Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. КОПРИНКА
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: яз. КОПРИНКА
Пак там и пак същия гаден вятър. За "набързо" , горе-долу бива. На фидерчето освен този шарко - две зверски късания на повод 0.16 и стегнат аванс и един " беглец" в растенията поради поразхлабен аванс. Другия път ще е фидера 4.20 , основно 0.22 и повод 0.205
Малко снимки:

Малко снимки:
Аз съм от казанлък и в неделята ходих на това гьолче
Ходих уж за щука...то беше един вятър,та неможеш да хвърлям чак блесната.Минахме на червейче и на дъно,на хляб с канела...НИЩО
Само 4 огромни слънчевки който оперирахме добре
Иначе миналото лято съм ходил там и имаше шаранчета яко...не бяха кой знае колко големи(по около килограм)но все пак...
Иначе някой да е ходил за щука там...казаха че имало големи по 3-4 кг?

Ходих уж за щука...то беше един вятър,та неможеш да хвърлям чак блесната.Минахме на червейче и на дъно,на хляб с канела...НИЩО

Само 4 огромни слънчевки който оперирахме добре

Иначе миналото лято съм ходил там и имаше шаранчета яко...не бяха кой знае колко големи(по около килограм)но все пак...
-
- учете се от него
Миналата седмица (предишния репортаж) измъкнаха в рамките на деня само 4 щуки 3.200 , 3.500 , 3.800 , 4.100. Тази , 3.200 с две дечица дето я бяха хванали мина покрай нас- крокодил от всякъде!!! Не я снимах щото децата бързаха , а щуката беше много омърляна......Nightmare написа:Аз съм от казанлък и в неделята ходих на това гьолче![]()
Ходих уж за щука...то беше един вятър,та неможеш да хвърлям чак блесната.Минахме на червейче и на дъно,на хляб с канела...НИЩО![]()
Само 4 огромни слънчевки който оперирахме добре![]()
Аз и колегата сме превъртяли заради "шарани-бегълци" , това повече няма да се случва!!!! На "дъно" не става , става на "фидер" и то с хранилка отпред и повод с кука над нея.
Не съм писал по-подробно поради липса на интерес към темата. Шараните там са спортисти в пълния смисъл , на колегата му строшиха три куки "оунър" , сини , дванайски , на мен общо четери късания и то на монтажи с фидер.
На снимките , там където стърчат растенията и изглежда "плиткаж" , дълбочината е 2.10-2.20м. Няма да стане така с тия шарани , ааа.....

Екшъна със шараните е голям (поне 4-5 килограмови са) , "на дъно"- не става , или плувка или фидер и не повече от 0.20/0.22 основно (0.20/0.18 повод), Куки 10/12 , стръв -2 зърна царевица от кутийка (иначе слънчаци и то расови)
Там бяхме ние за щука.Вие къде ги ловихте и на какво...предполагам блесна?
Иначе шаранчета наистина може да има и по-големи
Ще разясниш ли целия монтаж на който ловите и стръвта?Малко съм начинаещ...и ако има някоя снимка даже ще съм много благодарен
Ние пробвахме на хляб обаче
Иначе шаранчета наистина може да има и по-големи

-
- учете се от него
По долу са "хранилките "за фидер (черните) . Хранилката отпред , на основното (0.20/0.22) , отзад на 12/15 сантиметрови поводи (0.18/0.22) , куки номер 10/12/14 (аз ползвам жълти , Колмик , серия DK 800) , две царевички от кутийка , на хранилката -глетава захранка КОЛКОТО ДА Я ПОКРИЕ , НЕ ТОПКА!!!! Може да се ползват и другите хранилки от снимките- основно , подвижна хранилка , под нея вирбел и повод с кука , над нея още един повод с кука, захранката също глетава и само колкото да покрива хранилката , дистанции за риболов -20-25 метра , захранване с топки и после периодично дохранване !
Поздрави и Успех!!!
Поздрави и Успех!!!
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Яну 24, 2009 7:14 pm, променено общо 1 път.
Ще можеш ли да ми снимаш цялата си линия така както е наредена,щото съм малко нов...не че не те разбрах...просто да съм сигурен
Тежест слагаш ли?Аз имам хранилка подвижна само че пружиа...мисля пак ще свърши работа 

