Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com
Форум
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
Болки в ставите при подводен риболов в студени води
Модератор: nkolev66
Re: Болки в ставите при подводен риболов в студени води
Колега Киро, не бива да забравяме, че всеки конкретен спорт натоварва по специфичен начин и в различна степен гръбначния стълб:КИРО написа: .....Заглавието на темата почва - БОЛКИ В СТАВИТЕ, защо подскачате не ми е ясно. Някой каза по-назад, и вие ще одъртеете - не мислете че винаги ще сте топ със здравето. А и някои болести идват точно в най-неподходящия момент. Мен коксартрозата ме събори за 5 месеца. Към болните от тази болест колеги: Не се мъчете,ами лягайте под ножа.
Така само си губите времето....
Спортове с предно огъване (голф, езда, ски), спортове с разтягане (баскетбол, волейбол), спортове с вертикален натиск (парашутизъм, езда, вдигане на тежести, джудо, ръгби), спортове с завъртания (тенис, хвърляне на копие).
Със среден риск за гърба, са спортове като джогинг, ски, езда, зимни кънки, тенис.
С най-нисък риск за гръбнака са колоездене, плуване, футбол и др., като някои от тях биха могли да бъдат препоръчани за създаване и поддържане на т.нар. мускулен корсет, който да отбремени гръбначния стълб от непосилни за него свръхобременявания.
Ето какви са думите на шампиона по фехтовка Jean-Francois Lamour, по повод «малтретирането» на мускулите:
“Моят опит ме доведе до следните заключения: трябва да предпазвам гърба и ставите си като практикувам редовно съответна гимнастика, трябва да избягвам прекалените и зле дозирани натоварвания. За това е необходимо да се правят терапевтични упражнения за гърба и ставите, за целта се използва методът на McKenzie."
Описаната техника е открита и приложена за пръв път в Америка, но е доразвит в Австралия.
Особенност на метода е, че той се прилага и има добър ефект в момента на появата на болката. Резултатите от неговото прилагане бързо и ефективно премахват причината за болката, както и самата болка.
Методът е консервативен. Чрез упражнения е възможна да се избегне операция на дискова херния, която в повечето случаи е доста скъпа и рискова.
Затова е препоръчително преди да се подложите на операция, да се посъветвате с кинезитерапевт и да направите няколко процедури.
Ще допълня че: добри резултати се постигат и с инфраредтерапията, използване на лазер и ултразвукова терапия.
При липса на облекчение от тях, тогава да преминете към оперативна намеса.
Независимо от всичко не трябва да забравяте че начина на лечение избирате лично вие- удостоверявате го с подписа си при операция, като отговорността за крайния изход от операцията е лично ваша.
До пишещите в тази и другите теми по народна медицина. Този сайт е за риболов, а тази част е за подводен риболов. Който го интересува народната медицина да отвори чичко Гугъл и да потърси или да си направи свой сайт. Ако имате да споделите нещо по повод на подводния риболов, това е мястото. Мисля след няколко дни да прехвърля всички подобни теми в отдел ,, Разни" защото там им е мястото.
Пашата обича смелите.
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Румчо - писах,че загазих за 5 месеца.
И никой доктор не можа да ми каже причината на заболяването.
През това време си служих във ВМС.
Златко,я потърси в чичко Гугъл за коксартрозата.
Какво си мислеш че правих 2 месеца,преди да ми дойде деня на първата операция ?
През това време нямаше начин да напусна дома си.
64кв.м е - и само от леглото до масата и тоалета.
Нямаше начин лицето си да измия без болки.
Обаче - лятото такива операции не се правят,
аз си знам как изчаках есента.
След това почнах да пиша в нета за патилата си,
и сега още отговарям на поне двама трима на месец.
Вярно че е риболовен форум,но в медицинските няма да намерите това,
което го интересува обикновенния изплашен човечец.
Дребните неща съпътстващи самата операция,и после
какво да очакват хората - това преди 4г никъде нищо не намерих,
поне да знам какво да очаквам.
Минах пътя на собствени изпитания,
и сега на всеки с радост ще отговоря,че много добре знам,
как се чувстват закъсалите от коксартроза и другите съпътстващи го
подразновидности на болеста.
Дали да ми остане мнението е ваша преценка,и няма да се сърдя за това.
Познавате ме добре.
Но съм си дал обещание,с каквото мога като съвет,да помагам на
изпаднали в моята ситуация хора.
Аааа,наистина някои отговори,колкото и невзрачни да бяха,
навремето ги намерих в сайтове за цветя и рецепти.
А де.....
И никой доктор не можа да ми каже причината на заболяването.
През това време си служих във ВМС.
Златко,я потърси в чичко Гугъл за коксартрозата.
Какво си мислеш че правих 2 месеца,преди да ми дойде деня на първата операция ?
През това време нямаше начин да напусна дома си.
64кв.м е - и само от леглото до масата и тоалета.
Нямаше начин лицето си да измия без болки.
Обаче - лятото такива операции не се правят,
аз си знам как изчаках есента.
След това почнах да пиша в нета за патилата си,
и сега още отговарям на поне двама трима на месец.
Вярно че е риболовен форум,но в медицинските няма да намерите това,
което го интересува обикновенния изплашен човечец.
Дребните неща съпътстващи самата операция,и после
какво да очакват хората - това преди 4г никъде нищо не намерих,
поне да знам какво да очаквам.
Минах пътя на собствени изпитания,
и сега на всеки с радост ще отговоря,че много добре знам,
как се чувстват закъсалите от коксартроза и другите съпътстващи го
подразновидности на болеста.
Дали да ми остане мнението е ваша преценка,и няма да се сърдя за това.
Познавате ме добре.
Аааа,наистина някои отговори,колкото и невзрачни да бяха,
навремето ги намерих в сайтове за цветя и рецепти.
А де.....
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
...Киро , ще ти припомня само , че когато Камъка , започна да си пише неговата си тема за прехода във вашия форум - Гофишинг , където си Админ , в отдел РАЗНИ , ти му написа : или пиши нещо за рибите или да се разделим с добро ...а де ... 
-
tolio_pm
- разбира нещата

