Под-а 02.V.08г. (с.Круша, Варненско)

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Под-а 02.V.08г. (с.Круша, Варненско)

Мнение от jibira »

Малко късно, но все е нещо :D
Така предпочитаното място от мен за релакс:Изображение
Отзовалите се приятелчета на срещата Изображение
и още една снимка на френдовете Изображение
за жалост това бе най-старият от всичките на явката Изображение
имаше мегдан през малкото слънчаво време и за това Изображение
и накрая всички си тръгнахме Изображение
Лошо впечатление ми направиха колегите, които старателно си скриваха уловът по незнайни тайни местенца, но какво да се каже повече...българи сме!!!

Това е от мен, да се надяваме другият път певече слука със старейшинитеее :wink:
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: Под-а 02.V.08г. (с.Круша, Варненско)

Мнение от IVKOPIVKO »

Колега чак сега видях репортажа ти, преди години и аз съм бил на този язовир и тогава си беше частен, погледни снимката ми където съм с униформа и държа плочка кюспе и на нея са се закачили дребосъци, правена е именно на този язовир. Тогава беше скъп язовир помня че се плащаше на въдица а шарана на кило, и тогава се укриваше риба и ние сме крили но шараните бяха доооста по големички и трудни за укриване, помня че в началото се минава по едно мостче под него има нещо като поточе тогава там се виждаха да плуват каракуди. От дясно на мосчето под дърветата е направена и тази снимка мисля 2003-та година е това. Язовира се намира близо до курорта "камчия" , ако греша поправи ме. Поздрави от мен, помня че след големия язовир имаше друг много малък, той съществува ли там пиши нещо и за него.
bat Zlatko
новобранец
новобранец

Мнение от bat Zlatko »

Привет,колега! Така наречения от тебе "язовир" всъщност са рибарниците,стопанисвани от ЛРДружество-Варна.Намират се на около 3 км от разклона за курорта "Камчия",посока-Бургас.Отбивката за тях е непосредствено преди крайпътното заведение "Пода".Доколкото знам там винаги се е плащала такса+риба.По едно време басейна за спортен риболов,който е единствен,беше отдаден под аренда,но от началото на 2007-ма си го стопанисва отново ЛРД-Варна.Ако не се лъжа таксата в момента е 8лв. и рибата се заплаща отделно по 3-4 лв./кг.При положение,че имаш риболовен билет от ЛРД-Варна таксата е 3лв.+риба/кг.В сп.басейн има шаран,амур,толстолоб,каракуда,малко червеноперка и много плевелни рибки,които обаче са идеална стръв за по-едрия шаран там.Нямам инфо дали тази година са го зарибявали допълнително,но се надявам,че другата седмица ще имам. Наслука!
Р.S. Не ми е приятно да чета,че се крие риба,но всеки си е отговорен за себе си!
Всъщност има още един басейн за риболов,отдаден под аренда.Намира се на края на асф.път,по който се стига до рибарниците.Не знам как е там,но съм срещал във форумите инфо за него.Поразрови се.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Значи нещата са си както преди и преди таксата беше 5лв ако нямаш билет и 2 лв ако имаш така мисля не съм напълно сигурен, броя въдици не се гледаше, но си спомням че имаше гигантски шарани там имам 2 късания на 0.35 чисто нова корда, единия по моя преценка трябва да беше над 7-8 кг. Спомени имам и от там вече се чудя къде ли не съм ходил за риба...
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Това с риболовния билет е история, сега се плаща по 10 за да ловиш и по 4лв. килцето после ако решиш да задържиш. Лошото, е че има доста дребошлък, пък и рибоците не подбират дори и на косъм със стара царевица да си пак е малко...рядко излизат батьовците. Наслука на всички :rolleyes:
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Ясно защо народа масово крие риба. Шаранчетата са дребни за да са 4лв килограма малко обирджииска работа.Масрафа идва нагорен захранки,стръв,подготовка,гориво накрая тия дребосъци е пак добре е че ги има и са много защото аз съм бил на язовири такса 12 лв за 2 пръчки рибата 4.50 обаче от нея и помен няма че и каракудата се плащала по лев и аз бях наловил 3 кг и оня ми вика дай да я теглим и аз му викам - каквооооо ти луд ли си бе ей сега я изсипвам не стига че е пепелчук ами и 3 лв за 3 кг. И той вика е добре-добре взимай я. Тия частници бутат масло яката и съдират парички от нас,само да си купя кола никакви частници.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

