Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Доспат ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- altavoto_me4e
- научил се да хвърля
Няма сом защото е високо планински язовир и може би водата не е с подходяща температура.За дълбоките места съм съгласен,но дъното е равно защото едно време е имало летище там.До колкото знам сома се върти около скалисти месности с рязка промяна на дълбочината. а на доспат има две три такива места само.От 3-4 години съм често там и не съм чул някога да е имало и някой да е вадил сом.За бяла риба вече се уверих че я има.Но за нея ми казаха че са я развъдили заради садките,но повече не мога да ти кажа.
Около 2 кг. са и са пуснати заради малките рибки около сатките.Поне такава ми е информацията.Хванати са естествено на мрежа.Най интересното е че и в двата случая рибите са по две и една до друга.Не съм чул или видял да са хващани на въдица.Може би до година две ще започнат да се ловят и на нашите блесни:)))
- barutchiata ©
- Администратор
Това за сома не го отхвърляйте толкова бързо. Мога да ви дам 1 пример с яз. Тошков чарк. Язовира е високопланински със доста студена вода, но въпреки това в него има изобилие от Кротушки и то с доста добри размери. Доспат се намира на по-малка надморска височина а и говорим за хищник които попринцип си обитава големи дълбочини където водата си е доста студена. Възможно е да има сом, но не очаквайте трофейни риби.