP , просто заобикаляй така наречените "магазини" .
Ако толкова искаха да ти предложат билет, особено пък електронен, щяха да предлагат услугата на сайта си , със все публично оповестени условия за цени, срокове и т.н.
А не да им носиш пари на крака и да те пердашат както им е кеф.
А колкото до кукички, корди, тежести - има интернет, нали най накрая сме 21 век.
Аз също съм на мнение, че имаш правотото да се изразяваш свободно по всички въпроси и се радвам , че го правиш.
И задължитено ограничи контактите си с модератори - няма какво да научиш от тях.
Особено пък на темата "риболов", вервай ми
Успехи.
Ако толкова искаха да ти предложат билет, особено пък електронен, щяха да предлагат услугата на сайта си , със все публично оповестени условия за цени, срокове и т.н.
А не да им носиш пари на крака и да те пердашат както им е кеф.
А колкото до кукички, корди, тежести - има интернет, нали най накрая сме 21 век.
Аз също съм на мнение, че имаш правотото да се изразяваш свободно по всички въпроси и се радвам , че го правиш.
И задължитено ограничи контактите си с модератори - няма какво да научиш от тях.
Особено пък на темата "риболов", вервай ми

Успехи.