jibira написа:Това с риболовния билет е история, сега се плаща по 10 за да ловиш и по 4лв. килцето после ако решиш да задържиш. Лошото, е че има доста дребошлък, пък и рибоците не подбират дори и на косъм със стара царевица да си пак е малко...рядко излизат батьовците. Наслука на всички :rolleyes:

Не е история.Изкарва се билет на стойност 20лв специално от това дружество "Сокол" май се казвало. Ако имаш този билет риболова е 5лв, и ако си пускаш рибата може да ходиш на един сравнително добре зарибен язовир срещу 5лв.Трябва да подчертая че риби НАД 3 КИЛА се пускат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, което говори, че искат да задържат големите риби във водоема и да го направят истински спортен водоем :wink: .А тези риби над 3кг наистина ги има.Само аз имам 4-5 такива върнати и още толкова съм видял върнати :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

kalkan4o написа:
jibira написа:Това с риболовния билет е история, сега се плаща по 10 за да ловиш и по 4лв. килцето после ако решиш да задържиш. Лошото, е че има доста дребошлък, пък и рибоците не подбират дори и на косъм със стара царевица да си пак е малко...рядко излизат батьовците. Наслука на всички :rolleyes:

Не е история.Изкарва се билет на стойност 20лв специално от това дружество "Сокол" май се казвало. Ако имаш този билет риболова е 5лв, и ако си пускаш рибата може да ходиш на един сравнително добре зарибен язовир срещу 5лв.Трябва да подчертая че риби НАД 3 КИЛА се пускат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, което говори, че искат да задържат големите риби във водоема и да го направят истински спортен водоем :wink: .А тези риби над 3кг наистина ги има.Само аз имам 4-5 такива върнати и още толкова съм видял върнати :wink: .
Дано да е така, стискам палци като наблежи 06.XII. да не го гребосват :wink:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Миналата година не са го гребосвали както каза ти :D .
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

kalkan4o написа:Миналата година не са го гребосвали както каза ти :D .
Сигурен ли си? :D
Stand and fight
plamen_vn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от plamen_vn »

а монтажите стравта какви са
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

plamen_vn написа:а монтажите стравта какви са
хващъл съм на:протеиново топче; на косъм; директно на царевица(млечна, консервирана и суха); кюспе; пружина; бял и торен червей; рибка..май на всичко си взима :wink:
bat Zlatko
новобранец
новобранец

Мнение от bat Zlatko »

Привет,колеги! Малко инфо за "Пода",макар и с повторения. Такса-10 лв.,за членове на Съюза на Ловците и Риболовците в България/СЛРБ/-5 лв.,Въдици-до 3 бр.,Риба-4лвл/кг,Риби над 3 кг задължително се връщат обратно в басейна, Работно време-6.00-20.00 всеки ден.Басейнът е само за спортен риболов и там не са дърпани мрежи от края на 2006 г. когато последните наематели трябваше да си изловят рибата. В момента едрата риба не върви понеже я е ударил хормона,тоест хвърля си хайвера и не обръща внимание на въдиците,макар че са възможни изключения.Има вероятност да спрат риболова за 5-6 дни,тъй като хората там са ангажирани с прехвърляне и сортиране на рибата от съседния басейн.Надявам се,че ще прехвърлят известно количество по- сносна риба и в спортния басейн.Като разбера ще пиша. И още малко инфо,макар не точно за тая тема,но свързано с нея донякъде- Рибно стопанство "Пода" продава в момента зарибителен материал от толстолоб и шаран-тел.05144-264. Наслука!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

executor написа:
99% :lol: .
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

kalkan4o написа:
executor написа:
99% :lol: .
Аз със сигурност знам, че водоемът бе източен по-миналата година и му се повдигна дигата. За гребосване незнам..
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”