ПОМОГНЕТЕ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

k.nikolov
новобранец
новобранец

ПОМОГНЕТЕ

Мнение от k.nikolov »

Здравейте, колеги. Искам да си купя някакъв по - здрав телескоп за плувка и съм се спрял на два:

http://www.alem-fishing.com/rods.php?vi ... hakespeare
1152 CATERA TELEROD
и
http://www.orozov.com/rods-spro.html#pp
Premium Power Carbon Travel 60

Ако имате и други предложения ще се радвам да ги чуя.
И последно ще се радвам да ми препоръчате някаква хубава корда 0.18 - 0.20. Гледах в магазина една FIRE LINE, какво мислите за нея?
Благодаря ви предварително!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: ПОМОГНЕТЕ

Мнение от ivan_yo »

k.nikolov написа:Здравейте, колеги. Искам да си купя някакъв по - здрав телескоп за плувка и съм се спрял на два:

http://www.alem-fishing.com/rods.php?vi ... hakespeare
1152 CATERA TELEROD
!
което ти е необходим0!!!!! е само 5-м!!!!!!!
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ми според мене не ти е нужно точно това !

Щом искаш за плувка земи си точно за плувка ане уневерсален или за блесни плувки и разни други най добре специализиран прът !

Това е моят съвет !

А другият съвет е че късите пръчки имат минус че неможех да ги удължиш а дългите можеш да ги смалиш за това си земи поне 3,60 можеш и 2 метра да го направиш !

С късите прътове трудно се замята а ако си и с плувка още по трудно особено с лека примерно за уклей 0,10гр. са стандартните плувки но ако ходиш за шаран и 5гр плувка е добре може с със 14 грамови аз с такава съмхвщал само че беше много добре отежнена !
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Аааааааааууууууу , сега седа и се чуда - Николов кат гледам белата от снимката ( е ако това си ти де :wink: ) и го съчетая с въпроса ти за по здрав телескоп за плувка напрао .............. не за друго ами се сещам за един такъв случай :

седа си аз на платеното на Суходол и си метам на фидерче , пристига един юнак и ми разправя :
- Ейййййй туй нещо е голема работа , как трепти върха , това онова дъно ли е къдет го четох в списанието ? - след отговора ми продължение - Ми и аз имам такава същата пръчка , твойта кфа акция е ? - след отговора ми че е 30-60 от негова страна - Ееееее това е то за фидер , аз мойта съм си я зимал за плувка и е с акция 100 , ама то е за плувка а за фидер си требва нещо по- чувствително ! :lol: :lol: :lol:
та аз това се чуда - наистина ли нищо не отбираш или просто се ебаваш ?!? щот просто не виждам за кави риби би ходил на плувка с тез пръти и с това влакно ( е освен ако не наблегаш на риболова на толстолоб и амур на плувка де :wink: )

вери сори ако съм те засегнал нещо ама в последно време се наблега на войната между форумите та не се знае таквиз въпроси кат твоя наистина ли са на напълно начинаещ или просто поредната ебавка .
Аватар
csraptor
новобранец
новобранец

Мнение от csraptor »

Относно пръчките за които питаш, първата е по като за начинаещ.Цената наистина и е атрактивна но ако търсиш някакво по-добро качество....за 25 лв. няма да стане.Телескопа от сайта на Orozov е по-добър.Ако търсиш здравина, ще ти свърши работа.Не е много плувкаджийски ама става.Относно влакното ти препоръчвам Sufix.Аз работя с такова от известно време и може да се каже че съм очарован.По-скъпичко е, но няма да съжаляваш.Наслука!!!
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат в избора ми.
Наистина мисля да си взема по дълъг телескоп - и двата на които се бях спрял имат модели по 3.60 метра.

"та аз това се чуда - наистина ли нищо не отбираш или просто се ебаваш ?!? щот просто не виждам за кави риби би ходил на плувка с тез пръти и с това влакно ( е освен ако не наблегаш на риболова на толстолоб и амур на плувка де ) " - колега Иванов, искам да Ви уверя, че последното нещо, което съм имал за цел е да се "ебавам" и съжалявам, че въпроса ми е прозвучал глупаво :oops: :wink: .
Аз наистина си търся телескоп за амур, шаран, сом /предимно канален/ - често ходя на "Овчарица". Кордата съм съгласен, че не е много тънка обаче миналата година изпуснах много риба и затова може би наблягам на сигурността, а що се отнася до далечното замятане там няма смисъл от такова, а за каракуди имам въдица с по - малка акция :wink: . Колкото до бялата риба - не се гордея с нея обаче това е единствената снимка с риба, която имам /тя е правена на Овчарица/. Благодаря за отговора :wink: .

Колега csraptor благодаря за отговора, а пък относно тази корда аз сега ловя такава само че на дъно и наистина съм доволен. Аз обаче гледах в магазина една FIRE LINE май се казваше - какво е мнението Ви за нея и къде евентуално мога да си намеря такава. А телескопа струва 80 ина лева, а не ми се дават повече.
На слука на всички!!!
k.nikolov
новобранец
новобранец

ПОМОГНЕТЕ

Мнение от k.nikolov »

Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат в избора ми.
Наистина мисля да си взема по дълъг телескоп - и двата на които се бях спрял имат модели по 3.60 метра.