-
- учете се от него
Да , там кълвът и на хляб , колегата налупка половин бака каракуди и бабушки "на хляб" , и то "44-ти номер джапанки", шараните и те са кълвяли на хляб при него , само дето такъмите ни не бяха много-много за тях(и то от "мундарлък" , да ме мързи да си оправя линията и да им изкъртя муцуните...) , ама това повече няма да се случи!!!! Мястото за риболов се вижда от снимките , аз където бях седнал- мина маса народ покрай мен и като се сгомняса времето мина наобратно , със все домочадие.......Там все пак не падна и капка дъжд , но вятъра чак ми пречеше на замятането с фидера , и то на двадесетина метраNightmare написа:Ще разясниш ли целия монтаж на който ловите и стръвта? Малко съм начинаещ...и ако има някоя снимка даже ще съм много благодарен![]()

Горе долу разбрах за какво става въпрос.Само немога да разбера точния монтаж на фидера
Изчетох половината форум и пак нещо не ми става ясно
Ако ти се занимава,може и на ЛС да ми разясниш как трябва да ми е нагласена линията
Значи слагам една кука на повод 0.18 после подвижната хранилка с ограничението над нея(под първата кука) и после отдолу още една кука с повод така ли?

Изчетох половината форум и пак нещо не ми става ясно

Ако ти се занимава,може и на ЛС да ми разясниш как трябва да ми е нагласена линията

Значи слагам една кука на повод 0.18 после подвижната хранилка с ограничението над нея(под първата кука) и после отдолу още една кука с повод така ли?
-
- учете се от него
Сложи отпред малка пружина , с карабинка и вирбел , без куки , зад нея -останалото! На пружината -много глетава захранка , колкото да я покрие ; линията , поводите , куките и стръвта- от този порядък дето съм писал!!!! Лови се на мястото където би трябвало да ти е плувката , след захранване и последващо дохранване като за "плувка"!!!! Това не е "на дъно" , това е "фидер"! Добре е пръчката да е фидер , но за тези муцуни там , може и да не е - "кълването" е брутално и пръта се сгъва на 90 градуса или цопва вув водата- без никакви предварителни индикации!!!Nightmare написа:Ще можеш ли да ми снимаш цялата си линия така както е наредена,щото съм малко нов...не че не те разбрах...просто да съм сигуренТежест слагаш ли?Аз имам хранилка подвижна само че пружиа...мисля пак ще свърши работа
Добре аз само не разбирам тежести да слагам ли?Явно не.Значи в крайна сметка пружинката играе ролята на тежест(колкото и да е лека).Тя пак ще потъне така ли?Куки 10-12 номер и по тънко основно...
Благодаря много за информацията.В събота или неделя съм там за проби пак
Благодаря много за информацията.В събота или неделя съм там за проби пак

-
- учете се от него
Пак снимах това -онова , от ляво надясно - неподвижни хранилки - фидер , пружинка , олово следва подвижна хранилка и олово и накрая за сравнение като размери- обичайната пружина. Първите се монтират отпред , на основното , куките отзад. Подвижните (хранилка или олово) , с една кука отпред с повод и вирбел , и евентуално една горе , над "подвижното"!!!! Разбра ли гоNightmare написа:Горе долу разбрах за какво става въпрос.Само немога да разбера точния монтаж на фидера![]()
Изчетох половината форум и пак нещо не ми става ясно![]()
Ако ти се занимава,може и на ЛС да ми разясниш как трябва да ми е нагласена линията![]()

Последно промяна от Бачо Илия на Вто Май 06, 2008 10:08 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
Сигурно аз пиша не много ясно- значи ДВА ВАРИАНТА на монтаж !!! ПЪРВИЯ: с хранилката (фидер , пружина , олово ) отпред на линията , неподвижно фиксиран ,и куката (куките ) над него! ВТОРИЯ: с подвижна по основното влакно хранилка или тежест- с два варианта , само с кука , повод и вирбел под него , или и кука с повод и над него! Дали хранилките или тежестите ще са точно от този вид не е същественото!!!!
Мисля че вече разбрах 
Само дето немога да кача снимка да покажа как съм го направил
Мисля събота или неделя да ида да си пробвам късмета със шаранчетата
Благодаря пак за обясненията

Само дето немога да кача снимка да покажа как съм го направил

Мисля събота или неделя да ида да си пробвам късмета със шаранчетата

-
- учете се от него
Ако ходиш в събота-може и да се засечем тамNightmare написа:Мисля че вече разбрах
Само дето немога да кача снимка да покажа как съм го направил![]()
Мисля събота или неделя да ида да си пробвам късмета със шаранчетата![]()

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=6824
Поздрави и Наслука

Това трябва да е 1 вариант,така ли?Нещо немога да си обясня вариант 2 обаче

Ако можеш да го драснеш абързо ще съм много благодарен