Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: Колеги,къде е каята?
Днес в дясно от буната на Писател от 8:30 до 10:30 около 3 кг лихнус и 4 попчета. Стръв попче.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Попринцип лихнусите кълват предимно на собствен ем,което ще рече парченце попче.
Забеляза ли,колега?

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- rikitikitavi
- разбира нещата
аз нямах никаква стръв и затова не съм правил експерименти, но е интересно каква риба би предпочел лихнуса при наличие на попче,сафрид,трицона,чучурина и атерина. Ако някои е пробвал да каже.
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Камбата е прав лихнуса варви наи много на нарязано попче.За предпочитане е попчето което се реже за стръв да е по светло за да може по лесно да се забелязва.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
На първо място е сафрида,после прясна трицона,другите след това.На солена трицона,солен гюмуш,но ако нямаш никаква стръв,изкарай няколко миди,с тях 1-2 попчета,а после попчетата за стръв.Добре кълве и на чучурина и на морско куче.rikitikitavi написа:аз нямах никаква стръв и затова не съм правил експерименти, но е интересно каква риба би предпочел лихнуса при наличие на попче,сафрид,трицона,чучурина и атерина. Ако някои е пробвал да каже.
- rikitikitavi
- разбира нещата
благодаря 

Здравейте,
На 01.05 бях на Панорама на яхтеното пристанище от външната страна, с още един приятел.От 13ч до към 15.30ч напълнихме едно 4 литрово бидонче.Доста добре кълвеше на скарида, колегата хвана на 3 пъти по два рибока, и 3 лихнуса.Аз бях с нова пръчка и докато и свикна отначало само захранвах каята.Рибата не беше много дребна и беше удоволствие да се лови.Получи се доста добър излет, бяхме нацелели доста дъбър Хот Спот но малко преди да тръгнем спря да дава, но ние бяхме напълнили нашето бидонче на макс.От колеги наичихме, че не от вътрешната страна доста слабо давало.
На 01.05 бях на Панорама на яхтеното пристанище от външната страна, с още един приятел.От 13ч до към 15.30ч напълнихме едно 4 литрово бидонче.Доста добре кълвеше на скарида, колегата хвана на 3 пъти по два рибока, и 3 лихнуса.Аз бях с нова пръчка и докато и свикна отначало само захранвах каята.Рибата не беше много дребна и беше удоволствие да се лови.Получи се доста добър излет, бяхме нацелели доста дъбър Хот Спот но малко преди да тръгнем спря да дава, но ние бяхме напълнили нашето бидонче на макс.От колеги наичихме, че не от вътрешната страна доста слабо давало.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето малко попчета.Не съм ги ловил аз,а шефа на майка ми.Ние само консумираме.
Много кълват!
Хванати са в голяма буря,с лодка навътре в морето,дето не се вижда бряг.
Най-голЕмото е 31см,изчистено тежи 208гр.

Хванати са в голяма буря,с лодка навътре в морето,дето не се вижда бряг.
Най-голЕмото е 31см,изчистено тежи 208гр.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:

Камба,ти днес защо не си около мен?Нямах време за снимки,че да ти припомня за какво иде реч.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Що да е грозно бе,с мокри ръце и без батерии за светкавицата,добре си станаха снимките.
Бях аз на село,че и спах там вчера.Не те видях никъде,ама видях Коко.
Бях аз на село,че и спах там вчера.Не те видях никъде,ама видях Коко.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Еееееееееееей,следващия път КОКО лично да те доведе,имам намерение да те вземам с мен на ачика,та поне да ти дам инструкциите.
Утре съм вътре,после ще пиша.
Утре съм вътре,после ще пиша.
- КИРО
- Обратна връзка:
Вчера пак направихме "салют",но поради независещи от мен причини качвам материала със закъснение.
Та тръгнах с втория екипаж,Станчо Киро и Евстати /естествено Киро снима,пък ония двамата не щат да влизат в кадър,но против тяхната воля,ще ги пусна,иначе няма да е интересно/.Тръгване,уж рано,ама докато се натъкмим,светна.