"та аз това се чуда - наистина ли нищо не отбираш или просто се ебаваш ?!? щот просто не виждам за кави риби би ходил на плувка с тез пръти и с това влакно ( е освен ако не наблегаш на риболова на толстолоб и амур на плувка де ) " - колега Иванов, искам да Ви уверя, че последното нещо, което съм имал за цел е да се "ебавам" и съжалявам, че въпроса ми е прозвучал глупаво :oops: :wink: .
Аз наистина си търся телескоп за амур, шаран, сом /предимно канален/ - често ходя на "Овчарица". Кордата съм съгласен, че не е много тънка обаче миналата година изпуснах много риба и затова може би наблягам на сигурността, а що се отнася до далечното замятане там няма смисъл от такова, а за каракуди имам въдица с по - малка акция :wink: . Колкото до бялата риба - не се гордея с нея обаче това е единствената снимка с риба, която имам /тя е правена на Овчарица/. Благодаря за отговора :wink: .

Колега csraptor благодаря за отговора, а пък относно тази корда аз сега ловя такава само че на дъно и наистина съм доволен. Аз обаче гледах в магазина една FIRE LINE май се казваше - какво е мнението Ви за нея и къде евентуално мога да си намеря такава. А телескопа струва 80 ина лева, а не ми се дават повече.
На слука на всички!!!
k.nikolov
новобранец
новобранец

ПОМОГНЕТЕ

Мнение от k.nikolov »

Гледам пратил съм отговора си два пъти обаче съм от скоро във форума и моля да ме извините :oops: :wink: .
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми в случая гласувам с две ръце за Спрото за парите си си заслужава във всички отношения
http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... omer=S2291
Щом ще го ползваш основно на Овчарица и то за едри риби бих те посъветвал да си вземеш по - тънко плетено влакно примерно на
http://www.powerpro.com/
верно че е по скъпичко и за да ловиш на плувка с брейд не трябва да използваш повече от една тежест за утежнение щот лесно се оплита а и аванса на макарата трябва да е перфектно настроен за да няма после счупени пръчки но пък плюсовете са доста повече :
- меко е и едрите рибоци си го лапат с по-малко предубеждения
- контакта с рибата е директен и кефа е в пъти х
- практически си е вечно и не се налага да го подновяваш всеки сезон ( имам плетени на над 10г и си работят перфектно :D ) от там доста икономии в перспектива :D
- наистина е здраво !!!

НАСЛУКА!!!
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Павел Иванов написа:Ми в случая гласувам с две ръце за Спрото за парите си си заслужава във всички отношения
http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... omer=S2291
Щом ще го ползваш основно на Овчарица и то за едри риби бих те посъветвал да си вземеш по - тънко плетено влакно примерно на
http://www.powerpro.com/
верно че е по скъпичко и за да ловиш на плувка с брейд не трябва да използваш повече от една тежест за утежнение щот лесно се оплита а и аванса на макарата трябва да е перфектно настроен за да няма после счупени пръчки но пък плюсовете са доста повече :
- меко е и едрите рибоци си го лапат с по-малко предубеждения
- контакта с рибата е директен и кефа е в пъти х
- практически си е вечно и не се налага да го подновяваш всеки сезон ( имам плетени на над 10г и си работят перфектно :D ) от там доста икономии в перспектива :D
- наистина е здраво !!!

НАСЛУКА!!!
Павлиус, четеш и май руските сайтчета за ПаУр-Прото. Ех, тези оплетка и преплетка...Ще си купя и аз един ден, га почнат да ми се фащат и закачт по капитални риби. :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Жоро Гоцов написа:и откъде ще си го купиш?
Айде щи кажа ама да не кажеш после хък , мък :wink: Изчеква Сашо Пайка да се върне от Рибарица ( на 10.09.05г.) , пуска му ЛС в Манията и срещу 51 кинта го има :D Мммммм преди три-четри седмици се здобих с брейд на ПРО и мога да кажа че съпоставено с редица други плетени ( имам достатъчно такива :wink: ) ги превъзхожда в почти всички показатели :D
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Павел Иванов написа:
Жоро Гоцов написа:и откъде ще си го купиш?
Айде щи кажа ама да не кажеш после хък , мък :wink: Изчеква Сашо Пайка да се върне от Рибарица ( на 10.09.05г.) , пуска му ЛС в Манията и срещу 51 кинта го има :D Мммммм преди три-четри седмици се здобих с брейд на ПРО и мога да кажа че съпоставено с редица други плетени ( имам достатъчно такива :wink: ) ги превъзхожда в почти всички показатели :D
Павка, има и ролки по 500-ин ярда. По тънкана излиза. Ако се сберем 4 чиляка е супер далаверка. Само рибички да подръпват. :D
k.nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от k.nikolov »

Колега Павел Иванов благодаря за мнението и препоръките. И аз си мисля за някакво такова влакно ама щи видим. Пък аз в четвъртък след дълги размисли :D си взех SPRO то - 3.60 метра, само че 20 - 40 /май се бях поулял малко :D /.
Благодаря още веднъж и на слука!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Жоре , нема , нема па па ............. Те това прочете ли го ?
Аз написа:по - тънко плетено влакно примерно на
:wink:
А иначе впомеждудругото допреди малко обсъждахме ПРО , спайдър и прочеее продукти на Беркли на маса в Чао-Чао със Стефанаки :wink: Тъй ш реча да ти скажувам :
Беркли имат и плетено и плетено 8) тъй то , ама в никакъФ случай не наблегай основно на това какво пише как например -
гледай дебелина - здравина в кг
щот и плетеното как монофила си е предназначено за различни видове риболов и ако наблегаш основно на показателите изписани като упоменатите по-горе отиваш директно на варианта ( пак примерно де :lol: )съпоставка макари Шимано Туин ПауЪр с четири лагера срещу Рибко с десет лагера 8)
Туй за четенето :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Фаерлайн е голем боклук :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”