Фидер на река с много водорасли

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mikasabaggins
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Фидер на река с много водорасли

Мнение от mikasabaggins »

Здравейте, от скоро започнах да ловя на фидер по река Янтра и имам проблем с водораслите. След почти всяко замятане хранилката и повода събират треви и стръвта става неизползваема. Ползвам 40 г хранилка и повод 60 см, но явно нещо бъркам. Има ли по-добър монтаж или техника за такива места? Интересува ме също дали по-къс повод или по-тежка хранилка ще помогнат.
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Фидер на река с много водорасли

Мнение от phillemow »

Здрасти!От години ловя на фидер и има ли много водорасли не става риболов.Дънният риболов си иска сравнитено чисто от водорасли и закачки дъно.Някой ако не е съгласен да сподели опита си.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

phillemow написа: Сря Май 13, 2026 4:31 pm ..... Някой ако не е съгласен да сподели опита си.
Аз пък съм съгласен с теб.
Има плуващи монтажи, но е мъчно много. Едри камъни и подводни дървета също са проблем. Просто при водорасли не става.
stoik
новобранец
новобранец

Мнение от stoik »

Да дам моите пет пари в малката, нова тема- карай я на проба грешка/ изнервящо е да чистиш водорасли, знам/, забрави за дълги поводи и фешън монтажи. Ползвай много къс повод, без хранилка/ с подвижна тежест напр./ или ако има влакното да минава през нея, вирбел и къс повод. Другото е точна ръка, доза късмет и упорство. Ако изобщо решиш да се мъчиш с тази игра си задай въпроса ако вземе, че ти клъвне нещо грамадан как се води и вади през водорасли ??!!!
Поздрав !
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”