Предстоящо пътуване до Гърция – съвети за риболов
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Предстоящо пътуване до Гърция – съвети за риболов
Здравейте,
След около седмица ми предстои командировка в Гърция за няколко дни и ако времето позволява, бих искал да пробвам късмета си с риболов. Проблемът е, че нямам никаква идея какво и как да подготвя, нито дали през този период на годината има смисъл да търся риба изобщо. Миналата година, по това време, ходих там и на пристанището имаше доста риба, но тогава не успях да хвърля, тъй като имах само около час свободен.
Прекарах малко време с леки силиконови примамки и воблерчета, но без успех. В крайна сметка, на шега закачих малка блесничка на Мепс и успях да хвана едно шарено рибе, но нямам идея какво точно беше. Също така, забелязах, че около пристанището и на едно малко кейче рибите постоянно минават. Вечер, под лампите, се виждаха по-големи риби, но нямам опит с морски риболов и не знам какво точно търсят тези риби.
Виждах няколко местни рибари, които хвърляха на калмари, но не говореха английски, така че нямаше как да им задам въпроси за техния метод. Въпросът ми е: може ли някой да ми даде съвет с какво да се подготвя, ако успея да отделя половин час за риболов? Ако има значение, мястото е Никити, средният ръкав на Халкидики.
Предварително благодаря за всякакви съвети!
След около седмица ми предстои командировка в Гърция за няколко дни и ако времето позволява, бих искал да пробвам късмета си с риболов. Проблемът е, че нямам никаква идея какво и как да подготвя, нито дали през този период на годината има смисъл да търся риба изобщо. Миналата година, по това време, ходих там и на пристанището имаше доста риба, но тогава не успях да хвърля, тъй като имах само около час свободен.
Прекарах малко време с леки силиконови примамки и воблерчета, но без успех. В крайна сметка, на шега закачих малка блесничка на Мепс и успях да хвана едно шарено рибе, но нямам идея какво точно беше. Също така, забелязах, че около пристанището и на едно малко кейче рибите постоянно минават. Вечер, под лампите, се виждаха по-големи риби, но нямам опит с морски риболов и не знам какво точно търсят тези риби.
Виждах няколко местни рибари, които хвърляха на калмари, но не говореха английски, така че нямаше как да им задам въпроси за техния метод. Въпросът ми е: може ли някой да ми даде съвет с какво да се подготвя, ако успея да отделя половин час за риболов? Ако има значение, мястото е Никити, средният ръкав на Халкидики.
Предварително благодаря за всякакви съвети!
Re: Предстоящо пътуване до Гърция – съвети за риболов
Хей, ехо форума, последните три нови теми са с едно мнение от дни....и трите добре написани, че и запетайки. Реакция скъпи съфорумци няма /не съм стъпвал в Гърция за риба иначе щях да драсна нещо на човека/. Вероятно никой от четящите не е ходил там, вероятно всички ги мързи да пишат, вероятно са ангажирани с риболов или да си чоплят носа/други неща/само първите седем ме спират да ги изброя/, вероятно.....
Поздрав на всички четящи, сумтящи и непишещи, но да си кажа, че хем ми е смешно хем...
Поздрав на всички четящи, сумтящи и непишещи, но да си кажа, че хем ми е смешно хем...
Понеже форума умира, а и в ютуб и фейсбук всекидневно се качват снимки, видеа и чат-пат информация кой, къде и как лови, та за това няма кой да отговаря. Предлагам на човека да влиза в групите за морски риболов в Гърция и ще му се изяснят нещата. Тук също назад има много информция.stoik написа: ↑Пет Сеп 12, 2025 10:43 am Хей, ехо форума, последните три нови теми са с едно мнение от дни....и трите добре написани, че и запетайки. Реакция скъпи съфорумци няма /не съм стъпвал в Гърция за риба иначе щях да драсна нещо на човека/. Вероятно никой от четящите не е ходил там, вероятно всички ги мързи да пишат, вероятно са ангажирани с риболов или да си чоплят носа/други неща/само първите седем ме спират да ги изброя/, вероятно.....
Не умира, заспал е, дали ще дойде пчела да жилне мечо по г...за е друга тема !
- Новобранец84
- новобранец
Здравей, аз на твое място бих взел една бомбарда и да пробвам на червей или нещо изкуствено. Отделно бих взел и една по-сериозна въдица и ако хвана по-малък зарган или друга дребна риба, да ги ползвам за стръв и да метна с нея за хищник. Или само на спининиг на изкусвени примамки ако ти харесва. Успех и да се похвалиш!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Като гледам, новите теми са две !
Радвам се, когато потребителите пишат грамотно.
А реакция има.
В първата тема Емо е дал необходимата информация.
Във втората се пита за спинингов риболов - може някой, който практикува, да я види и отговори.
А аз вече повече от десет години пиша в тема за лежерният си риболов на плувка и бомбарда по Северна Гърция.
Да разработваме нови теми за едно и също - едва ли ще стане !
Мисля, че четящите и непишещите ме разбраха, без значение две ли са, три ли са или хич. Само новобранската да вметна, че ми е писнало от професори и обичащи да са на всяко гърне мерудия, пиша го с цялото ми уважение към всички. За мен форума живее с всяка запетайка, толерантност и подкрепа към някой посмял да пита нещо и вкл. с тъпи теми като тази за мега чудовищата от Видин. Шарен е света и в шаренията и взаимната подкрепа е силата. Се ми е тая има ли форум няма ли, места за информация бол, но е грехота нещо създадено да умре, натам върви смело
Хубав ден и празник на всички !
Хубав ден и празник на всички !
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Форумът умира, защото методите на комуникация, които предлага не са толкова интерактивни, както при новите алтернативи. Това е естествен процес, движен от прагматичното във всеки един от нас.
А по отношение на обвинението ти към другите, че не пишат редовно ... ти имаш 50-60 мнения за над 12 години, което показва, че или си некомпетентен по почти всички теми или си просто един от многото непишещи

Новобранец, какво да очакваш !!?