Е ДА ДЕЕЕЕЕ
Пп1:Какво толко имате да "делите" не знам,на мене лично в частност ще ми е интересно,че не сЪ знай-знай ли сЪ кат остареем
Пп2:Бат Златко,земи премести "Подводния" при "Разните"-комай "всички сме за Златните"
Е ДА ДЕЕЕЕЕ
Пп1:Какво толко имате да "делите" не знам,на мене лично в частност ще ми е интересно,че не сЪ знай-знай ли сЪ кат остареем
Пп2:Бат Златко,земи премести "Подводния" при "Разните"-комай "всички сме за Златните"
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- КИРО

- Обратна връзка:
Не влизам в спор,дето съвсем пък излиза от кръга на форума и темата.Булти написа:...Киро , ще ти припомня само , че когато Камъка , започна да си пише неговата си тема за прехода във вашия форум - Гофишинг , където си Админ , в отдел РАЗНИ , ти му написа : или пиши нещо за рибите или да се разделим с добро ...а де ...
Ако някой ме убеди че темите на Манук дават някаква информация или нещо полезно за подводния риболов ги оставям, а за различните теми си има отдел ,, Разни". Кире съгласен съм с теб, никой не е вечен, но ми писна като отворя сайта вместо да прочета нещо за риболов, ми се налага да чета нещо различно.
Пашата обича смелите.
Я да се пробвам като начало азbaretata написа:Ако някой ме убеди че темите на Манук дават някаква информация или нещо полезно за подводния риболов ги оставям, а за различните теми си има отдел ,, Разни".
1. Ако някой се опита да ме убеди, че не е имал проблеми с ушите преди, по време или след гмуркане, няма да му повярвам. Освен ако не е гмуркал само на сън
2. По същия начин и за ставите, и за храненето (преди, по време и след) излет и т.н. и т.н. Това, че някои взеха нашия подраздел за сайт за народни (проверени и непроверени) рецепти и разводняват важните за харпунджията неща, не прави темите на колегата Манук по-малко ценни. По-скоро трябва да се редуцират мненията, несвързани с това, което интересува харпунджиите, а не мястото на темите.
3. Аз лично нямам нито време, нито желание да преровя целия форум (особено "Разни"), за да си търся лек за болежка, която със сигурност вече е минала през главите на много колеги гмуркачи, и по един или друг начин, на собствения си гръб, всеки е намерил илач за нея. Защото гмуркането е екстремен спорт в чужда (да не кажа агресивна), но поне несвойствена среда и едни лекове, които помагат на "сухоземните", на нас поради горното не ни вършат работа.
4. И накрая, може би най-маловажно с оглед интересите на форума и политиката на администрацията, но определящо за автора на темите да ги отвори точно в ТОЗИ подраздел, е желанието му да сподели личен (ИЗСТРАДАН) опит , именно с колеги по хоби, на които този опит може да е най-полезен. Разбира се никой не е по-велик от форума, но има участници, които са ценни за всеки уважаващ себе си форум. Такива участници именно привличат и други с ценните си мнения и съвети и уважението си към тях администрацията може да демонстрира, запазвайки темите им, на мястото, на което са ги постнали.
Та това са засега моите 5 ст.

- КИРО

- Обратна връзка:
Предлагам,разчистете малко темата,включително и моите мнения.
На такива неща не се сърдя.Само съжелявам,
че отварям работа на модераторите.
Мисля че е добра темата.
На такива неща не се сърдя.Само съжелявам,
че отварям работа на модераторите.
Мисля че е добра темата.
-
tolio_pm
- разбира нещата

Подкрепям Юри отвсякъде(вЪх как прозвуча)
темите са интересни-на кой не са му , ми да "прелиства" Сезон-2012(даааа,ма сега е зима-няма сезон) 
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
- Диканаров
- кандидат преподавател

Златко, подкрепям Претор! По точно от него не бих могъл да се изразя!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- manuk
- научил се да хвърля

Здравейте колегиІ
Имам нова информация, за желатина и белият тамян изпитана лично от мен при болки в ставите.
Оказа се, че може да се подобри тяхното въздействие върху ставите с помоща на минерала Бор.
Той играе ролятя на биохимичен катализатор. Той оптимиэира действието им, като комбинацията между тези три съставки се оказа иэключително мощна за възтановяване на ставите.
Фактически минерала Бор служи, като основа за бьрзото усвояване на друтите две съставки.
Ако искате да опитате и Вие, в аптеките се продава Бор 3 милиграма в капсули.
Трите съставки се използват заедно след хранене един месец след което се почива един месец и т.н.
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Имам нова информация, за желатина и белият тамян изпитана лично от мен при болки в ставите.
Оказа се, че може да се подобри тяхното въздействие върху ставите с помоща на минерала Бор.
Той играе ролятя на биохимичен катализатор. Той оптимиэира действието им, като комбинацията между тези три съставки се оказа иэключително мощна за възтановяване на ставите.
Фактически минерала Бор служи, като основа за бьрзото усвояване на друтите две съставки.
Ако искате да опитате и Вие, в аптеките се продава Бор 3 милиграма в капсули.
Трите съставки се използват заедно след хранене един месец след което се почива един месец и т.н.
Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!