Докато капитана си гледаше пътя,те си правеха такъмите.

А имаше и ранни ентусиасти,които стояха на счупената плоча на бившия ресторант "Галатея".

Та добрахме се до мястото,и като почнахме един "риболов".Това е сефтето.

Та се наложи да "освобождаваме" улова,както ний си знаем.Но според мен това е загубена мрежа.

Изтеглихме към 30 м от мрежата,но нищо нямаше.Оставихме я там,защото може нас да изкарат бракониери,като ни видят с нея.
След като си сменихме позицията,я метнахме.

Ефо,прави първия голям удар,но той си остана фаворит за деня.

По едно време се появи и Чуруликпенчо,на проверка.

Викахме го при нас,да ударим по едно,ама имал малко работа,че замина набързо.
Един колега видя делфини навътре,та се поразходихме и до там да се запознаем.

Въпреки че мятах чепарето навсякъде,нямах късмет.После разбрах,че по-късно са хванали сафрид,но такъв ми е късмета.
това ми е улова за деня/само моя де към 3,5 кг/

А от всичката тази риба,излезе само този хайвер.

За сега толкова,при добро време,утре в 0700 съм отново в морето.Инфо после.
Та тръгнах с втория екипаж,Станчо Киро и Евстати /естествено Киро снима,пък ония двамата не щат да влизат в кадър,но против тяхната воля,ще ги пусна,иначе няма да е интересно/.Тръгване,уж рано,ама докато се натъкмим,светна.

Докато капитана си гледаше пътя,те си правеха такъмите.

А имаше и ранни ентусиасти,които стояха на счупената плоча на бившия ресторант "Галатея".

Та добрахме се до мястото,и като почнахме един "риболов".Това е сефтето.

Та се наложи да "освобождаваме" улова,както ний си знаем.Но според мен това е загубена мрежа.

Изтеглихме към 30 м от мрежата,но нищо нямаше.Оставихме я там,защото може нас да изкарат бракониери,като ни видят с нея.
След като си сменихме позицията,я метнахме.

Ефо,прави първия голям удар,но той си остана фаворит за деня.

По едно време се появи и Чуруликпенчо,на проверка.

Викахме го при нас,да ударим по едно,ама имал малко работа,че замина набързо.
Един колега видя делфини навътре,та се поразходихме и до там да се запознаем.
Въпреки че мятах чепарето навсякъде,нямах късмет.После разбрах,че по-късно са хванали сафрид,но такъв ми е късмета.
това ми е улова за деня/само моя де към 3,5 кг/

А от всичката тази риба,излезе само този хайвер.

За сега толкова,при добро време,утре в 0700 съм отново в морето.Инфо после.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Готино!
Кирчо,следващия път ако засечете някаква такава мрежа-звъните на ИАРА и обяснявате положението.Телефончето е следното:
0887212190

0887212190
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Постапилисте много грешно като сте я варнали обратно в морето.Наи малкото което можехте да направите е да я изкарате до брега които както се вижда на снимката е на не повече от 200м. .Тази изгубена мрежа се превръща в гробище на стотици морски обитатели
- КИРО
- Обратна връзка:
Братле,днес мерихме разстоянието с апаратчето,950м е.Наистина се вижда близо,но не е так,а ако сте забелязали,в ръцете на Станчо е ножа,направете си изводите какво се получи,а иначе си прав за гробището.Като излязохме,колегите от лодкостоянката също ни упрекнаха,че не сме я прибрали,но все пак решението е мое.FiSheRMaN_ написа:Постапилисте много грешно като сте я варнали обратно в морето.Наи малкото което можехте да направите е да я изкарате до брега които както се вижда на снимката е на не повече от 200м. .Тази изгубена мрежа се превръща в гробище на стотици морски обитатели